Ik was op zoek naar een vervanging voor mijn "oude" GTX660, de prestaties van de 660 waren nog prima, maar wegens een aanstaande move naar een nogal claustrophobisch mITX kastje was minder stroomverbruik/hitte een prioriteit, AMD had ook de voorkeur aangezien die eindelijk hun linux drivers op orde hebben
Dit kaartje kwam als goedkoopste uit de bus, is mITX formaat, gemaakt door een firma die niet gelinkt is aan het nvidia GPP verhaal en behoeft geen extra voeding, prima dus!
Onder linux was het echt plug-and-play, kaartje er in, drivers worden automatisch geladen, en performance was meteen op niveau. Na vulkan te hebben geinstalleerd werkt ook Doom via Proton prima (daarvoor in opengl ook al). Kaartje trekt onder volledige load 45w en is niet hoorbaar boven de andere fans in mijn systeem
Modding/overclocken ben ik nog niet aan toegekomen, onder windows zou het kaartje met de asrock software een hele 4% OC moeten kunnen draaien, de hoop is wel dat er meer in zit. Kwa geheugen zit er elpida gddr5 op gerate op 6.0 gbps, wat het ook draait, daar lijkt dus niet persee veel te halen te zijn.
Enige minpunten so far waren bij aankoop bekend, slechts 4gb en het is eigenlijk een 560D (gerebadgede 460) in plaats van een volledige 560, wil je wel een echte 16CU 560 met 4gb, dan ben je gewoon €40 extra kwijt.
Overal ben ik zeer tevreden met dit kaartje, het is geen high settings slayer of hoge resolutie monster, maar voor wat casual gaming prima, niet duur en stil/koel
EDIT:
Nu in de nieuwste kernel overclock ook lekker werkt, heb ik wat lopen spelen met de settings, en unigine heaven als benchmark. Standaard draait dit kaartje op 1176 mhz, terwijl Asrock ook een "OC-mode" belooft van 1223 mhz. Daar ik op linux natuurlijk de asrock software niet kan draaien, kon ik die modus niet activeren.
Maar nu, na een beetje spelen met wattmanGTK is de powerlimit verhoogd naar 52w (die nooit gehaald wordt, maar zo zit de GPU in ieder geval continu aan zn max turbo), de GPU clock staat op 1250 mhz, het geheugen op 6200 (ipv 6000).
Het resultaat is dat er op unigine heaven nu 6.3% hoger gescored wordt dan op stock settings, en in plaats van 4% langzamer dan de oude GTX660, is ie nu 2% sneller. Ik geloof zeker dat er met wat meer tweaken meer te halen is, maar voorlopig was dit weer even genoeg old-skool klooien