€ 189,95 bij bol Plaza

OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Glanzend Zwart Review

8 november 2018, laatste update op 8 november 2018, 1.495 views Rapporteer

Uitstekend toestel, werkt erg vlot en heeft een helder en kleurrijk scherm.
De software is heel erg geoptimaliseerd en bevat veel geavanceerde opties voor powerusers. De fingerprintscanner werkt vlot maar heeft zeker nadelen, zie daarvoor de uitgebreide review. Verder vind ik het ontwerp met de Notch goed uitgedacht.

Pluspunten

• werkt erg vlot
  • erg mooi scherm
  • prima notch

Minpunten

• geen photo sphere optie zoals in de Google Camera
  • scherm moet 'aan' zijn om fingerprints te gaan lezen, hiervoor moet je of dubbel tappen of de powerknop indrukken
  • Weer iets duurder dan het vorige OnePlus model

Uitstekend toestel, werkt erg vlot en heeft een helder en kleurrijk scherm.

De in-screen fingerprint scanner werkt erg vlot, maar heeft als nadeel dat het scherm 'aan' moet zijn om te lezen. ambient display is hierbij ook goed, maar je moet dus wel óf de telefoon optillen (dan gaat ambient aan), óf dubbel tikken op het scherm in het middel (dan gaat ambient aan) of op de powerknop drukken (dan kom je bij het lockscreen).

Verder uitstekend ontwerp kwa Notch, dit vind ik niet lelijk. Ook is de notch te verbergen (of eigenlijk: het stukje scherm naast de notch) via een instelling.

De 3.5mm jack ontbreekt wat voor sommige gebruikers jammer is, maar de meegeleverde usb-C naar 3.5mm dongel maakt veel goed. Deze kan je gewoon permanent in de draad van je oortjes of koptelefoon hebben, wat eigenlijk het argument "maar dan moet ik extra kabels mee!!!" verwaarloosbaar maakt.

Ik vind het jammer dat de camera app geen functionaliteit als "Photo Sphere" heeft, dit vond ik altijd een erg leuke optie op mijn Nexus 5X, via Google Camera.

Ter afsluiting; ik vind het erg netjes van OnePlus dat ze een hoesje en screenprotector bij hun basisproduct leveren.

Ik ben erg tevreden met het toestel en zal dat hopelijk voor nog minimaal 3 jaar blijven. 3 jaar is tevens de beloofde softwaresupport-termijn van OP.

Heb jij ook een OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Glanzend Zwart?