Nette compacte internet-, dab+-radio met ingebouwde cd-speler. Design is goed en interface werkt ook prima. Dankzij de bluetooth connectie kun je er eigenlijk van alles mee, maar mis je wel native support for streamen vanuit bijvoorbeeld spotify.
Pluspunten
- Helder display
- Eenvoudige installatie
- Helder geluid
Minpunten
- Draaiknop voelt wat slap
- Begint in het duits
- Geen touchscreen
In de doos
Heb deze jongstleden gekocht. De radio zit in een mooie nette doos en de radio zit in een mooie hoes en zo beschermd tegen krassen of stoten tijdens transport. Ook het schermpje heeft natuurlijk de vertrouwde folie welke makkelijk te verwijderen is. Verder zit er in de doos een handleiding in verschillende talen (geen Nederlands), afstandsbediening met batterijen, antenne, power adapter en een jack-jack kabel. Vooral die laatste heb je eigenlijk niet nodig voor normaal gebruik, maar netjes dat die erbij geleverd wordt. Kan je toch eenvoudig je telefoon (als die jack heeft) aansluiten en gelijk aanvoudig afspelen. Of misschien je andere draagbare muziekspeler die geen bluetooth ondersteuning heeft.
Mis ik nog iets? Nee, eigenlijk is het wel compleet zo.Uiterlijk en bouwkwaliteit
De radio kan je in twee kleuren kopen, ik heb de zwarte gekozen. Er is ook een bruine op de markt welke op moment van schrijven wel een paar tientjes goedkoper is.
Het is een vrij compacte radio. Het scherm is helder en in standby modus niet te zodat je kamer te veel verlicht wordt. De knoppen staan netjes in lijn en zijn goed met symbolen en teksten geplaatst. De draaiknop ziet er ook mooi uit en heeft zo verschillende functies. De plaatsing van de aux-in had ik persoonlijk liever aan de achterkant gezien. De knop om de cd-lade te openen vind ik ook niet heel logisch geplaatst (waarom niet naast het laadje?).
De behuizing is van hout gemaakt en heeft daardoor zichtbare nerven. Je moet er wel van houden, ik vind het mooi uitgewerkt. De radio voelt verder stevig aan, daar vind ik niets op aan te merken. Het enige wat ik jammer vind is hoe de grote draaiknop aanvoelt. Deze voelt wat slap aan, maar hij werkt verder wel gewoon goed.Mogelijkheden
De radio heeft een aantal basisfuncties.Internet radio
Er zit een internetradio op. Het navigeren van de zenders werkt goed en je kunt er werkelijk duizenden zenders op vinden. Het zoeken op termen kon ik niet zo snel vinden en dat is wel jammer natuurlijk. Wat ook jammer is dat namen van zenders soms wegvallen doordat het niet op scherm past. Verder kan je zenders opslaan in de favorieten lijst, dat is goed geregeld en je kan je favorieten met 1 enkele knop opzoeken.FM radio
De radio heeft FM radio, maar als je eenmaal gebruik hebt gemaakt van DAB+ wil je dit eigenlijk niet. De ontvangst is heel goed, maar DAB+ is gewoon beter. Ook hier kan je ook je zenders weer opslaan als favoriet wat heel goed werkt.DAB+
Digitale radio. Je hebt ontvangst, of je hebt het niet. En heb je ontvangst dan is de kwaliteit simpelweg goed. Ook hier je favorieten eenvoudig op te slaan. Verder heeft het display goed de zender weer. Als een zender een logo heeft komt dit ook netjes op scherm.Bluetooth
Via bluetooth kan je je telefoon eenvoudig koppelen. De kwaliteit van het geluid is heel goed. De afstand heb ik niet getest, maar in de regel houdt het met 10 meter wel op qua ontvangst. Dat zal hier niet anders zijn.Overige
Aan de achterzijde heb je een USB aansluiting. Die verwachtte ik eigenlijk aan de voorkant, maar geeft je wel de mogelijkheid om muziek vanaf een sticky af te spelen. Aan de voorkant is een jack-plug ingang te vinden (en uitgang voor headphones). Verder kan je via WIFI verbinding maken met je DLNA server en zo muziek vanaf je netwerk streamen.CD Speler
Een van de redenen dat ik voor deze gekozen heb is de CD-speler. Dit is een mooi compact laadje en speelt lekker snel af. Geen poespas en alles wordt ook hier netjes op scherm getoond.Tot slot over de features
De radio is vrij compleet en ik mis niet direct een feature. Diverse bestandsformaten worden ondersteunt (ook flac volgens de specs, maar die heb ik niet) en bied je dus de complete set wat je van een dergelijke compacte radio eigenlijk niet zo snel verwacht.Gebruik
De radio is makkelijk te installeren. Standaard staat de taal op Duits wat vervelend is bij de eerste setup. Na het instellen van de taal (ook Nederlands) is alles duidelijker geworden. De vertaling is echter niet altijd goed doorgevoerd. Hier en daar vind je nog wat duitse woorden, maar dat mag de pret niet drukken.
Via de menu's kun je ook een update uitvoeren. Dit werkt snel en je wordt goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de update.
De menu's zijn verder prima, al werkt niet alles helemaal intuitief, maar dat ligt misschien aan mij en de andere radio's die ik in het verleden heb gehad.
De radio heeft verder nog wekker, sleep en snooze functies, maar die heb ik niet geprobeerd.Minpunten
Zijn er nog minpunten? Ja, de draaiknop voelt niet super stabiel aan en de bediening is even wennen. Verder werkt hij gewoon goed en ik vind de geluidskwaliteit ook gewoon heel goed. De aansluitingen van jack en usb had wat mij betreft omgewisseld mogen worden, maar dat mag geen naam hebben. Wat ik wel jammer vind is de native support voor spotify, maar doordat je kunt koppelen via bluetooth valt dit ook enorm mee en is het eigenlijk niet erg. Nu weet je ook dat deze support eigenlijk nooit weg kan vallen.Tot slot, nog iets vergeten?
Je kunt de radio koppelen met de app UNDOK. Zo kan je vanaf je telefoon eenvoudig je radio bedienen. Eigenlijk een soort geavanceerde afstandsbediening. Werkt snel en goed.Conclusie
Ja, het kost aardig wat geld, maar het is wel een complete radio. Een aanrader voor de mensen die diverse features wil hebben maar geen muziek party wil houden. Ja, het geluid kan hard, maar een echte geluidsfreak zal met deze kleine radio niet uit de weg kunnen. Voor de gewone huiskamer muziek ervaring is dit een perfecte optie.