Samsung Galaxy Tab A 10.5 WiFi (2018) 64GB Zwart Review

27 oktober 2018, laatste update op 1 november 2018, 4.827 views Rapporteer

Prima tablet vlot genoeg voor Netflix/videoland/Spotify en wat internetten.

Betreft de 64GB versie met 4gb geheugen ipv 3gb voor de 32GB versie.

Pluspunten

• Accuduur
  • Usb c (alles opladen met 1 kabel)
  • Snel genoeg voor de doeleinden waar het voor bedoeld is
  • 4gb geheugen

Minpunten

• Lcd scherm

Prima tablet vlot genoeg voor Netflix/videoland/Spotify en wat internetten. Accuduur is zeer positief. Nadeel is het scherm, duidelijk geen oled/amoled scherm en dat zie je duidelijk maar stoort niet. (maar voor iemand die niet anders gewend is valt het op)

De ideale tussen oplossing voor eigen gebruik (Netflix/videoland/Spotify/Chromecast bediening) en de kids stand voor de kleinere familieleden.

Betreft de 64GB versie met 4gb geheugen ipv 3gb voor de 32GB versie.

Heb jij ook een Samsung Galaxy Tab A 10.5 WiFi (2018) 64GB Zwart?

Hoe bevalt de kwaliteit van Netflix? Doordat DRM Widevine L1 ontbreekt kan de Tab A geen 1080p Netflix streamen, maar zal het terugvallen op 480p. Ziet dit er nog een beetje oké uit?
Ik heb dezelfde tablet ook, in de 32GB/3GB versie. Hij heeft wel Widevine L1, echter Netflix support geen HD op dit model:

Netflix resolutie is bij mij 960x540, helaas geen HD maar wel te doen.
Quote review MyNextTablet: I noticed one negative point regarding the software. You cannot watch Netflix in HD or higher. It seems like the tablet is not supporting the necessary DRM standard. In theory, Samsung should be able to fix this with an update. So, in the future, you might be able to watch Netflix in HD. But certainly not yet.
Samsung wijst naar Netflix, Netflix wijst naar Samsung. Hopelijk komt er Netflix HD support maar ik ga er niet van uit.

[Reactie gewijzigd door cpwins op 25 juli 2024 10:30]

Klopt, maar na het kastje muur ritueel, zoekt Samsung het nu toch uit. Ik verwacht er echter niet veel van.
Update (14-11-18). Samsung 1e lijn support wordt niet gehinderd door kennis van zaken. De consumentenbond (CB) daarentegen heeft desgevraagd bevestigd dat HD netflix en Amazon Prime niet mogelijk is en zal daarover contact opnemen met Samsung en Netflix.

In de review van de CB over de Tab A 10.5 is vandaag in de beschrijving een opmerking toegevoegd dat het tablet alleen de lage SD-kwaliteit bij het streamen via Netflix en Amazon Prime ondersteunt.
Dank voor de update.
In theorie kan het, Huawei heeft dit ook gedaan voor de M5 en M5 pro die in maart dit jaar uit kwamen. De m5 lite uit september 2018 kreeg direct netflix hd. Echter aangezien de Tab A 2016 nog altijd geen Netflix HD support heeft (terwijl hij het wel aankan, met een aangepaste APK kon ik netflix in HD streamen) heb ik daar weinig vertrouwen in. Hopen kan, maar ik zou er niet op rekenen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 25 juli 2024 10:30]

Ik heb een Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE en ondanks dat die Widevine L1 ondersteund kan ik hiermee ook niet met Android versie 7 (die er bij aanschaf opstaat) Netflix in HD (1080p) kijken. Als ik echter de hierboven genoemde aangepaste APK gebruik is het wel mogelijk, en dus zou dit met de Tab A 10.5 ook moeten kunnen.

Bron: How to Play Netflix HD on any Android Device with Widevine Level 1 DRM

[Reactie gewijzigd door MartZuid op 25 juli 2024 10:30]

Zou je de link weg willen halen naar een niet officiële apk van Netflix?
Ja het is goed te doen ook in combinatie met lcd scherm. Ik stoor mij er niet aan. Maar wil je gewoon het beste beeld dan deze links laten liggen (eerder om lcd dan netflix 480)
Interessant tablet voor simpele taken (64GB opslag en 4GB geheugen). Bol en Vanden Borre specificeren echter 64GB met 3GB geheugen. Mediamarkt in de tekst 3GB, in de specs 4GB. Fijn dat je 4GB bevestigt :-)
Ik heb deze tab voor mijn vriendin gekocht, maar krijg hem niet aan de praat op de wifi 2,4GHz band. wel op de 5GHz. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
Heb ook de ervaring van slechte WiFi op de Samsung Galaxy TAB A 2018 4GB 64GB.

zie: https://gathering.tweaker...message/57449394#57449394