€ 229,95 bij Kabelshop.nl

Linksys Velop Mesh WiFi System dual-band - Duo Pack Review

26 oktober 2018, laatste update op 28 oktober 2018, 910 views Rapporteer

Gebruik met 2 niet veeleisende personen, vloeroppervlak per verdieping zo'n 8 bij 8 meter, en dito tuin.Erg veel draadloze netwerken uiteraard in de omgeving.

Zie rest van verhaaltje verderop.

Pluspunten

• Prijs
  • Bereik

Minpunten

• Config misschien te eenvoudig
  • Gastennetwerk lijkt alleen te werken in routermodus

Na een paar maanden gebruik even laten weten dat ik zeer tevreden ben met het Velop systeem. Na jaren gedoe met toch eigenlijk best een heel aardig router (Asus RT-N66U, later nog voorzien van Tomato USB FW) was ik het zo beu dat ik naar een "mesh Wi-Fi" op zoek ben gegaan. Natuurlijk komt Ubiquiti meteen naar voren maar ik ben maar een 'light' user. Over algemeen met 2 niet veeleisende personen in een niet zo heel grote gezinswoning. Vloeroppervlak per verdieping zo'n 8 bij 8 meter, met ongeveer een vergelijkbaar aantal meters tuin achter het huis. Wel voorzien van betonnen verdiepingsvloeren maar voor- (minder relevant voor gebruik) en achtergevel van houtskeletbouw, gemetselde tussenmuren. Niet een al te grote barrière voor radiosignalen dus. Maar wel druk met erg veel draadloze netwerken uiteraard.

Maar om die reden heb ik mijn keus op slechts 2 units en dan ook dual ipv tri-band laten vallen, en geen moment spijt. Wat jammer is dat in AP modus gastennetwerk opeens niet werkt (al wel eea op gezocht, maar niet interessant en eenvoudig genoeg om aan te passen). En alles via de gebruiksvriendelijke app op je telefoon in te stellen. Ik heb daar toch wel bedenkingen bij dat alles via centrale online servers als config naar jou als gebruiker gepushed moet worden, maar vooruit maar.

Ik heb nooit meer last van haperende verbindingen, voorheen zag je wel genoeg connectiesterkte met je telefoon in het Wi-Fi icoontje, maar kwam er amper info door. Geen ergenis meer met streaming filmpjes even kijken die stotteren, pagina's die niet updaten, Whatsapp berichtjes die maar niet verzonden willen worden. Mijn MacBook Pro (early 2016) had nog wel eens ruzie met connecteren na het uit standby halen als de klep gesloten was (ook allerhande trucs voor toegepast die vaker niet dan wel effectief bleken) en ook daar met dit systeem geen last meer van.

Ik heb overal prima bereik en dito connectie, ook tot achter in de tuin en op zolder. Ik heb ze wel via een UTP aan mijn KPN router geknoopt. Eén unit vóór op de begane grond in de woonkamer, en de andere op de eerste verdieping achterin de woning.

Ben je niet veeleisend (kan haast niet voor tweakers, maar misschien vraagt een kennis of familielid advies) dan is het gezien de prijs zelfs 5 sterren waard.

Heb jij ook een Linksys Velop Mesh WiFi System dual-band - Duo Pack?