Samsung UE49NU7170 Zwart Review

Anoniem: 1130121
23 oktober 2018, laatste update op 23 oktober 2018, 1.728 views Product gekocht

Samsung UE49NU7170 Zwart

Een perfecte televisie qua prijs/kwaliteit verhouding

Pluspunten

• Beeldkwalireit
  • Bediening
  • Kabels wegwerken

Minpunten

• ruimte tussen poten
  • Stevigheid van de poten

Onlangs hebben we besloten om na ruime tijd onze televisie te vervangen. Nu was de oude televisie al een flink aantal jaren oud en hebben we dus goed bekeken welke opties er zijn in televisieland. Onze keuze is gevallen op de Samsung UE49NU7170, een 4K UHD variant en ik kan niet anders stellen dat dit een verademing is. Het beeld is heel helder en scherp wat de beeldkwaliteit in onze ogen ideaal maakt.

Qua bediening is de Samsung ook van gemak voorzien. Via een app kan je de gehele installatie van de televisie voltooien. Perfect detail is dat de kabels via klemmetjes weggewerkt kunnen worden aan de pootjes van de televisie.

Wat ik minder vindt aan deze Samsung televisie is dat onze soundbar niet past tussen de poten van de televisie. Hierdoor komt de soundbar wat ongelukkig voor de televisie te liggen. De poten van de televisie lijken daarnaast niet helemaal stevig. Wanneer je per ongeluk tegen de televisie aanstoot dan begint deze flink te wankelen. Met twee kleine kinderen is dit voor ons dan ook oppassen geblazen.

Ik raad echter deze televisie ten zeerste aan!

Heb jij ook een Samsung UE49NU7170 Zwart?

Mijn ervaring met de Samasun NU7170 en Ziggo.

Ik heb de UE65NU7170 en Ziggo horzon XL media box.

1. Wifi 2.4Ghz
De tv ziet mijn 5GHZ netwerk niet als ik kies voor draadloos netwerk.
(Ik gebruik een aparte router die de ip nummers uit deelt . Ik gebruik dus ook niet de router van ziggo mediabox)

2 Verbinden met mijn samsung tablet.
Ik moet beide instellen op draadloos 2.4Ghz netwerk en daarna vinden ze elkaar.
Een directe ethernet kabel in mijn tv werkt dus niet niet.

3. tv herkent mijn smartcard niet.
Dit is irritant! ;-)
Ik heb de mediabox xl en dan heb je geen smartcard nodig; die zie verwerkt in de mediabox!
Ik heb de horizon mediabox xl verbonden via hdmi 1. Met de afstandsbediening van tv kan ik maar een paar zenders kijken .. bij de overige zenders krijg ik dat hij smartcard/ci module niet ziet.
Misschien is dit op te lossen door een echte smart remote afstandsbediening van samsung aan te schaffen!?

Resume.
Ik ben verder wel blij met de tv. Het beeld is goed. Goede prijs/prestatie als je groot scherm wilt hebben.
De tv afstandsbediening gebruik ik niet.Ik doe alles met de ziggo afstandsbediening.
Als je wilt gaan internetten via de tv dan heb je de afstandsbediening van de tv nodig. Dit werkt wel goed. Een beter alternatief om te internetten is om een mini toetsenbord aan te sluiten. Ik heb een minitoetsenbord die ook oplicht als ik op functientoets F2 druk. Dit is mooi omdat ik vaak in het donker zit ;-) Bij het toetsenbord krijg je een usb-stickje die je achter in tv moet doen. Hierna werkte het direct.

Via tv naar you-tube kijken i.p.v. casten via tabet werk ook goed. Tijdens afspelen van youtube nummer kan je bladeren/zoeken naar volgende nummer met afstandsbediening van tv.

In verleden gebruikte ik mijn tablet in combinatie met google chromecast om youtube te kijken op tv. Die chromecast heb ik niet meer nodig. De verbinding via 2.4GHZ gaat verder goed en beeld is ook goed.
Wat is de afstand tussen de twee poten? Ik heb een Sonos beam en die zou ik natuurlijk tussen de poten willen plaatsen.