Sony KD-55XE9005 Zwart Review

macura
15 oktober 2018, laatste update op 15 oktober 2018, 236 views Product gekocht

Sony KD-55XE9005 Zwart

Goede tv voor een mooie prijs. zocht een tv met goede zwart waarde, maar geen OLED en voor een goede nette prijs. kijkhoek is een klein probleem.

Pluspunten

• kleine rand
  • goed beeld
  • goede zwartwaarden

Minpunten

• kijkhoek
  • slechte netflix verbinding.

Zochten een nieuwe tv voor een betere film ervaring. na enige tijd zoeken op dit model uitgekomen. wilde local dimming, en geen edge-lit.
Na het ontvangen van de tv, meteen uitgepakt en op het meubel gezet. was even een gedoe om de voet er goed op te krijgen, maar na 15 min stond de tv te draaien. beeld was vanuit de doos best goed om aan te zien.
Na een paar kleine aanpassingen was het voor mij perfect.

De aansluitingen op de zijn handig geplaatst en goed te bereiken, of je de tv nu aan de muur hebt hangen of gewoon zoals ik op een tv meubel hebt staan.

Geluid van de tv zelf kort getest, is oké, meer niet. geluid loopt toch naar een sony versterker. communiceren perfect met elkaar. lekker makkelijk. alles met één afstandsbediening te regelen.

Local dimming werkt goed, tijdens de film, the last jedi een mooie scené hiervoor. beeld schakelde heel de tijd tussen twee personen op andere locaties, één buiten, donker, nacht en de andere binnen met veel kunstlicht. was mooi om te zien hoe de dimming zijn werk deed als je terug ging naar de nacht scené.

Geen edge-lit, dus geen bleeding.
De tv heeft niet super veel zones, 48 in totaal. als je een zwarte achtergrond hebt, bijvoorbeeld tijdens een ruimte scene of iets dergelijks en je hebt ondertiteling in beeld, dan heb je wel een redelijk groot vlak wat een witte gloed geeft. oplossing, ondertiteling uit. je snapt dan alleen niet meer wat ze zeggen in het Noors.

Paar kleine minderheden,
- na ongeveer 2 weken heb ik ineens geen Dolby surround meer, wel stereo. iedere zender die stereo uitzond heb ik nog geluid, maar alles wat 5.1 uitzond, niks meer. Met sony contact gehad, maar daar kom je niet heel veel verder mee. uit eindelijk de tv tijd van de stroom af en een update geforceerd, probleem opgelost en niet meer terug gekomen.

- tv heeft vaak moeite met de netflix app. op alle andere platforms werkt netflix wel, denk telefoon, laptop en tablet. streamen naar de tv kan dan niet, want dan pakt hij automatisch toch de app. en als je van Netflix terug gaat naar tv kijken slaat de tv vast. kan je niet meer zappen of niks. moet je de tv van de stroom afhalen en weer opnieuw opstarten voor deze weer reageert. Hier helaas nog geen oplossing voor mogen vinden.

Al met al, mijn eindconclusie,

+ mooie tv om te zien
+ mooie kleine rand
+ goed beeld out of the box
+ handig in gebruik
+ goede afstandsbediening, vooral het voice command gedeelte in handig.
+ goede local dimming

- eigenlijk altijd wel iets aan de hand. niet groot, maar wel vervelend. netflix storing, geen dolby.
- wat onhandig in elkaar zetten
- moet even het menu induiken en weten wat je nodig hebt om je beeld echt goed af te stellen

De + zijn er meer en in mijn gedachte overwegen deze ook de -.
Ben nog steeds tevreden met de koop van deze tv en hoop er nog erg lang plezier van te hebben.

al met al, top tv voor de komende jaren.

Heb jij ook een Sony KD-55XE9005 Zwart?

Wegvallen van één of meerdere typen audio-uitvoer is een bekend probleem. Zelf ook al een paar keer gehad met stereo LPCM audio over HDMI. (Hoe je dat kunt verkloten is me trouwens een vraag...)

Het is slechts één van de vele bugs met de XEs waar ik zelf ook last van heb.
De XE serie is qua audio een drama vergeleken met de XF serie. Behalve dan die ene XE die van dezelfde chipset voor beeld- & audio-opwerking gebruik maakt als de XF serie. (De XE93, dacht ik.) Die heeft - ra, ra hoe zou dat nou komen - geen enkele van de f----ed up problemen die de XE serie heeft.

Ik zit middenin een dispuut met BCC die tot op heden weigeren de XE terug te nemen.
Zelfs het mainboard is al vervangen door een reparateur van Sony; maar mag niets helpen.

En als klap op de vuurpijl: de lange lijst van problemen die er zijn, die af en toe zelfs de mainstream media geraakt hebben, lijkt bij Sony's technische afdeling praktisch totaa----l onbekend te zijn. Bah... :(

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 25 juli 2024 21:33]