Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood Review

j1b2c3
13 oktober 2018, laatste update op 13 oktober 2018, 697 views Product gekocht

Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood

Wolf in schaapskleren , Je denkt Sony smartphone , maar je wordt aangenaam verrast het is niet de beste smartphone van het moment maar hij hoort wel degelijk aan de top

Pluspunten

• Hoogste ppi in een oled op dit moment
  • usb c ,android 9 standaard
  • Stereo speakers , 1080P slowmotion opname
  • 4k HDR opname mogelijk heid
  • software voor OSX
  • Deze maand met gratis Sony WH-1000XM3

Minpunten

• geen snel lader mee geleverd
  • plaatsing vinger afdruk sensor
  • lage licht foto's zijn niet de beste

De Sony ZX3 het is niet het beste toestel wat op de markt is, nog het snelste of de goedkoopste maar toch ging ik dit maal weer eens voor een Sony.
Wauw het is wel een ontzettend goede smartphone. Sony heeft na jaren het design om gegooid, het is niet meer het vertrouwde hoekige ding van zo veel jaar geleden. Nee nu heb je curves en rondingen. Verandering was ook nodig Sony is de laatste jaren veel markt aandeel verloren , terwijl ze toch echt wel dingen doen die andere smartphone makers nu pas ontdekken.

Laten we beginnen met de negatieve Sony heeft geen notch in hun oled scherm , op de achter zijde zit geen dual camera ,de vingerafdruk sensor zit de laag op de achterkant en er zit geen snel lader standaard in de doos .

Nu we het negatieve achter de rug hebben kunnen we het over het positieve hebben .
Aan de voor zijde vinden we een super scherp OLED display de eerste die Sony in een telefoon heeft gedaan en hij ziet er echt super uit, Ik heb hem vergleken met die van de Note 9 en dit scherm is net zo goed.. eigenlijk iets beter door de hogere ppi .
Verder vinden we aan de voor zijde ook de stereo speakers die naar voren zijn gericht ze zijn niet zo luid als een Iphone Xmax maar door dat ze naar jou zijn gericht klinken ze gewoon goed . de kwaliteit van het geluid is zeer goed te noemen .
en aan de voorzijde zit een 12 MP selfie camera en die doet zijn werk fantastisch.

wat je niet ziet aan de voor zijde is dat het toestel IP 68 is, dit zijn we eigenlijk al jaren gewoon al jaren gewend zijn van sony flagships ze zijn water proef.
nog iets wat veel sony telefoons hebben is een hardware matige knop om de camera te bedienen ,een fysieke knop om foto's te nemen dat is echt super... andere telefoons kunnen onder water , of met flinke regen namelijk geen foto's nemen om dat het touch screen niet reageert of onder natte omstandigheden ,voor deze Sony is dat geen probleem... tevens ontwaakt deze knop de telefoon uit slaap modus en zorgt er voor dat de camera app gelijk aan staat klaar om een foto te nemen.. Persoonlijk vind ik een echte camera knop een geweldige feature . ik heb foto's onder water gemaakt en bij water vallen het is gewoon super een telefoon te hebben waar je geen zorgen hoeft te maken over water.

De camera op de achterzijde is goed onder goede licht condities maar onder low light is hij wat minder goed wat dit dan weer goed ,maakt een super slowmo film techniek op 1080 p samsungs note 9 kan het alleen op 720 P . verder 4K filmen met HDR support is iets wat nu nog geen enkele andere smartphone nu heeft.
Verder op de achterkant van de telefoon vinden we een gebogen gazen achterkant. deze ziet er mooi uit, maar maakt het toestel erg glad. ik raad aan om er een hoesje om heen te doen zodat hij niet uit je handen glipt. ... echt zo glad is deze telefoon.
Nfc en draadloos opladen kan ook via de achterkant van deze telefoon.

Wat vinden we aan de binnen kant , standaard komt deze telefoon met Android 9, Gebruikt een bijna stock Android look, wat het gewoon erg prettig doet aan voelen.
Sony levert veel bloadware maar tijdens de eerste installatie kun je deze uit vinken.
dat moet per app gebeuren. Dus neem de tijd.
De overige hardware 4 GB ram en 64 GB interne opslag welke uit te breiden is met een SD kaart. deze Staan in verbinding met de qualcom 845 chipset dus gewoon een van de snelste van het moment.

De prijs. Op het eerste blik denk je van hij is veel te duur met zijn 800 euro.
Kijk eens in pricewatch filter op de 845 CPU en dan kun je voor de helft al een Xaomi toestel kopen en voor 475 al het oudere model de XZ2 met de zelfde look en bijna de zelfde hardware (LCD scherm en 7 MP voor camera) en dan heb je gelijk.
Tot dat je een andere filter toepast :
telefoons met een OLED display en hoge ppi zeg 400+ en gaan ze spelen met deze slider .
Aan het begin van 400 zie je nog enige concurrentie in de vorm van Xaoimi en Oneplus. Maar die zijn snel weg en bij 463 ppi valt de normale pixel 3 af en blijven alleen Sony en de Google 3XL over bij 522 ppi haakt de pixel 3XL af en blijft alleen de Sony over met ongekend hoog aantal pixels 537 Dots per inch
Dit is waarom het toestel duur is ze hebben alles wat ze konden in de display gedaan en hij ziet er geweldig uit.
Wat mij verdere over de streep trok was dat er deze maand je bij aankoop van deze ZX3 je ook een klein extraatje krijgt van Sony namelijk de beste Headphones van het moment de Sony WH-1000XM3. Tevens als van oudsher is er ook ondersteuning met mijn Imac, dit was erg belangrijk voor mij, Sony heeft prima software tool voor OSX en daar ben ik ook erg blij om.
Persoonlijk vind ik het niet de beste telefoon op de markt maar hij past perfect bij mijn behoefte. :)

Heb jij ook een Sony Xperia XZ3 Bordeaux Rood?