Inleiding
Op 16 augustus was er een event van Tweakers en LG waarbij ik aanwezig mocht zijn. Op dit event werd de nieuwe W8 gepresenteerd. Het was een ontzettend leuk event waarbij we in de demo ruimte van LG de W8 konden testen. Naast de W8 waren en nog meer tv’s, smartphones en een aantal huishoudelijke apparaten aanwezig die we konden bekijken en testen. Aan het eind van het event kregen we te horen dat we de LG C8 thuis mochten gaan testen voor twee weken in ruil voor het schrijven van een review.
Verpakking
Aangezien het om een test model ging was de verpakking al eerder geopend en dus niet meer zoals deze normaal uit de winkel zou komen. Eennadeel wat ik ondervond bij het uitpakken was het plakband aan de onderkant van de doos. Hierdoor kon je de doos niet makkelijk van de binnenkant aftillen. Ik zag op foto’s van de originele verpakking dat dit daarbij niet het geval is. Er zitten dan twee plastic banden omheen. De verpakking was verder in orde.
Uiterlijk
Ik vind het uiterlijk van de tv heel mooi. De tv heeft ontzettend smalle randen, geen logo’s en geen lampjes als de tv aan staat. Wat mij betreft bijna perfect.
:strip_exif()/m/334367/1G9pwW2B95n2QQ59JrC1lotFFlDOkvbFWxWotSDofo07X1oeJR?f=620xauto)
Aangezien ik de tv heb opgehangen heb ik de standaard niet getest. Hoe stevig de tv hierop staat weet ik dus niet. De TV zelf voelt behoorlijk stevig aan, zelfs het bovenste deel van de tv dat ontzettend dun is.
:strip_exif()/m/334367/1G9pwW2pgAencgK4vVb9HXOLvrAwCBRz5D5i7XUJkNsCOygsI8?f=620xauto)
De TV is door zijn dunne uiterlijk goed geschikt om op te hangen.
De tv heeft aansluitingen zowel aan de zijkant als aan de achterkant.
:strip_exif()/m/334367/1G9rxH33ttq5EWpc6AiTeOoIInWHV6buI7PrMbIOvKH21lBnwU?f=620xauto)
Het zou fijn zijn als alle aansluitingen aanwezig zouden zijn aan de zijkant. Bij het ophangen van de tv is het lastig om de aansluitingen aan de achterkant aan te sluiten en heb je kabels nodig met een haakse aansluiting. Daarnaast zou het voor het ophangen van de tv fijner zijn om een losse en langere stroomkabel te hebben. De stroomkabel zit nu vast aan de tv en is niet zo lang.
Beeld
Het beeld van de tv is echt geweldig. Ik heb op de tv vooral films en series via Netflix gekeken. Ik heb helaas geen Blu-ray speler. Vooral de beelden in dolby vision kwaliteit zijn een genot om te kijken.
:strip_exif()/m/334367/1G9pwWNA1uylUFH7h3QbGB7OGTWDpTI1m6Hf0N34lPPwgWi80q?f=620xauto)
De kleuren zien er ontzettend mooi uit. Ze lijken zo van het beeld af te spatten.
Het contrast van de tv is ook geweldig. Zwart is echt zwart. Dit zorgt voor hele mooie beelden. Ook zijn de zwarte balken boven en onder een film ook veel minder storend aangezien ze echt zwart zijn. De helderheid van de tv is prima. Ik had alleen problemen met de helderheid bij het kijken van een aflevering van The Ranch. Hierbij waren sommige scenes wel erg donker. Na kort wat te googelen bleek dit een probleem in met de HDR weergave van de serie. Dit probleem komt op meerdere tv’s naar voren en is dus geen probleem van deze tv. Ik heb geen ghosting kunnen waarnemen tijdens het kijken naar de tv. Via een filmpje op YouTube heb ik een pixel test uitgevoerd. Hierbij zag ik bij het rode beeld 2 zwarte pixels. Verder heb ik geen afwijkingen kunnen ontdekken.
Geluid
Ik heb op de tv mijn Onkyo versterker aangesloten middels de HDMI ARC poort. Dit ging niet helemaal soepel. Soms maakten de tv en de versterker wel verbinding en kon ik ook het volume regelen maar was er geen geluid. Ik heb niet kunnen achterhalen waar dit aan lag. Dit was meestal op te lossen door beide uit en aan te zetten. Een nadeel ten opzichte van mijn eigen tv was dat als ik het volume van mijn versterker regelde met de afstandsbediening van de LG niet in beeld kwam te staan wat het volume is.
Het geluid van de tv zelf is, ondanks dat de tv zo dun is, best goed. Het is een stuk beter dan ik gewend ben van platte tv’s.
WebOS en Magic remote
Het besturingssysteem van de tv is webOS. Het besturingssysteem werkt erg soepel en heeft geen last van haperingen. Tijdens het testen is het OS een keer vastgelopen en ik moest toen de tv herstarten om de tv weer te kunnen bedienen. Het App aanbod van WebOS is prima.
:strip_exif()/m/334367/1G9pwWm5Oj6eAzeLeWZWJWLXNLM7XgQhws4ZLFmyc0mCTJVKFi?f=620xauto)
WebOS wordt bediend met de Magic remote. Naast de functies van een normale afstandsbediening is het ook mogelijk deze als aanwijzer te gebruiken door er mee te bewegen. De afstandsbediening gebruikt bluetooth waardoor je hem niet op de tv hoeft te richten. De Magic remote werkt erg fijn samen met WebOS.
Prijs
Op het moment van schrijven is de laagste prijs in de pricewatch €1569,- Dit is een behoorlijk bedrag voor de aanschaf van een nieuwe tv. Mocht je een nieuwe tv willen kopen en het geen probleem vinden om meer dan 1500 euro uit te geven aan een nieuwe tv dan zou ik zeker aanraden deze tv te kopen. Je krijgt er een geweldige tv voor.
De LG C8 is een geweldige tv. Het geeft het mooiste beeld dat ik heb gezien op een tv. De tv laat zich erg fijn bedienen door de combinatie van de Magic remote en WebOS. Het geluid kan ermee door maar ik zou wel adviseren om er een extern audiosysteem op aan te sluiten.
Bij het ophangen aan de muur zijn de aansluitingen aan de achterkant en de korte vaste stroomkabel een beetje vervelend.
De prijs van de tv is behoorlijk hoog. Echter ben ik van mening dat hij het zeker waard is.