Destiny 2 - Forsaken (Legendary Collection), Windows Review

fw Testpanel 2 oktober 2018, 131 views Testpanel

Destiny 2 - Forsaken (Legendary Collection), Windows

Pluspunten

• Graphics
  • Soundtrack
  • Verhaal
  • Veel nieuwe activteiten (zowel PvP als PvE)

Minpunten

• UI eigenaardigheden
  • Laadtijden
  • Prijs/content verhouding

3 van 5 sterren (Voldoende)
Zoals velen met mij ben ik kort na de release van de eerste DLC voor Destiny 2 gestopt met de gedachte dat ik alles wat de game te bieden had wel had gezien. Daar bleek ik het uiteindelijk aan het verkeerde eind te hebben. In de afgelopen zes maanden heeft Bungie hard gesleuteld aan het tweede seizoen voor Destiny 2 en is er in de tussentijd een hoop veranderd. Welke veranderingen je kan verwachten en of het de moeite waard is om weer avonden achter elkaar je door strikes en raids te worstelen volgt hieronder (spoiler: Ja!)

Na de installatie wordt je begroet met een overvloed aan tooltips die je de nieuwe activiteiten en mechanics voorschotelen. Als je Destiny 2 al een tijd niet meer hebt gespeeld krijg je nogal wat informatie voor je kiezen en staat de campaign centraal. Voor liefhebbers van het verhaallijn en storytelling van Destiny 2 (vanilla) is het ook weer genieten geblazen: vanaf de eerste cutscene wordt je weer meegesleept. Wat cutscenes betreft stelt Bungie met deze uitbreiding ook zeker niet teleur.

Gameplay/Besturing
Als je vaker shooters hebt gespeeld kan je als het goed is prima overweg met de controls van Destiny 2. Zelf ben ik een toetsenbord/muis aanhanger en waren er genoeg opties aanwezig om de besturing zo aan te passen zodat je character precies reageert zoals je wil.
Inhoudelijk leunt de campaign al snel op het grinden van gear om de Baron Hunt quests aan te kunnen. Aan de ene kant biedt dit een prima voorbereiding voor het eindeloze grinden voor gearupgrades waar je na de campaign aan kan beginnen, maar aan de andere kant haalt het vroege grinden de vaart uit het verhaal.

De userinterface daarentegen blijft nog altijd een hekel punt. Zo is het bijvoorbeeld nog altijd onmogelijk om complete stacks aan shaders te verwijderen. Inmiddels is het mogelijk om shaders met vijf stuks tegelijk te verwijderen maar het blijft verre van optimaal als je al langere tijd speelt en een aardige verzameling aan (minder nuttige) shaders hebt opgebouwd.

Prestaties
Zoals je wel vaker tegenkomt bij dit soort games (denk aan The Division) ben je na het opstarten van het spel al snel vijf tot tien minuten verder voordat je aan het spelen bent. Het spel start snel op, maar vervolgens ben je wel even bezig met characterselection- en loadingscreens en activityselections voordat je daadwerkelijk een wapen hebt afgevuurd. Als je eenmaal aan het spelen bent heb je hier totaal geen last van maar het wisselen tussen planeten/activiteit kan een paar minuten in beslag nemen. Gebruik de laadschermen als korte onderbreking om even wat te drinken of je benen te strekken, dan sla je meteen twee vliegen in één klap.

Beeld
De indoor en outdoor omgevingen prachtig vormgegeven en zijn een genot om naar te kijken en doorheen te rennen. Meestal krijg je de kans niet om de omgeving in je op te nemen dus het is zeker aan te raden om af en toe even stil te staan en van de omgeving te genieten. Zolang je maar niet te ver inzoomt op textures van planten en stenen buiten in ieder geval.

Replaywaarde
Met drie classes en negen nieuwe subclasses zijn er weer genoeg speelstijlen om uit te kiezen. Afhankelijk van je voorkeur kan je er voor kiezen om alle drie de classes te levelen en te ontdekken maar je kan het natuurlijk ook bij één character houden. Op dat vlak heeft Bungie met Forsaken grote stappen gemaakt. Voor Forsaken was het vaak niet ‘nuttig’ om een strike of raid elke weer opnieuw uit te spelen tenzij je op zoek was naar een specifieke look of skin. Met het nieuwe systeem heb je als speler veel meer mogelijkheden om een eigen loadout te creëren. Als je wil rondrennen met drie shotguns of drie sniper rifles dan kan dat nu.

Kwaliteit & stabiliteit
In alle tijd die ik in Destiny 2 heb gestopt is het spel nooit vastgelopen. De client lijkt (voor zover je dat kan testen) erg stabiel te draaien. Alt-tabben en een ander spel of browser starten voor een snelle Google search gaat soepel en zonder problemen.

Prijs
De prijs is wat aan de hoge kant als je de DLC uit de eerste seasonpass al gespeeld hebt, al komt dat vooral door de ondermaatse content in Curse of Osiris. Tel je de season one DLC op bij deze uitbreiding dan ligt de prijs/kwaliteit verhouding al snel een stuk gunstiger.
Als losstaande uitbreiding vind ik de prijs vrij hoog als je er ook van uitgaat dat de aangekondigde DLC voor season two niet is inbegrepen.

Heb jij ook een Destiny 2 - Forsaken (Legendary Collection), Windows?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren