MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio Review

1 oktober 2018, laatste update op 4 oktober 2018, 1.793 views Rapporteer

MSI RTX 2080 GAMING X TRIO unboxing

Pluspunten

• kwaliteit
  • design
  • prestaties vs geluid

Minpunten

• prijzig

Vandaag eindelijk de rtx 2080 trio ontvangen! Mooi verpakt met opschrift zoals ik gewoon ben van Megekko

bij het openen van de doos zien we de MSI box . standaard

Hierin zien we allereerst een enveloppe met extra's, handleiding, gids en cd (wie gebruikt dit nu nog? maar ok)

nu komt het leuke gedeelte!

als accessoires hebben we de prachtige gpu bracket en een 6 naar 8 pin kabel

en natuurlijk het pronkstuk.. de gpu

wat een plaatje

voldoende aansluitingen

Eens geïnstalleerd in de case, zag het er zo uit

ik had, door mijn soundcard, geen optie om de gpu bracket te gebruiken wat jammer is. Mogelijk ga ik kijken voor de gpu riser kabel voor vertical mounting dus ik denk niet echt dat het een probleem is. De kaart is echt groot en zwaar maar voorlopig zie ik geen gpu sagging

En natuurlijk, turning on!

Msi heeft nieuwe software om de leds te personaliseren en daar ga ik me nu even mee bezig houden. Het regenboog effect is toch niet zo mijn ding.

GAME STATS
ik ben nog bezig met games te testen en vergelijken. De resultaten zullen hier onder verschijnen

Aan mijn systeem is naast de GPU niets gewijzigd.

i7 4790K, 16gb DDR ram, kraken x62, samsung ssd, 5tb HDD, 2TB external HDD, MSI Z97 GD65

Acer predator z321QU - 1440P, ULTRA

Dying light

Met de gtx 1070 - ULTRA 1440P - 100hz

met de RTX 2080 - ULTRA 1440P - 165hz

Resident evil 7

rtx 2080

Heb jij ook een MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio?

Je geeft bij de pluspunten aan: Prestaties.
Kun je hier meer over vermelden? Heb je dit getest? Wat had je hiervoor?

Voor een pc met waterkoeling heb je trouwens aardig wat luchtkoeling erin zitten. :)
Ziet er mooi uit die fans.. Toch? Het oog wil ook wat en het houdt de kast binnen koel, goede airflow.

Hiervoor had ik een gtx 1070 @1440P high/ultra. Settings naar 100hz. Deed het prima maar uit de data van heel wat games was toch duidelijk dat het beter kon vandaar ook de upgrade.

Nu bezig met shadow of the tomb raider op ultra, 165hz,1440P. Zit aan een constante van 100fps en het is echt prachtig. Ik zal binnekort nog meer games testen natuurlijk.
Mooi is een mening.

Je hebt een high end game kaart. Bij prestaties geef je waardes aan van 1 spel. Je gaat nog meerdere testen. Ben benieuwd naar die waardes. Misschien tabel in je verhaal hierboven?

Het is ook makkelijk om te lezen op wat voor machine het getest is met eventuele drivers voor de videokaart. Zeker met nieuwe high end kaarten kan het nog wel eens voorkomen dat in latere versies meer performance gehaald kan worden.

Hoe vind je het energieverbruik tegenover de 1070 (ongeveer 150W) tegenover de 2080 (ongeveer 250W)?
is mn 2de review dus feedback is welkom. weet ik waar ik beetje op moet letten. Maar voor mij was het vooral een unboxing zoals ik erbij schreef.

ik heb hem vandaag net in huis dus kan niet meteen alle games gaan testen natuurlijk maar mn nzxt cam houdt data bij en die kan ik eind van de maand wel eens toevoegen. Kan ik ook vergelijken met de data van de 1070.

nog geen mening over het energieverbruik (persoonlijk iets waar ik niet eens naar zou kijken) maar dat is nalatigheid van mij, denk ik dan
Dit is inderdaad een unboxing en naar mijn mening geen review. Ik lees niets over de specs en de daarop voortvloeiende verwachtingen, de daadwerkelijke praktijkervaring (dus benchmarks, stroomverbruik, geluid, koeling, kwaliteit van de kaart/materiaal).
Ik vind het echt heel leuk voor je dat je een topkaart binnen hebt, maar een review helpt mogelijke kopers bij het maken van de beslissing of je iets koopt of niet aan de hand van de ervaring van een mede-consument. En dat doet een serie foto's van hoe "mooi" een kaart is niet !
Als ik dan lees dat je een GTX 1070 hebt dan had je natuurlijk mooi een paar 3d-marks kunnen draaien op beide kaarten ter vergelijking, en al helemaal als je daarnaast ook een aantal spellen had ge-benchmarkt.

PS : als je het hebt over de gpu
en natuurlijk het pronkstuk.. de gpu
dan moet je ook echt de gpu bedoelen en niet de kaart ;) We zitten immers op tweakers en dan gebuiken we graag de goede termen voor de verschillende onderdelen !

[Reactie gewijzigd door TIGER79 op 25 juli 2024 20:34]

Ik ben wel geholpen door de plaatjes, beter zo’n review dan alleen wat plusjes en minnetjes.
Sorry, dit heeft niets met zure reacties te maken maar ik ben bang dat men niet geheel een goed beeld heeft bij wat een review is en omvat, dus om hierbij te helpen : https://nl.wikipedia.org/wiki/Recensie
Nogmaals, foto's zijn geen review... Het zijn gewoon, nou, foto's....
Tja zoals eerder: wat plusjes eb minnetjes is ook een review, geen uitgebreide maar het id er wel een.
En er staat al data over games bij tov van de 1070 die ik voordien had. Een wiki link is ook wel echt handig. Weet ik eindelijk de officiële definitie.. Lol
Wat dacht je, dat die radiatoren zichzelf koel hielden? 8)7 Daarnaast blijft een goede airflow in je kast zeer belangrijk ook voor alle andere onderdelen, welke niet watercooled zijn.

On-Topic: Dit lijkt meer een ervaring dan een review, ik mis eigenlijk wat benchmarks en tests.
Wel mooie foto's, hieraan kan je in ieder geval goed zien wat je kunt verwachten als je deze kaart koopt.
Er zitten 4 fans bij de radiator. Deze verzorgen aardig wat verplaatsing. Dat er boven in de kast nog een ventilator is kan ik begrijpen maar 3? Dan zou je in dit geval gewoon luchtkoeling kunnen gaan doen.
Ik heb zelf ook met watercooling 3 uitlaat fannen. Maar ik heb mijn radiator ook aan de bovenkant met twee fans, zodat de warme lucht ook meteen mijn kast uit is. Met twee inlatende fans.
Heel gek vind ik het ook weer niet op deze manier.
Die 4 fans in push pull op de x62 zorgen voor lucht in de de case. Die lucht moet er dan toch ook uit? Daarom 3 exhaust fans. Heb er jaren slechts 2 gehad en dat zag er gewoon dom uit en het stoorde mij. Ik zie ook niet in waarom dat een issue zou zijn. Of waarom dat een rede zou zijn om mn cpu van aircooling te voorzien.

Ik ben deels gegaan voor looks.. Klopt. Maar de Airflow zit nu goed en de warme lucht vindt zijn weg naar buiten. In de zomer heb ik hiervan de vruchten kunnen plukken toen het snikheet was.
Wat een zure reacties hierboven zeg! Vooral veel afgunst, gezeur over je ventilatoren, ziet er mooi uit! Bovenstaande heet nou eenmaal een review, iemand die alleen wat plusjes en minnetjes aangeeft wordt ook een review genoemd.
thanks. ja zo gaat het nu eenmaal. Smaken verschillen en meningen vliegen in het rond. Met constructive feedback ben ik blij. Sommige dingen waren handig.. andere een beetje overbodig. Maar bedankt voor de fijne reactie ^^
Hou er wel rekening mee dat de 4690k niet een i7 maar een i5 is :')
Had eerst de i5, nu de i7.. Was uit gewoonte dus en aangepast :)
Haha, kan gebeuren he!
Verder mooie build! Zal morgen zelf ondervinden hoe de 2080 het zal doen bij mij :)
Thanks! Welke had je voordien? Ik vind die msi echt een beest. En doet wat ik verwacht had. Ultra 1440P rond 100fps.
Ik ga over van een 960, dus dat gaat leuk worden :') Gaat wel mooi in combi met m'n nieuwe 4k monitor
Ja hallo. Huge improvement. Ben benieuwd wat die doet op 4k. Mag me zeker iets laten weten
Van wat ik tot nu toe merk is 4k geen enkel probleem voor deze kaart :) Dacht wel even dat hij niet ging passen, man wat is dat ding gigantisch.
Haha echt hè! Past bij mij echt perfect in the evolv X maar de vorige case had heel nipt geweest. 4k ultra zou 70ish fps geven. Klopt dat? Weet niet welke games je al getest hebt
DOOM 70-180ish fps, Fortnite 60-75, PUBG 60-80 verder nog niet echt veel getest :’)

Dit is overigens mijn build: https://pcpartpicker.com/user/Senenter/saved/HkWRBm
Vette list. Funny dat je ook nog een z97 hebt zoals mij.

Dat is mijn list. Foto's komen er maandag bij.