Ik heb zelf ook de M8 besteld met een leuke aanbieding. De 256GB voor 411 euro (waar dan wel 22 euro bovenop kwam voor "europese unie express" (link below).
Lang verhaal kort;
Het zijn dezelfde telefoons en ik wilde dan ook initieel voor de Pocophone gaan.
Hoewel het toestel er minder premium uit ziet dan de xiaomi,vind ik zelf dat het kunstof in de body juist een voordeel is. Het doet me denken aan de Nokia 3210 tijd. Laten vallen is niet gelijk een gebroken karamisch of glazen achterkant of scherm.
Maar toen bedacht ik me dat het vervangen van een scherm en/of achterkant met Xiaomi telefoons altijd simpel is (zelf al 3 keer gedaan op de MI5 en de MI6) en maar +/- 30 euro kost. (40 euro als je het inclusief frame koopt)
Heb mijn USBc headset op de MI6 meermalen vervloekt en zei tegen mezelf; "Dit nooit meer". Maar loop nu met een Sony WH-1000XM2 rond dus de jack zal ik niet meer missen nu waar het voorheem wel echt een dealbreaker was. Het meegeleverde verloopje van USBc naar jack prik ik op mijn oude headset en zal daar altijd op blijven zitten.
Toen was de keuze simpel. Ik gebruik NFC voor draadloos betalen en de MI8 is (voor mij) de eerste Xiaomi met een Oled scherm, de "always-on" display heb ik altijd gemist en gelukkig zit dat nu eindelijk op de MI8.
Daarbij heeft de Pocophone wat issues met de DRM waardoor je some niet altijd hoge kwaliteit video kan bekijken op Netflix of Youtube. Ik noem het maar even want persoonlijk betwijfel ik of dit uberhaupt te zien is op een smartphone schermpje maar voor sommigen is dit wel belangrijk.
Mijn huidige MI6 gaat al de hele dag mee, ik hoef nooit op te laden dus de noodzaak voor de grotere accu was niet direct aan mij besteed. (hoewel natuurlijk wel zeer tof!)
Zodra hij binnen is zal ik mijn ervaringen ook in een review delen.