€ 199,- bij bol Plaza

Xiaomi Mi 8 128GB Zwart Review

30 september 2018, laatste update op 4 oktober 2018, 5.509 views Rapporteer

Goed uitziend toestel, ook erg snel en met een goede camera.
Voor de prijs (geïmporteerd voor €379,-) een super toestel.
Voelt degelijk aan en is mooi afgewerkt.
Eerst 4 sterren, want 2 dagen gebruik geeft natuurlijk nog geen totaalbeeld.

Pluspunten

• Camera
  • Snelheid
  • Afwerking

Minpunten

• Geen Micro SD

Na iets meer dan 2 weken wachten dan eindelijk binnen, de nieuwe Mi 8 128GB van Xiaomi.
Voor de prijs van €379,- lijken de specs dik in orde, ook is het design prima (al kunnen de meningen verschillen)

Bij binnenkomst meteen uitgepakt en voorzien van een meebestelde screenprotector.
Xiaomi levert helaas geen screenprotector mee, wel een simpel siliconen hoesje wat afdoende is voor basis bescherming.

Toestel is als vervanging voor mijn Samsung Galaxy S8 welke met zijn afgeronde scherm erg kwetsbaar is en dan ook een aantal keren is gerepareerd.
Eerste indruk/setup
Het toestel ziet er simpel en strak uit met zijn glazen voor en achter-kant en zwart metalen rand.
Voelt degelijk aan en is ook niet een heel licht toestel, al is de S8 dat ook niet.

Na het overzetten van de simkaart en opstarten van de Mi 8 begin je met een simpel menu waarin je de taal en vervolgens de regio kunt kiezen. Mijn Mi 8 komt met de Global ROM, Nederlands is dus gewoon aanwezig.

Na deze selectie wordt je gevraagd in te loggen of een account bij Xiaomi aan te maken voor de Mi Cloud. Vanuit oude MIUI custom roms nog een account aanwezig, dus maar ingelogd.
De Mi Cloud geeft vervolgens de mogelijkheid contacten, SMS berichten en de galerij te synchroniseren.
In eerste instantie alleen SMS ingeschakeld, aangezien de contacten bij Google staan en de galerij wordt gesynchroniseerd naar een eigen Nextcloud omgeving.
Na de eerste setup
Setup done! Apps installeren!
Direct de meest gebruikte apps geïnstalleerd, en dit gaat razend snel.
Zowel het browsen in de playstore als het downloaden van de apps gaat met een rap tempo.

Vervolgens wat aan het 'spelen' gegaan met het toestel om het wat eigen te maken en uiteraard onder andere de camera te testen.
Ook dit gaat allemaal prima, de interface is anders dan die van Samsung maar went snel.
Kleine opmerking: bij het veranderen van de achtergrond kwam een kleine taal bug naar voren, bij het kiezen waar de achtergrond ingesteld moet worden komen de keuzes in het Engels naar voren.

Paar snelle kiekjes gemaakt en wat gespeeld met de niet erg uitgebreide instellingen van de camera.
De kwaliteit overdag is prima, ook is de portet modus een leuke toevoeging door de dual camera.
Verder zijn de instellingen karig, maar overzichtelijk.
Foto's in het donker nog niet kunnen testen,

Tot zover mijn review van de eerste paar uren met de Mi 8.
Vragen of opmerkingen? Graag!
Bij vraag naar bepaalde aspecten zal ik proberen mee te nemen in de verdere review.
Na een aantal dagen
update 4 oktober
De Mi 8 nu een aantal dagen in gebruik, en nogsteeds erg positief over het toestel.

Accuduur is erg goed, ondanks het grote scherm is 1,5 tot 2 dagen op accu goed te doen.
Toestel wordt veel gebruikt om te bellen, snel info opzoeken bij klanten op locatie en korte metingen van onder andere wifi signaal.
Ook de GPS wat meer kunnen testen.

GPS reageert razendsnel en heeft eigenlijk direct de locatie te pakken.
Ook binnenshuis inmiddels getest en de locatie is inderdaad erg nauwkeurig 30cm is misschien wat overdreven, maar 1 a 2 meter is zeker realistisch.

Ook de camera wat meer kunnen testen. Doet in het donker zeker niet onder voor de S8, welke toch best een goede camera had.

Update getypt op de Mi 8 zelf, en ook dat gaat prima!

Heb jij ook een Xiaomi Mi 8 128GB Zwart?

Is dit een ander toestel dan de F1 pocophone ? Wat zijn dan de voornaamste verschillen qua spec's ?
Kijk eens hier:

In het kort:
De Pocophone wint het op het gebied van accuduur, je kunt er een micro-sd in kwijt en je hebt een 3.5mm jack voor je koptelefoon.
De Mi 8 is op het gebied van scherm (AMOLED) en Dual GPS weer wat beter.

Voor de rest zijn ze nagenoeg hetzelfde en heb je met beide toestellen heel veel bang for buck.

[Reactie gewijzigd door Sjnieboon op 25 juli 2024 19:46]

F1 heeft ook geen NFC, waar de MI8 dat wel heeft.
Ik heb zelf ook de M8 besteld met een leuke aanbieding. De 256GB voor 411 euro (waar dan wel 22 euro bovenop kwam voor "europese unie express" (link below).

Lang verhaal kort;
Het zijn dezelfde telefoons en ik wilde dan ook initieel voor de Pocophone gaan.
Hoewel het toestel er minder premium uit ziet dan de xiaomi,vind ik zelf dat het kunstof in de body juist een voordeel is. Het doet me denken aan de Nokia 3210 tijd. Laten vallen is niet gelijk een gebroken karamisch of glazen achterkant of scherm.

Maar toen bedacht ik me dat het vervangen van een scherm en/of achterkant met Xiaomi telefoons altijd simpel is (zelf al 3 keer gedaan op de MI5 en de MI6) en maar +/- 30 euro kost. (40 euro als je het inclusief frame koopt)

Heb mijn USBc headset op de MI6 meermalen vervloekt en zei tegen mezelf; "Dit nooit meer". Maar loop nu met een Sony WH-1000XM2 rond dus de jack zal ik niet meer missen nu waar het voorheem wel echt een dealbreaker was. Het meegeleverde verloopje van USBc naar jack prik ik op mijn oude headset en zal daar altijd op blijven zitten.

Toen was de keuze simpel. Ik gebruik NFC voor draadloos betalen en de MI8 is (voor mij) de eerste Xiaomi met een Oled scherm, de "always-on" display heb ik altijd gemist en gelukkig zit dat nu eindelijk op de MI8.

Daarbij heeft de Pocophone wat issues met de DRM waardoor je some niet altijd hoge kwaliteit video kan bekijken op Netflix of Youtube. Ik noem het maar even want persoonlijk betwijfel ik of dit uberhaupt te zien is op een smartphone schermpje maar voor sommigen is dit wel belangrijk.

Mijn huidige MI6 gaat al de hele dag mee, ik hoef nooit op te laden dus de noodzaak voor de grotere accu was niet direct aan mij besteed. (hoewel natuurlijk wel zeer tof!)

Zodra hij binnen is zal ik mijn ervaringen ook in een review delen.

Daarnaast heeft de Xiaomi Mi 8 ook beter camera's en een beter functionele opzet (optische zoom).
Mi 8 heeft een OLED-scherm, betere camera met OIS, betere GPS prestaties, verschillen in materiaal gebruik bij het exterieur.
Vorige reacties dekken het verschil inderdaad aardig af.
Vooral de camera, amoled (wegens always on display) en de NFC hebben mij over de streep getrokken toch een Mi 8 te bestellen.
mi8 is het vlaggenschip, pocophone is meer de budget vlaggenschip.
Ik ben benieuwd of de GPS inderdaad zo goed als gedacht. Werkt het inderdaad ook binnenshuis? Is de precisie zo'n 30cm?
GPS tot zover alleen buiten de deur getest.
Ervaring tot dusverre is goed, locatie is eigenlijk direct gevonden en signaal nog niet weggevallen.
Binnenshuis ga ik nog testen en neem ik mee in de review!
Waar heb je het toestel voor die prijs weten te bemachtigen?

Dank!
Ik denk Banggood, daar was hij rond die prijs verkrijgbaar
gearbest.com in de flash sale!
Goede ervaringen met de site, onder andere de telefoons van zowel mijn vriendin, vriendin van mijn vader als eens wat losse apparatuur (hdmi switch etc) voorheen besteld.
Snelle reacties op support, nederlandse facebook chat aanwezig, en uiteraard interessante prijzen.
Erger je niet aan reclame op xiaomi smartphones? Ik ga zelf een MI A2 kiezen met android one erg mooi.
Voor zover op de Mi Cloud bij de setup na nog geen reclame gehad met de global rom!
Ergernis is dus nog niet aan de orde :+

edit: typo

[Reactie gewijzigd door RGHoeksma96 op 25 juli 2024 19:46]

ik heb nog nooit reclame op geen 1 van me xiaomi smartphones gehad, ik ben verbaasd over dat mensen het wel hebben.
Xiaomi.eu ROM er op (met behoud van garantie) en je bent helemaal vrij van bugs, reclame etc.
Heb je het toestel ook via Banggood? Ik ben al 3 weken aan het wachten op de levering en het is nog niet eens aangekomen bij de bezorger. Via wat is het bij jou verstuurd?
Besteld bij gearbest.com
Toestel na ongeveer 2 weken ontvangen via priority line (geen invoerrechten)
Toestel is thuis bezorgd door de DHL.
Huh, ik dacht dat Gearbest niet een dergelijke optie had m.b.t. verzending en invoerrechten?
Deze is wel aanwezig.
Gearbest geeft de garantie dat als het via priority line wordt verstuurd eventuele invoerrechten etc door hun betaald/gecrediteerd worden.
Ik had gechat met hen. Ze ontkennen dat ze een dergelijke service bieden :?
Heb zelf ook geen beste ervaringen met banggood, duurt altijd lang inderdaad.
Mi 8 heeft toch wel een Micro SD slot? Het is een dualSIM/microSD hybrid, wat wil zeggen dat je ofwel 2 SIMs kan gebruiken, of een SIM en een Micro SD kaartje.

Nvm, mijn bron was verkeerd.

[Reactie gewijzigd door Xxana op 25 juli 2024 19:46]

Mi 8 heeft inderdaad geen micro sd ondanks de dual sim.
De pocophone f1 heeft dit wel.
Vandaar ook de keus om een 128GB versie te nemen.
kan je nog misschien wat zeggen over de foto kwaliteit van dit toestel in het donker?
Gister toevallig dit eindelijk uitgebreid kunnen testen.
Zal hierover deze week mijn bevindingen er bij zetten samen met wat beeldmateriaal.