Asus N61JV-JX007V Review

26 maart 2010, laatste update op 26 maart 2010, 3.998 views Rapporteer

Prijs Ik heb gisteren bij de Mediamarkt in Utrecht *shame* een Asus N61JV-JX007V gehaald. Hij is deze week €733 daar, terwijl hij bij andere winkels, inclusief webshops nog ruim boven de 800 staat. Dit leek mij een zeer goede prijs voor Asus met i5 processor en verder ook een goede feature set. Keuze Het enige verschil met de op tweakers wat vaker genoemde N61JA-JX046X is de videokaart: ipv een Radeon Mobility HD5730 zit er een GeForce GT325M in (let op, dus niet een 320M zoals nu nog in de...

Pluspunten

• Zeer goede prijs met een zeer nette featureset
  • i5 processor

Minpunten

• schermresolutie
  • qua uiterlijk doet de Asus onder voor Vaio's en Macbook Pro's, dit is echter in overeenstemming met de lagere prijs.

Prijs

Keuze
Het enige verschil met de op tweakers wat vaker genoemde N61JA-JX046X is de videokaart: ipv een Radeon Mobility HD5730 zit er een GeForce GT325M in (let op, dus niet een 320M zoals nu nog in de pricewatch staat). Dit is een middeklasse kaart die directx 10.1 ondersteund. Ik denk dat je de nieuwste games op medium settings kan spelen.

Ik was al een tijdje aan het twijfelen tussen een Vaio F11 en een Asus. Ik wilde een i5 processor, omdat ik een aantal statistische applicaties gebruik die wel baat hebben bij een snellere processor. Omdat de F11 met dezelfde specificaties als de Asus toch een stuk duurder uitkwam en ook vanwege de verhalen over een irritante piep die veel gebruikers ervaarden, heb ik voor deze notebook gekozen. De eerste ervaringen zijn positief en hoewel ik de Vaio mooier vond, ziet deze N61 er ook netjes uit.

Look & feel
Het toetsenbord typt fijn; het numpad is, naast de prijs, de reden dat ik niet heb gewacht op Macbooks met een i5 processor. In vergelijking met een macbook pro (2009) die hier ook staat, doet de multitouch op het trackpad wel wat knulliger aan qua afstelling, maar wel fijn dat multitouch ondersteund wordt. Ook de buitenkant kan zich natuurlijk niet meten met de unibody van een MBP, maar voelt wel redelijk stevig aan. De glimmende buitenkant zal echter wel snel onder de vingerafdrukken zitten.

Eerste ervaringen
Verder is de N61 mooi stil en lijkt de warmte productie vrij beperkt. Installatie van grote programma's/pakketten gaat een stuk sneller dan gewend. Er zit verder een soort van minibesturingssysteem op wat je binnen ongeveer 10 seconden kan laten opstarten, je vindt daarin een webbrowser, skype, een chatfunctie en ik geloof nog wat andere dingen. Het ziet er niet heel gelikt uit, maar wel handig voor als je snel wat wil opzoeken. Het scherm spiegelt wel erg, maar de beeldkwaliteit is verder goed. De resolutie is niet erg hoog, maar voor mij voldoende, in deze prijsklasse vind je ook niet veel notebooks met hogere resolutie.[list]

Wanneer ik wat meer met de notebook gewerkt heb, zal ik proberen nog wat meer info toe te voegen

Heb jij ook een Asus N61JV-JX007V?

Vandaag in de aanbieding bij de MediaMarkt (amsterdam arena) voor 794 inclusief verzendkosten.

[Reactie gewijzigd door yanssen op 25 juli 2024 20:50]