Een maand geleden de Ring gekocht, de installatie is inderdaad erg gemakkelijk. Het beeld op de smartphone en PC/Laptop is zeer duidelijk, ook 's nachts.
Echter:
1. De apps reageren zo traag dat het inderdaad meer dan geregeld voorkomt dat bezoekers al weer weg zijn voordat ik bij de voordeur ben.
[2. Een ander nadeel is dat de aanwezige mechanische deurbel weliswaar op de Ring aangesloten kan worden maar de Ring de bel slechts zo'n 2 seconden laat overgaan, die hoor je dus niet als je bijv. muziek aan hebt staan. Nu kan het aan mijn bel liggen, maar met mijn vorige deurbel (Siemens HC450, weliswaar zonder video) werkte de mechanische bel wel correct.
3. Het derde nadeel is dat de Ring niet aangesloten kan worden op het thuisnetwerk (op de router). De Siemens kon dat wel zodat ook de interne vaste toestellen overgingen als er aangebeld wordt. Dit gemis wordt groter doordat de apps niet adequaat op het aanbellen reageren.
Voor de goede orde: de Ring is hardwired aangesloten en mijn netwerkverbinding wordt door de Ring app als ruim voldoende gekwalificeerd.
Het zal dan ook niemand verbazen dat ik de Ring geretourneerd heb. Jammer, want het ziet er allemaal prachtig en verzorgd uit.