Feiyu Tech G6 Plus Review

Chaise
25 september 2018, laatste update op 26 september 2018, 1.552 views Product gekregen

Feiyu Tech G6 Plus

De gimbal is makkelijk te stabilizeren en levert stabiel beeld.
De bouwkwaliteit is ook zeer goed.

Een groot nadeel is dat 2 van de 3 assen niet 360 graden kunnen draaien. Hierdoor bereik je opgegeven moment de maximale hoek waardoor de gimbal ineens stil staat.

Eindoordeel : Voldoende/Goed

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Quick-release plate
  • Gemiddelde mirrorless camera past qua gewicht erop

Minpunten

• Reverseble werkt niet helemaal soepel
  • Soms bezwijkt de gimbal onder het gewicht van de camera
  • Maximale angle op de assen.

Feiyu Tech G6 plus

Ik heb deze gimbal gewonnen met een prijsvraag via de Instagram page van FeiyuTech en gebruik hem i.c.m. de Panasonic G85 met 12/60mm lens.

Unboxing / First look:
  • De gimbal komt in een mooie stevige koffer. Dit is handig als je hem mee wil nemen onderweg. De koffer is ongeveer 8 centimeter dik dus past makkelijk in een rugzak.
  • De bouwkwaliteit van de gimbal is goed. Als je hem vast heb voelt het degelijk aan. Hij is gemaakt van de aluminium en voelt stevig aan.
Stabiliseren
  • Voor het stabiliseren heb ik een mini-tripod gekocht zodat je hem neer kan zetten. Dit is wel een stuk gemakkelijker omdat je dan 2 handen vrij heb om hem te stabiliseren.
  • Het stabiliseren is geen rocket-science. Binnen 30 seconden heb je hem gestabiliseerd door de assen iets te verstellen.
Gebruik
De gimbal is makkelijk in gebruik. Je heb meerdere modi:
  • Panning Mode - De gimbal start automatisch op in deze modus. Hiermee gaat de gimbal automatisch mee met de horizontale beweging.
  • Follow Mode - Hiermee gaat de gimbal mee met elke beweging die je maakt.
  • Lock Mode - De gimbal blijft op de positie staat die je instelt en blijft daar naartoe gericht ongeacht welke beweging je maakt.
Een groot nadeel aan het gebruik van de gimbal is dat de assen niet allemaal 360 graden zijn. Hierdoor zit er een eindpunt op de assen. Als je het einde bereikt stopt de gimbal redelijk abrupt en kan af en toe de balans verliezen waardoor je camera naar beneden zakt. Hierdoor zit er al een deukje op de zonnekap van mijn lens..

Als je dichtbij de grond wil filmen kan je hem omdraaien en dan aanzetten. (Camera beneden, gimbal boven) Je moet dan wel goed vasthouden want hij gaat proberen om de camera weer recht te krijgen. Hierdoor begint de gimbal te trillen en kan uitgaan. Dit werkt niet echt heel soepel zoals bij de Zhiyun Crane.

De batterijduur is goed. 6 uur op de batterij is makkelijk haalbaar.

De gimbal kan tot 800 gram dragen. De Panasonic G85 met lens is 715 gram. Dit werkt over het algemeen goed. Alleen als je de gimbal te horizontaal houd zakt de camera door de as heen.

Ik heb een zaterdagmiddag gespendeerd om te kijken of ik de gimbal knoppen werkend kreeg met de camera zodat je met de draaiknop van de gimbal de focus kan aanpassen. Dit is jammergenoeg niet mogelijk met de G85.

Hieronder heb ik nog een filmpje van het stabiliseren en wat shots vanaf de gimbal:

Heb jij ook een Feiyu Tech G6 Plus?