Wordt verwacht

Lenovo ThinkPad P52s 20LB000PMH Review

24 september 2018, laatste update op 24 september 2018, 1.096 views Rapporteer
Product gekregen +1

Let op: Geen uitgebreide review, maar wil via deze manier mensen inlichten over dit product. Voor het geld dat hij kost verwacht ik er meer van, dus hopelijk kunnen mensen nu een goede afweging maken tussen dit product en een tegenhanger van een andere fabrikant.

Pluspunten

• Goede hardware

Minpunten

• Bouwkwaliteit behuizing
  • Bouwkwaliteit keyboard

2 van 5 sterren (Slecht)
Let op: Geen uitgebreide review, maar wil via deze manier mensen waarschuwen voor dit product. Voor het geld dat hij kost verwacht ik er meer van, dus hopelijk kunnen mensen nu een goede afweging maken tussen dit product en een tegenhanger van een andere fabrikant.

Deze laptop is voor / via werk aangeschaft.
Eerste paar weken hartstikke blij mee, nu een kleine twee maanden verder en er beginnen zich wat irritatie punten op te doen;

- Keyboard is echt ruk, de toetsen drukken al niet lekker meer in en ogen er krom in te zitten (mogelijk door veel indrukken oid, maar nooit geconstateerd met tegenhangers van Dell)
- Behuizing is een stofmagneet waarbij het snel ophoopt in de koeling (ik heb nog niet eerder gehad dat ik na anderhalve maand al de fannetjes moet ontstoffen - de laptop wordt naast een Latitude E5580 gebruikt)
- Kwaliteit scherm kan beter, vooral de kijkhoeken en de maximale helderheid vallen nogal tegen (je ziet letterlijk niets in de zon, waarbij mijn E5580 nog wel (minimaal) bruikbaar is).
- Beperkt aantal USB poorten (2x 3.0 en 3x C waarvan er 1tje voor opladen gebriukt moet worden, en eentje alleen voor Lenovo docking gebruikt kan worden)

Wat is er dan wel fijn?:
- Opladen via USB C
Dit is meer een gimmick dat makkelijk is als een echt pluspunt
- Hardware technisch is het een prima configuratie, ik draai de versie met Quadro P500 waarmee ik incidenteel een spelletje speel (zonder issues).
- Batterijduur is erg lang, ik kan een hele werkdag op de accu halen waarbij ik ook nog perongelijk FM2018 heb draaien in de achtergrond
- Sober ogende behuizing (ik vindt dit fijn omdat het een zakelijke laptop betreft, welke net iets aantrekkelijker oogt ten opzichte van bijv E5580 van Dell)

Heb jij ook een Lenovo ThinkPad P52s 20LB000PMH?

Ik heb mij recent de P52 (zonder s suffix) aangeschaft, en ben er matig tevreden mee. Bij mij is het keyboard wel erg fijn (vergelijkbaar met andere Lenovo chiclet keyboards, nog nooit echt problemen mee gekend). Weet je of de toetsenborden verschillen tussen die twee modellen?

Ik zou je alvast aanraden om het toestel te RMA'en of het keyboard ter plaatse te laten vervangen, in de hoop dat het aan jouw exemplaar ligt en niet aan het model. Ik heb nog van mensen gehoord dat bij andere "dunne" toestellen van Lenovo, zoals de X1 Carbon, bij sommige exemplaren het keyboard problemen geeft. Vaak is het door een vervanging opgelost zijn. Nog altijd jammer dat het zo moet, maar voor jou toch beter dan de hele tijd op een bagger keyboard te werken denk ik dan.