Siemens iQ700 CM676GBS1 Review

kgl
23 september 2018, laatste update op 23 september 2018, 13.197 views Rapporteer

Prima combioven, makkelijk te bedienen, mooi touchscreen, briljante pyrolyse functie.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Pyrolyse zelfreiniging
  • Snel op temperatuur
  • Mooi touchscrern

Minpunten

• Lawaai ventilatoren tijdens gebruik pyrolysefunctie

Deze oven aangeschaft bij onze nieuwe keuken, eigenlijk als tweede over en vanwege de magnetronfunctie (onze eerste oven is onderdeel van het fornuis en heeft daarom geen magnetronfunctie). Wat opvalt is de korte opwarmtijd van deze oven. Eigenlijk gebruiken we hem vaker dan de oven in het fornuis, zolang het maar past. De oven heeft veel verschillende programma's, waaronder een speciale pizzastand, die inderdaad erg goed werkt. De bediening werkt met enkele knoppen, een draaiknop, en het lcd touchscreen, en is eenvoudig en redelijk intuitief. De magnetron verwarm het eten uitstekend, ondanks het gebrek aan een draaiplateau.
Ronduit briljant is de pyrolyse zelfreinigingsfunctie. Onze vorige combi oven was na 8 jaar gewoon niet meer goed schoon te krijgen. Mede daarom deze oven met pyrolyse aangeschaft. Dit werkt ontzettend goed, er blijft enkel wat as over van de aangekoekte resten, en de oven is weer brandschoon. Toebehoren (rooster en bakplaat) kunnen gewoon blijven zitten, en worden meegereinigd. Enige nadelen van de zelfreiniging: de ventilatoren maken tijdens het reinigen nogal lawaai, en je electriciteitsmeter draait flink. Maar dat heb ik graag over voor een brandschone oven zonder moeite.

Heb jij ook een Siemens iQ700 CM676GBS1?

Heb exact hetzelfde model aangeschaft eind juli, en is inderdaad een fantastich toestel qua werking.
Echter bij de bediening heb ik serieuze twijfels. De combinatie touch/draaiknop werkt (zoals ik had verwacht) niet heel handig. Touch wordt niet optimaal benut, en zelf aanpassen zit er ook niet in.
Ben met je eens dat er meer gehaald had kunnen worden uit het touchscreen. Het werkt eigenlijk alleen als select knop, je kunt je daarmee misschien afvragen wat de meerwaarde van touchscreen is. Desalniettemin kon ik de oven binnen no time gebruiken zonder ook maar een regel van de gebruiksaanwijzing te lezen. Ik heb dat echt wel eens anders gezien, vandaar dat ik de bediening eenvoudig en redelijk intuitief noem.