Conclusie: goed product, dat wel enige elektra kennis en onderdelen vereist om te installeren.
Pluspunten
Schakelen via homekit werkt perfect (nog geen problemen na 1 week gebruik)
aansluiten relatief makkelijk (kennis van electra wel vereist)
Minpunten
Benodigde 2 extra draden niet meegeleverd
Aansluitingen draden zijn wat ondiep
Nuldraad vereist
bizar grote verpakking
Kastje is wat dik voor plafond/contactdoos
Na enthousiast gebruik van de Fibaro wall plug wilde ik ook de plafondlamp aansluiten op HomeKit. Hiervoor is dit product ideaal.
Bij aankomst zag ik dat de verpakking wel extreem groot is voor het product, het zou ook door de brievenbus moeten passen in een kleinere verpakking.
Desalniettemin snel uitgepakt en meteen aan de slag gegaan om de FIBARO Single Switch aan te sluiten op mijn HomeKit omgeving. De gebruiksaanwijzing toont dat een nuldraad, een fasedraad en een schakeldraad vereist zijn. Dit betekent dat je de FIBARO Single Switch niet achter de gemiddelde Nederlandse wandschakelaar kan zetten (waar alleen een fasedraad en (1 of 2) schakeldraden aanwezig zijn (en geen nuldraad). De locatie voor de FIBARO Single Switch is dus achter de lamp. Voor de installatie (zet de stroom uit!) had ik 2 extra draden nodig: korte blauwe nuldraad en korte bruine schakeldraad (in de bouwmarkt verkrijgbaar). Hiermee kon ik de FIBARO Switch volgens het bijgeleverde schema aansluiten. Het was even proppen om het relatief dikke kastje achter de lamp in de plafonddoos te krijgen.
Nadat aanzetten van de stroom werkt de analoge schakelaar op de muur direct. Eventueel een paar keer heen en weer schakelen zodat de FIBARO Single Switch weet wat aan en uit is. Uitzetten met Homekit, betekent wel dat je soms 2x moet schakelen om de lamp met de fysieke schakelaar aan te kunnen zetten.
Koppelen met HomeKit ging soepel (code aan de achterzijde van de gebruiksaanwijzing scannen) en hierna kon ik direct de lamp met Siri bedienen. Top!