Denon HEOS Amp HS2 Review
Pluspunten
- Veel power 2*100W
- Bluetooth en high-res audio
- Opt-in en analoge ingang
- Geluidskwaliteit
- Prijs
- Goede bediening via app
Ik heb inmiddels meerdere netwerkspeakers gehad, van Sonos tot Heos speakers maar ik miste toch het stevige gebalanceerde audio geluid dat ik vroeger had met mijn traditionele HiFi installatie. Daarom uiteindelijk gekozen voor een Smart AMP in de vorm van de Heos Amp HS2 icm een setje Q Acoustics 3050 speakers. Het gemak van een via mijn smartphone aan te sturen versterker met een paar grote speakers is voor mij de ideale mix tussen het verleden en het heden.
Ik had in eerste instantie de Heos AMP HS1 besteld voor 299,- maar ik kreeg per mail een voorstel van PlatteTV om voor 50 euro extra de HS2 te kunnen bestellen. Dat slaan we natuurlijk niet af! De HS2 heeft namelijk Bluetooth, is geschikt voor high-res audio en misschien wel het belangrijkste; de processor is tot wel 5 keer zo snel dan de oude HS1. Totaal geen lag en de aansturing vanaf de smartphone werkt dan ook fantastisch en snel. Internetradio, Spotify Connect, TV geluid (opt-in) etc vliegt gewoon uit de speakers.
Deze Heos AMP heeft flink wat power, 2 keer 100w bij 6 ohm. Ideaal om de grote Q Acoustics aan te sturen. Geluidskwaliteit is gewoon super, daar kan een Heos7 of Sonos Play5 gewoon echt niet aan tippen.
De Q Acoustics 3050 heb ik in de aanbieding kunnen kopen voor 250 euro per stuk bij HiFicorner en PlatteTV kon mij de Heos AMP HS2 leveren voor 350 euro. Voor in totaal 850 euro heb ik nu een fantastische sound in huis voor een bedrag waar je nog geen stereo setje Heos7 of Play5 voor koopt. Ik ben er reuze blij mee en kan je de combinatie van harte adviseren!