Samsung UE43NU7120 Zwart Review

3 september 2018, laatste update op 3 september 2018, 1.168 views Rapporteer
Product gekocht 0

Mooie snelle 4k TV voor een mooie prijs! Goed beeld, veel mogelijkheden.

Pluspunten

• Snel
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

• E-hulp zit dicht langs pijltjestoeten, tik je snel per ongeluk aan

Nadat ik de hoop had opgegeven met mijn 3,5 jaar oude Philips Full HD Smart TV, die niet vooruit te branden was, constant vastliep, en de herinrichting van de woonkamer, op zoek naar een nieuwe TV. De Philips destijds gekocht met het oog op totaaloplossing, maar door de traagheid en vastlopers zat ik uiteindelijk alsnog met een Raspberry en mediabox van Ziggo naast de TV. Dat het Een Samsung zou worden stond al vast, alleen welke het zou worden had ik nog geen idee. Na al mijn wensen in de pricewatch zoekmachine te hebben gestopt, kwam met name deze TV eruit rollen. Meteen viel me de prijs in eerste instantie op, een 4k Smart TV onder de 600 euro. Vermoedelijk goedkoper vanwege het formaat, maar de TV kon ook niet veel groter i.v.m. De muuren 2 kamerdeuren ernaast, waardoor max. 45” mogelijk is.

Gekocht bij de Mediamarkt, was op voorraad en kon ‘m direct meenemen, samen met een Samsung soundbar en muurbeugel. Thuis geinstalleeerd en opgehangen, en geconfigureerd. Wat een verademing t.o.v. De Philips! Meteen TV kijken na 4 seconden opstarten, direct reageren op de afstandsbediening, en met 3x drukken op een knop ben je in het menu waar je moet zijn. In combinatie met een Samsung soundbar HW-J250 heb je een mooi compleet systeem. CI+ module erin, Ziggo mediabox weg, en alles zit in 1 afstandsbediening. Zelfs de Raspberry PI die voor IPTV en Plex diende is inmiddels verdwenen, Plex en een fijne IPTV cliënt zitten als smart apps gewoon op deze TV.

Het enige nadeel die ik tot nu toe heb kunnen vinden is de e-help knop op de afstandsbediening. Deze zit direct naast de pijltjestoetsen, die je met wat grotere handen/vingers gemakkelijk “per ongeluk” aantikt. Wellicht een kwestie van gewenning,

Heb jij ook een Samsung UE43NU7120 Zwart?