Epson Stylus SX115 Review

Anoniem: 232252
22 maart 2010, laatste update op 22 maart 2010, 2.570 views

Epson Stylus SX115

Deze printer is aangeschaft uit oogpunt van vervanging oude Epson Stylus 880 die steeds slechter in kleur begon te printen, maar die mag verdiend worden gerecycled, het heeft gedaan in al die jaren wat ik er van verwacht had. De all-in-one optie was een extra luxe, bezit al een Epson Perfection V350 Photo scanner voor zowel positief als negatief scannen van Dia's, Negatieven etc. Die ik via de XP PC's gebruik, in Vista lukte het niet. De Epson SX115 zal het meest met de Vista PC gebruikt worden.
Was nog in twijfel of ik de Samsung ML1640 laserprinter zou kopen (zelfde prijs) maar die print geen kleur.

Pluspunten

• Goed en Goedkoop
  • Makkelijke installatie en gebruikers software (NL)
  • Aparte kleuren cartridges
  • komt verwachtingen na

Minpunten

• is langzaam met printen en scannen

Epson ervaring en gebruikerverleden (ooit de matrix 9 naald, wie kent hem nog!) en betrouwbaar ervaring zorgde ervoor dat ik Epson merktrouw blijf. Waar de oude Stylus 880 wat lastig zich in Vista Ultimate liet installeren, ging het met de SX115 soepeltjes en zeer makkelijk. Ik deel de printer met 3 PC's via het interne (privé) netwerk. 2 PC's met XP en 1 PC met Vista Ultimate (een probleemloze Vista bij mij). De on-line produkregistratie heb ik betere ervaring mee gehad, type aanduiding zoeken lukte niet, korte enquete (on-line) was niet vooruit te branden, dus na 36% er uit gegooid.

De printjes (maak DVD hoesjes voor TV programma's die ik met de HDD/DVD recorder opneem, en dan zijn we meteen bij het hoofddoel betreft kleurgebruik) zijn veel beter dan de oude 880, wat een verschil, veel scherper. Verder zie ik een voordelige optie t.o.v. de oude 880, de kleuren zijn gescheiden in geel, magenta en cyaan, de oude had 1 cartridge voor alle 3 kleuren, is dan gemiddeld wel goedkoper, maar duurder op langer termijn. Omdat op langer termijn je alleen de kleur vervangt die op is, en niet de hele cartridge als bij de oude 880.

Scannen gaat, wat ik van Epson had verwacht. Geen snelle jongen maar wel perfecte kwaliteit, en om het laatste gaat het. Software is makkelijk (ben Epson gewend, dus mijn beoordeling is enig sinds niet neutraal).
Installeren ging ook makkelijk, bijgeleverde papierwinkel was duidelijk en helder. Eerst cartridges installeren, dan install software en dat pas op PC aansluiten. Bij geleverde CD-Rom betreft alleen drivers XP en Vista, voor Win7 moet naar een site gesurft worden om de drivers op te halen. Staat allemaal netjes omschreven. Verpakking is top! Weinig kans op beschadiging in de doos.

Materiaal van de Epson, is wat je van een goedkoop "gebakje" verwacht: Plastic, maar best wel netjes
afgewerkt. Als deze het 5 jaar volhoud, net als de 880, ben ik een tevreden consument en Epson kennende heb ik daar heel veel vertrouwen in.

Ik ga niet bijhouden hoeveel printjes ik er uit haal met de cartridges, zo'n nerd ben ik niet en ik zeur ook niet voor de 49,99 die ik bij de MediaMarkt in Hengelo betaald heb. Goedkoper kan je bijna al niet, dus wat verwacht je er nog meer van. Geen USB kabel, maar die had ik nog van de oude 880, die ook USB aansluiting had. En wat kost zo'n stukje snoer nou... bij de Action: 99 eurocent.

Ik zal de revieuw aanvullen zodra ik wat te melden heb. Het is geen Ferrari onder de printers, maar zie het als een VW Polo, basis model instappertje. Hij doet wat hij moet doen.

Heb jij ook een Epson Stylus SX115?

Hallo leuke review,

Ik had nog een klein vraagje hoe zit het met printen van foto's en dvd covers. Zijn ze echt scherp "scherp"of zie je nog van dichtbij doffe pixels?

Heb een lexmark 1290 maar de kwaliteit valt tegen . En ben nu beetje aan het rondkijken voor een nieuw printer.

Ik zag dus deze review en ut merk Epson. Mijn neefje had ook een keer geprint van Epson ben de model nummer vergeten. Maar die was zo scherp dat je geen verschil zag met de orginele cover en ik hoorde al vaak dat de Epson langzaam print maar dat de kwaliteit daar tegenover veel beter is.