HP Omen 15-dc0850nd Review

25 augustus 2018, laatste update op 26 mei 2019, 1.337 views Rapporteer

De laptop is volledig van plasic gemaakt en zit veel flex op het scherm. Na een paar testjes kwam ik er achter dat de CPU te warm wordt waardoor hij van 4.1 Ghz naar 3.0 Ghz gaat. Dit is 25%!!!!

Pluspunten

• Prijs
  • toetsenbord

Minpunten

• thermal throttling
  • scherm flex

3 van 5 sterren (Voldoende)
Heb de laptop voor €1099 bij de Mediamarkt besteld. Dit was voor mij de beste optie gezien de prijs en de specs.

Ben meteen begonnen met een nieuwe installatie van windows om van de HP bloatware af te komen.

De ssd is een m.2 nvme ssd(snelheid te zien op afbeelding). Daarnaast heb je nog een 1 TB hdd bij. Dit zal voor de meeste gebruikters voldoende zijn.

De laptop is aan de buitenkant volledig van plastic gemaakt behalve de plaat waar je je polsen op legt tijdens het typen. Als je het scherm open doet is er een rood backlit toetsenbord met een nummerpad. Ik vind het persoonlijk een fijn toetsenbord maar dit zal per persoon verschillen.

De laptop heeft een 1080P 60hz IPS scherm met een mate coating. Ik heb geen dode/vaste pixels en de backlight bleed is minimaal(zie afbeelding). Voor de rest ziet het scherm er prima uit.

Uit de doos haalt de CPU met een stresstest van aida 64 de 100C waardoor de frequency van 4.1 GHz naar 3.0 GHz gaat. Dit is een daling van 25%!!!! Ik ben er over aan het nadenken om de laptop uit elkaar te halen en een repaste te doen. Met een undervolt van -0.200 V is het al een stuk verbeterd maar heb ik nog steeds throttle problemen. Met Cinebench R15 heeft de undervolt mijn score verbeterd van 1101 naar 1234.

Ik hoop hierbij de meeste mensen genoeg informatie te hebben gegeven. Voor vragen naar de laptop stuur maar een pm.

update: 26-05-2019
na 9 maande de laptop dagenlijks te gebruiken voor school dacht ik ff een kleine update te plaatsen voor de mensen die geintereseerd zijn.

De temps zijn helaas niet verandert. Voor gebruik op school is dit geen ramp aangezien er geen heavy workload is maar als je even een uurtje gaat gamen merk je dat het toetsenbord langzaam warm wordt. op een gegeven moment werdt hij zo warm dat ik pauze heb genomen om hem te laten afkoelen. Heb geen repaste gedaan aangezien dit voor de workload op school niet nodig is en ik thuis een desktop heb staan.

Als je weg gaat zorg dan wel dat je de oplader meneemt. Ik redt het hooguit 6 uur met de accu voor dat hij aan de lader moet.

Voor de rest niks mis met de laptop. de schermflex merk ik niet meer door het dagenlijks gebruik.

De volgende keer als ik een laptop voor school zoek zou ik persoonlijk een andere zoeken.

Heb jij ook een HP Omen 15-dc0850nd?

Ben benieuw naar het keyboard backlit. Kan die kleur verandert worden? Kan het aan en uit gezet worden? Kan je de intensiteit van het backlit veranderen? Wordt het Omen Command Center programma van HP meegeleverd? Kan je daar het backlit mee veranderen?

Ben zelf op zoek naar en gamelaptop. Kom telkens die HP Omen laptops tegen. Kan geen duidelijkheid krijgen over het backlit. Er zijn verschillende types en verschillende command center programma;s.

Ik struikel over dat rode backlit en de vele rode accenten op die laptop.
Je kan de backlit niet van kleur veranderen. Je kan hem wel uit zetten en de intensiteit veranderen.
Over het omen command center weet ik niks. Die heb ik meteen verwijderd toen ik de laptop kreeg.
je kan de kleuren niet veranderen. ook niet met de command center. je kan wel instellen dat de W-A-S-D knoppen allen rood zijn en de rest uit en dat alles uit is.
Hij hoort ook niet continu op 4.1 ghz te lopen..
malteser1106, jurredk.
Bedankt voor je reactie, maakt de zaak duidelijk met info uit eigen observatie.
Grz