De laptop is robuust en geeft niet het gevoel te verbuigen als hij met een hand wordt opgetild. Dunne schermranden in combinatie met touchscreen (Windows Ink) en Windows Hello gezichtsherkenning. Laptop kan warm worden tijdens gemiddeld gebruik. Prima prijs-prestatieverhouding.
Pluspunten
- Prijs/kwaliteitverhouding
- Toetsenbord
- Windows Hello en Windows Ink
- Geluidsniveau en -kwaliteit
- Stevige behuizing
- Relatief stille fan(s)
Minpunten
- Beeldschermkleuren en contrast niet het beste in zijn klasse
- Temperatuur
- Geen pen/stylus meegeleverd
- Minder accuduur dan verwacht
Introductie
Na een jaar lang een Asus Zenbook UX360UAK gebruikt te hebben, kreeg deze problemen (vermoedelijk met de ssd-connectie met het moederbord). Omdat de reparatie bij Coolblue hiervan langer dan 3 weken duurde kreeg ik het aankoopbedrag als shoptegoed terug, en moest ik een nieuwe laptop kiezen. Helaas kon ik deze laptop niet bij Coolblue bestellen. Deze laptop heb ik gekocht voor € 899,- bij de HP Store (inclusief €100 Back To School korting). Ik was op zoek naar een kleine maar krachtige laptop die makkelijk mee te nemen is en ook bruikbaar is als laptop in de letterlijke zin van het woord: op schoot. Nadat ik deze HP gevonden had kon ik geen betere alternatief meer vinden die niet over de € 1100,- grens heen ging en besloot deze laptop te bestellen.Eerste indruk
De eerste indruk van deze laptop was voor mij dat het een lekker stevig apparaat lijkt. Mijn vorige laptop gaf wel eens het idee te verbuigen als deze met één hand opgetild werd, deze laptop heeft daar geen last van.
Het ontwerp van de laptop vind ik goed gedaan: de laptop is prima te gebruiken als normale laptop zonder dat je in de gaten hebt dat je op een convertible aan het werk bent. Ook viel mij direct op dat deze laptop lekker dunne bezels heeft aan de zijkanten, waardoor het scherm relatief groot is.
De speakers klinken goed, zeker beter dan ik had verwacht van een laptop van dit formaat.Bijzonderheden
Opvallend zijn de Windows Hello en Windows Ink features op deze laptop. De gezichtsherkenning bij het ontgrendelen van deze laptop werkt best goed en snel, en werkt ook in het donker. Daarnaast beschikt deze laptop over Windows Ink. Met een ondersteunde Windows Ink pen kunnen op deze manier makkelijk tekeningen en aantekeningen worden gemaakt. Helaas was de HP Tilt pen van de afbeeldingen niet meegeleverd bij mijn model.Beeldscherm
Het beeldscherm is een standaard full-HD beeldscherm. Het beeldscherm voldoet aan mijn verwachtingen, en kan fel genoeg om leesbaar te blijven. Ook kan het scherm zeer donker afgesteld worden, ideaal om 's avonds of 's nachts in een donkere ruimte te gebruiken zonder last van je ogen te krijgen.
Het 10-punt gevoelige touchscreen is erg accuraat bij aanrakingen: ook kleine icoontjes zijn prima aan te klikken met mijn vingers.Toetsenbord en touchpad
Het toetsenbord en touchpad zijn wat ik verwacht bij een laptop van dit formaat. De travel op de toetsen is oké, al zijn de toetsen ietwat zwaar om in te drukken. De toetsen zitten op de juiste plaatsen ingedeeld, ik heb geen moeite moeten doen om te wennen aan de toetsenbordindeling van deze laptop.Accuduur
Op een volle accu kun je prima 8 uur werken, als je werk beperkt blijft tot browsen en programma's zoals Office. De laptop laadt snel op aan de netstroom, waardoor de laptop meestal gewoon gebruikt kan worden zoals 'ie bedoeld is: op de schoot, zonder bedrading.