Ik had net Amazon Prime aangeschaft en ik was een beetje aan het rond kijken op Amazon toen ik de Flic tegen kwam. Een kleine smart knop waar je alles mee kan bedienen?
Introductie & Specificaties
Een kleine knop om je locatie te delen, een telefoongesprek te starten of een applicatie op je telefoon te activeren? Dit klinkt redelijk handig, helemaal om snel je locatie te delen met maar één druk op de knop (letterlijk). Je kan er eentje in de auto plakken om met één druk op de knop navigatie te starten bijvoorbeeld. Ik zie dit wel werken.
Specifications- Brand: Flic
- Age: Designed for ages 4 and up
- Battery Life: Up to 18 months replaceable
- Connectivity: Bluetooth Low Energy
Unboxing
De doos staat vol met informatie. Aan de voorkant hebben we een foto van de Flic en sommige acties welke je ermee kan uitvoeren. Op de achterkant hebben we meer acties en een lijst met bedrijven waarmee ze samenwerken zoals Spotify, Sonos, IFTTT en Philips Hue.
Als we de doos openen, zien we als eerst de Flic, welke echt heel klein is! Ik had een kleine knop verwacht, maar toch wel iets groter dan dit. Nu hopen dat we hem niet snel verliezen. In de doos vinden we een garantie boekje, een kortingscode voor vrienden (ja, ik deel hem met jullie onder aan de review) en een clip om de Flic op je kleding te dragen.
:strip_exif()/m/522061/1FPVsQ1lGtc1xwDYFZFCN6Ke7nXQH9LxRYzA8TnU1czMuFiHyF?f=620xauto)
Hardware & Design
De Flic smart button is echt klein! Dit kan een nadeel zijn omdat je hem snel kan verliezen. Aan de andere kant kan het ook een voordeel zijn want hij is gemakklijk mee te nemen. Met de clip kan je hem gemakkelijk aan je kleding hangen.
De belangrijkste handeling van de Flic is natuurlijk het klikken en dat gaat zeer gemakkelijk. Geen problemen met dat je erg hard moet drukken of dat er een klik geregistreerd wordt terwijl je dat niet doet. De Flic werkt gewoon soepel en perfect eigenlijk.
De Flic heeft een soort silicone hoes erom heen zitten waardoor het prettig vast houden is. Hij is niet glad en zelfs als hij valt, lijkt er niks aan de hand te zijn.
Als de Flic vies is, van bijvoorbeeld een buiten activiteit, kan je het gemakkelijk schoon maken met een vochtige droge doek. Hiermee beschadig je de Flic niet.
Software
De software is redlijk basis, maar doet wat het moet doen. Het werkt gemakkelijk en snel maar ziet er wel basis uit. Als je de app download, moet je een account registreren. Dit kan je bijvoorbeeld doen met je privé mail.
Wanneer je dat gedaan hebt, kom je in het hoofd scherm. Hier moet je kiezen voor "Phone" aan de rechterkant van het scherm. Nu kun je een Flic Smart Button toevoegen. Als je op "Add Flic to Phone" klikt in de rechter onderhoek kom je in het connect menu. Het enige wat je nu moet doen is éénmalig op de Flic klikken en de connectie wordt automatisch gemaakt binnen 5 a 10 seconden. In het volgende scherm kun je de Flic een naam geven, zodat je verschillende Flics uit elkaar kunt halen.
Als je vervolgens op de Flic klikt, kan je verschillende acties aan de Flic hangen. Dit kan je doen voor één enkele klik, een dubbele klik of een ingedrukte actie. Erg handig en dat maakt de Flic breder inzetbaar dan één enkele actie.
Heb je een Android toestel?
Klik hier om de Android versie te downloaden.
Heb je een iPhone?
Klik hier om de iOS versie te downloaden.Hoe connect je de Flic?
Eigenlijk staat het hierboven al omschreven. Je moet eerst een account registreren. Dit kan je doen met je eigen mail maar ook via Facebook. In het home scherm van de app kan je vervolgens kiezen of je een Flic Hub wil toevoegen of een enkele Flic. Voor nu kiezen we voor een enkele Flic. Je klikt op de "Add Flic to Phone" knop rechts onderin en vervolgens druk je éénmalig op de Flic zelf. De connectie wordt nu automatisch gemaakt. Je kan de Flic nog een leuke naam geven, zodat je ze uit elkaar kan houden mocht je er meerdere hebben.
Acties
Er zijn tal van verschillende acties welke je kan uitvoeren vanaf de Flic. Ik vind het geweldig om er mee te spelen en de Flic op hele diverse manieren te gebruiken. Hoe snel reageert de Flic? Als je bijvoorbeeld je locatie wilt versturen, duurt het ongeveer 15 seconden voor de ontvangende persoon je locatie binnen krijgt. Als je een applicatie wilt starten, gaat dit sneller. Dat duurt ongeveer 3 tot 5 seconden.
Wil je alle acties zien?
Klik dan hier!Hoe gebruik ik de Flic?
Toen ik de Flic bestelde, vroeg ik me af of het echt een toevoeging was en of ik het wel ging gebruiken. Zelf vond ik de technology gewoon gaaf en wilde ik het graag proberen voor een review. Nu dat ik de Flic eenmaal gebruikt hebt, heb ik er nog een paar bij gekocht. Super handig zijn deze Flic Smart Buttons!
Ik gebruik meerdere Flics. Zo heb ik er eentje aan de voordeur geplakt. Bij 1 druk op de Flic wordt de locatie van mijn smartphone duidelijk met een geluid wat zich afspeelt op mijn smartphone. Handig als ik snel weg moet en mijn telefoon niet kan vinden. Bij een dubbele klik gaan al mijn lampen aan/uit via IFTTT. Als ik de knop ingedrukt houdt, wordt er een SMS bericht naar mijn vriendin gestuurd dat ik weg ga.
De tweede Flic zit in mijn auto geplakt. Bij 1 druk op de knop opent de navigatie app Waze. Als ik dubbel klik wordt mijn Bluetooth aan/uit gezet. Dit zorgt er dan meteen voor dat hij automatisch de connectie legt met de Xiaomi Roidmi 3S. Als ik de knop ingedrukt hou, wordt mijn locatie naar mijn vriendin verstuurd.
De derde en laatste Flic hebben we in huis voor als er buiten gesport wordt. Met 1 druk op de knop gaat er automatisch muziek spelen via Spotify. Als je dubbel klikt wordt Strava gestart en begint hij met meten. Als je de knop ingedrukt houdt, wordt je locatie verstuurd. Hij is geconfigureerd op mijn vriendin haar telefoon. Mocht ze in de problemen komen of iets dergelijks kan je zeer gemakkelijk haar locatie delen.
Zoals je ziet kan je de Flic voor heel veel verschillende doeleinde gebruiken. Je kan hem zo instellen dat hij precies doet wat je wilt.
10% Korting!
Wil je 10% korting op de Flic ontvangen?
Klik Hier om naar de eigen website van Flic te gaan.
Bij het bestellen kan je een "Discount Code" invullen. Als je hier "FlicFriend" invult, krijg je 10% op je bestelling!
Je kan het waarschijnlijk al raden, maar ik ben heel enthousiast over de Flic Smart Button. Er zijn gewoon zo veel mogelijkheden om de Flic te gebruiken. Met de IFTTT integratie kan je echt alles doen met de Flic.
De batterij gaat 18 maanden mee en is vervangbaar, wat ik natuurlijk erg aanmoedig. Je hoeft je geen zorgen te maken over de batterij voor teminste een jaar als er net een nieuwe in zit. Mocht hij leeg zijn, kan je hem zelf vervangen.
Het is daarnaast erg gemakkelijk om de Flic in te stellen en te gebruiken. Iedereen met een smartphone kan de Flic instellen en gebruiken. Zelf ben ik zeer tevreden over de Flic en het team wat erachter zit. Ze hebben een goed werkend product gemaakt wat erg gemakkelijk te gebruiken is.