NZXT H200i Wit/Zwart Review

14 augustus 2018, laatste update op 14 augustus 2018, 513 views Rapporteer

Hele fijne case om in te bouwen, kwalitatief goede materialen

Pluspunten

• Ruimte om te bouwen
  • Kabel manegement
  • Kwalitatief "voelt" hij goed aan
  • LED en fan conrtroller via CAM meegeleverd
  • Inbouw mogelijkheden

Minpunten

• Prijs, redelijk fors voor kleine behuizing
  • LED strip was bij ontvangst defect
  • Nagenoeg sumiere handleiding

Deze case in nieuwstaat overgenomen van een mede tweaker.

Ik had voorheen een Coolermaster Elite 130.

De Elite was functioneel een prima kastje, die voldeed aan mijn verwachtingen, maar op dn duur wil je gewoon eens iets anders. Gewoon, omdat het kan :)

Uiteindelijk pricewatch en V&A in de gaten gaan houden en kon voor een goede prijs een haast nieuwe case overnemen.

Na de Elite 130 zorgvuldig ontleed te hebben van alle ingewanden, de H200i onder de loep genomen. Hoe en wat ga ik dat doen vroeg ik me af... Dit is sinds lange tijd mijn eerste windowed build, dus het oog wil dan natuurlijk ook wat :) Ik heb "maar" een standaard I5 6400tje met stock koeler, en een MSI GTX 1070, dus vrij standaard componenten. Ik had ruimte genoeg om te werken en kabels weg te werken.

Uiteindelijk na wat geplan voor de kabel loop, welke door welk gaatje ging.. ( :P ) begonnen met bouwen, wat eenvoudig ging qua component montage en aansluiten. Veel bevestigings delen zijn met tumbscrews uitneembaar om b.v. een SSD te monteren. Er is intern ruimte voor 3x 2.5" ssd's, en 1x 3.5" schijf, of een paar SSD's meer als je geen 3.5" schijf monteert onderin de behuizing.

De SSD mount die zichtbaar is via het venster zit in een soort kunstof houder, die je via een veerstysteem kunt "klikken" Dat was wel handig gevonden vond ik. Wellicht hebben meer behuizingen dit ook, maar zo ruim bekend ben ik daar niet (meer) mee.

De kabels verdwijnen nagenoeg uit het zicht achter de witte "strip/band" Deze is overigens wat lastiger terug te plaatsen als de videokaart al gemonteerd is, wat bij mij het geval was. Ik kwam er na monteren van de videokaart achter dat het makkelijker was om deze strip even de demonteren i.v.m. het wegwerken van een aantal kabels.

Ik had een witte sleeveless kabel (verleng)l set mee overgenomen voor voeding van Moederbord en Videokaart. Maar na alles aangesloten te hebben, en de bos met kabels aan de achterkant van de behuizing zag, dacht ik, ehmm, hoe werk ik dat in hemelsnaam weg.. :? Ik was de compacte elite gewend, waar je echt creatief en spaarzaam moet omgaan met ruimte.

Na de Fan, SATA, en power/hdd led/front panel audio kabels in het kabel management te hebben weggewerkt aan de achterzijde, werd het een stuk overzichtelijker. Uiteindelijk de kabels van mobo en videokaart netjes aan de onderzijde uit het zicht kunnen bundelen.

Enigste echte minpuntje vond ik dat de ledstrip kapot was, deze was door de vorige eigenaar niet gebruikt en dus ook niet geconstateerd. Na wat zoeken op internet is dit helaas wel een voorkomend euvel. Ook staat in de handleiding dat er een 2e ledstrip is bijgelgeleverd, wat niet zo is. Ook dit hebben meerdere mensen ervaren.

Al met al weer een leuk klein projectje, met leuk bouwplezier. Ondanks de laatste genoemde minpunten, kan ik deze behuizing zeker aanbevelen qua bouwgemak, en vormgeving. Al blijft de vormgeving natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak :)

Heb jij ook een NZXT H200i Wit/Zwart?

Mag ik vragen waarom je de witte 24pins voeding kabels niet onder het (metalen?) afdekplaatje hebt verwerkt?
Hoi,

Dat had ik wel gedaan, maar ik vond de kabels op een frotje zitten door de kleine buigradius. Met een haakse stekker zou ik wel voor die optie kiezen, als die er überhaupt zijn :)

Ik vind het zo persoonlijk iig niet storend.

Voor de SATA labels geldt het zelfde, die zitten ook dichtbij die beugel, moet ik nog ff een keertje ergens scoren met haakse zijde.
Ah! Thanks voor je antwoord. Iets om rekening mee te houden. Ik wou namenlijk voor de 500 serie gaan.
Heb je al een nieuwe LED strip gehad ? DM me even anders :)