Ulefone Power 5 Zwart Review

Hightower 2.00
12 augustus 2018, laatste update op 8 november 2018, 2.316 views Product gekocht

Ulefone Power 5 Zwart

Mooi toestel met veel extra's inbegrepen. Het gewicht moet rekening mee gehouden worden. voor de rest mooie specificaties voor dat geld.

Pluspunten

• accu
  • Assesoires
  • vinger sensor aan zijkant

Minpunten

• gewicht
  • geen koptelefoon gebruik tijdens het laden

Keuze
Na de S+, de S2, de S4 en de S6 van Samsung te hebben gekocht als er al twee modellen nieuwer uit waren gekomen (omdat ik het anders zonde van het geld vond). vond ik het tijd om een 'B-merk' uit te proberen. Zo'n merk waarbij je vergelijkbare specificaties krijgt maar niet een zelfde bedrag neer moet leggen voor de naam en de service.
Na heel veel zoeken en getwijfel omdat er zoveel toestellen beschikbaar zijn van niet zo bekende merken. Uit eindelijk had ik mijn keuze laten vallen op de Wiko view 2 Pro https://tweakers.net/pric...-pro-grijs/specificaties/
deze zou in mei beschikbaar komen. Toen hij eind juni nog steeds niet beschikbaar was en er een paar reviews uit kwamen waar ik op een aantal punten begon te twijfelen ben ik toch weer gaan zoeken.
Via via kwam ik op een site waar de Ulefone Power 5 werd uitgelicht. In eerste instantie dacht ik dat er een type fout in de site stond wat 13 Ah batterij zag je nog regelmatig in een enorme powerbank maar zeker niet in een telefoon. al had ik best wel wat van alli-express besteld deed ik dat altijd met kleine bedragen en dingen waar je niet op zat te wachten als die 6 weken lang. Toen kwam ik met wat gegoogle deze winkel tegen https://www.mijnwebwinkel...efones/power-5-antraciet/ die het wachten voor mij deed. en ik pas betaalde als de telefoon in Nederland was. meY8hFP[/IMG] Deze heb ik dus vrijdag mogen ontvangen.
Uitpakken
in een stevige doos goed verpakt. met verbazend veel dingen die ik niet verwacht en misschien daarom is er wel iets wat ik mis.
https://tweakers.net/i/Rib_j1hFrAhVCsSFz2bIK2xkIi0=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/624717/1FOXWj1sy38qZuqzCESRjP8QSbcGhyIq5On1pcJzoUJZtwbmp8?f=620xautoNatuurlijk een lader met USB aansluiting, en 1 snoer van normale lengte om op de telefoon aan te sluiten. daarnaast een kleine miro-USB naar USB-C adaptertje. maar ook een USB-C naar female USB om de telefoon als accupack te gebruiken. en een USB-C naar koptelefoon aansluiting (want ja hij heeft geen koptelefoon aansluiting ingebouwd).
Een andere verrassing was telefoon uitgepakte toen ik de 'reclame' folie er afhaalde
https://tweakers.net/i/nT-nuRYW8QbimmdeCsLS495CRTs=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/624717/1FOXWj3hMMJcgjI1tzUfXZdTdtqDxPSwOvfPS2kdey4VHYnUDe?f=620xauto bleek dit het aanbreng deel te zijn van een al aangebrachte beschermfolie op het scherm. Dat scheelt weer vette vingers en geklungel voor mijn eigen folie (had ik nog niet gekocht trouwens). Plus nog een extra folie in de verpakking.
de Engelse gebruikt aanwijzing is trouwens erg summier.https://tweakers.net/i/KdD6KshX8TY8lHyFDcRmOLmgfBk=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/624717/1FOXWj1c3XQv3gHT2ufmQLM590xRMM643JiqwJqIV52aJpKrkS?f=620xauto
Dan komen we nog op het feit dat er een beschermhoes omheen zit, het duurde dus ook even voordat ik de simkaart sleufje had gevonden |:( .https://tweakers.net/i/oaKJhR-kc-g9uTFJNy8VF5JcUJQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/624717/1FOXWjhk8SQ2TIoRqDLJmWpOJwb0Xkg4HIktjCIoxnPp2pnh95?f=620xautoHet simkaart sleufje is erg makkelijk te openen met de super degelijke pinnetje wat met grote handen nog makkelijk vast te houden is, maar hij wil niet meer gelijk met de behuizing afsluiten :( . Ik heb dit kleine hoekje geprobeerd met mijn vingers vast te pakken, maar er blijft niet achter hangen.papier past ook niet dus er is geen kier. maar het hoort niet. de bescherming er buiten omheen zorgt er voor dat er geen spoor van deze kleine tegenslag.
Werking
Hij werkt !! https://tweakers.net/i/BrjKfe0nbVv9X6neb5eKrVCtYyQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/624717/1FOXWj2XCJG70EQGdqEIFkKJkFo6le1cqbb0g2ZiMWF8IvDnTy?f=620xauto. _/-\o_
Het is raar maar het blijft een Chinese bestelling van een merk dat ik nog niet kende.
Ik heb hem nog niet traag gekregen terwijl ik bij alle apps heb ingelogd en ze heb getest. Tussendoor heb ik niet uitgezet. er zit Android 8.1.0 op uit de doos.
Moet even wennen aan de terug knop aan de linker kant (was ook een item met van Samsung afstappen) ook al kan ik dit ook wisselen naar rechts heb ik er nog niet echt last van.
Gebruik
... lastig na een korte tijd, maar hij voelt snel. foto's in half donker of tegenlicht met beweeglijke objecten (kinderen op een draaimolen) werkt niet zo snel als met mijn Samsung s6. maar ik heb nog niet alle instellingen bekeken. ik kan wel een burst van 20 of 30 kiezen. en een keuze van QVGA t/m 21 Mp
de vinger afdrukscanner aan de zijkant is even wennen als je hem met de ander hand oppakt. maar dat is even een moment 2 ander vingers scannen en opgelost.
Het is voor mij ook nog even wennen zonder een fysieke homeknop. want schermafdrukken als voorbeeld van Netflix in een klein schermpje afspelen tijden een veeleisende game zoals pubg mobile was even zoeken hoe het moest. zW297SW[/IMG] toen kwam ik er achter dat het geblokkeerd was door vermoedelijk netflix. en door die melding er ook nog bij was het wel even lastig met een software home knop om terug naar het homescreen te komen.
Edit 1:
Mijn telefoon bleek niet op te laden. na wat e-mailtjes heb ik na mijn telefoon terug gestuurd. ik heb hem nu al bijna een weekje terug en het werkt goed. Hij laad wel al heb ik het nog niet nodig gehad.

op verzoek vaneen tweaker hier de info van DRM.info
Vragen
Mijn eerste review Liep niet zo makkelijk doordat de foto's alles kante op draaide.
maar hebben jullie specifiek vragen of opmerkingen dan hoor ik het graag, dan kan ik ze altijd nog toevoegen.

Heb jij ook een Ulefone Power 5 Zwart?

Ik hoop niet dat je de camera veel gebruikte op je S6, want die gaat beduidend beter zijn in mindere lichtomstandigheden dan de camera op deze Ulefone.
Het is namelijk niet alleen de naam en service waar je voor betaald (uiteraard deels wel incl. marketing), maar ook een betere camera, snelladen, waterdichtheid, draadloos opladen, OLED scherm, etc.

Mooie review, alleen hier en daar wel wat kromme zinnen wat het 'even soepel doorlezen' wat lastiger maakt.
Klopt maar in mijn keuze traject was waterdicht niet nodig (was mijn s6 ook niet). Draadloos opladen doen ik niet aan. Ik haal altijd de lader uit het stopcontact na het laden dus is draadloos geen voordeel. Een oled scherm is voor mij geen pré. Dus daarom had de doorslag om geen vlaggenschip te nemen.
Ik zal de zinnen straks even doorlezen en misschien even aanpassen.
Zou je DRM Info app kunnen draaien om te zien/tonen (screenshot) of deze toevallig Google Widevine L1 heeft zodat je Netflix op HD zou kunnen kijken? Het zal wel niet maar toch wel leuk om te testen.
toegevoegd aan de review als een edit onderaan
top ik keek al even rond voor deze telefoon en ik vond een review hard nodig voor deze telefoon. top dankjewel _/-\o_
Dit word waarschijnlijk een verjaardag aankoop :)
Hoi, ik heb deze telefoon al een tijdje in bezit. Maar het glas van de camera(achterop) heeft wat krassen opgelopen. Heb jij daar ook ervaring mee?

Groetjes snorka