Ik heb zelf twee 2017 modellen, geen last van ethernet problemen. Wifi overigens nooit ingesteld, is onwenselijk. Weet je zeker dat het de Shield zelf is? Ik heb minstens een jaar gevloekt op mijn PS4 omdat ie af en toe geen netwerk had bij het opstarten, totdat ik erachter kwam dat één poort van mijn patchpaneel in de meterkast gammel bleek.
Ik zou zeggen zoals ook DragonFly zegt, even de HDMI en power instellingen aanpassen. In de woonkamer heb ik al deze ongein (op al mijn apparaten) uitgezet omdat ik een Logitech Harmony gebruik die bepaalt wat aan of uit moet. In een beetje HT omgeving is een Harmony of soortgelijk ook wel een vereiste. Alle remotes de deur uit, ik verkoop mijn versterkers en dergelijke vaak tweedehands met de remote onaangeraakt en nieuw in het zakje
Ik zou me zelf niet te druk maken om het "aan" gaan van de Shield, het energieverbruik is erg laag en hij gaat naar mijn weten na 20 minuten geen actie weer zelf slapen. Aangezien het een Android apparaat is kan hij alleen maar "aan" staan, het zou me niets verbazen als uit niets anders is dan een slapende HDMI poort ofzo.
In onze slaapkamer doet de Shield onze TV aan en bedien ik het volume van de TV met de remote van de Shield zodat ik eigenlijk daar ook maar 1 remote nodig heb.