Logitech G413 Mechanical Gaming (US) Zwart Review

1 augustus 2018, laatste update op 1 augustus 2018, 579 views Rapporteer

Helaas heb ik dit toetsenbord na drie maanden op de "schroot" moeten gooien. Dit doordat de pinnetjes van de keycaps zijn overgebroken terwijl ik voorzichtig de knoppen met bijgeleverde sleutel had verwijderd om de alternatieve knoppen te testen. Logitech negeert mijn meldingen en Alternate zegt dat dit onder gebruikerschade valt.

Pluspunten

• Mechanisch toetsenbord
  • Plug and play

Minpunten

• Gaat snel kapot
  • slechte customer service

2 van 5 sterren (Slecht)
Relatief goed toetsenbord, gekocht bij Alternate voor 85 euro. Helaas heb ik dit toetsenbord na drie maanden op de "schroot" moeten gooien. Dit doordat de pinnetjes van de keycaps ineens over waren gebroken terwijl ik voorzichtig de knoppen met bijgeleverde sleutel had verwijderd om de alternatieve knoppen te testen. Logitech costumerservice negeert mijn meldingen en Alternate geeft aan dat dit onder gebruikersschade valt. Een gewaarschuwd mens telt als twee dus wees overdreven voorzichtig met dit toetsenbord als je ervoor kiest om ooit iets te doen met de bijgeleverde knoppen etc.

Verder kan ik ook een polssteun aanraden bij het gebruik van dit toetsenbord. Het toetsenbord heeft namelijk zeer scherpen hoeken.

Kortom, als ik de review van Foritain had gelezen voor aanschaf dan had ik dit toetsenbord niet gekocht.

Heb jij ook een Logitech G413 Mechanical Gaming (US) Zwart?

Ik heb dit toetsenbord ook en het is inderdaad heel voorzichtig de toetsen loshalen. Wat betreft de service van Alternate. Ik heb vaak genoeg problemen gehad met hun wat betreft garantie. Eigenlijk de reden waarom ik daar nooit meer bestel. Het enige wat werkt is spreekwoordelijk iemand over de balie trekken daar. Op zich typt het toetsenbord zalig en ziet & voelt het wel erg premium allemaal. Helaas dus van de toetsen.
Ik heb ook na een jaar al zoveel keycaps los. Gebroken pootjes etc.

Kreeg last van veel keychatter dus moest hem schoonmaken met wat alcohol. Ook bij mij rustig de tijd genomen om met behulp van het bijbehorende gereedschap de keycaps los te maken. Maar ho maar overal gebroken pootjes.
De rest van het bord is prima maar de keys zijn gewoon niet bestand tegen bovengemiddeld gebruik.
Ik sluit me hier bij aan. Eerste bord ging na 1,5 jaar kapot, werd keurig vervangen door logitech. Vervangende bord ging na 2,5 jaar diverse mankementen vertonen, keychatter aantal keer verholpen dmv voorzichtig schoonmaken maar uiteindelijk toch defecte switches. Daarnaast de power chord (Was bij vorige exemplaar idem dito) die bij lichte verplaatsing connectie verliest.

Matige QA bij dit product zo lijkt. Voor mij nu een goedkoop membraanbordje, scheelt ook een hoop herrie want dat was bij dit bord niet gering.