Een nogal ongenuanceerde reactie van je, vind ik. Ik heb de Sony enkele dagen lang uitgebreid getest met diverse soorten muziek en continu vergeleken met de Bose Quiet Comfort 35 die ik zelf in mijn bezit heb. Ook ik heb de diverse enthousiaste reviews over de Sony gelezen, dus ik was benieuwd of de Sony nu werkelijk zo goed is. Maar ja, geluidskwaliteit is vooral ook een subjectieve beleving. Ik kan er toch ook niets aan doen dat ik out-of-the-box de Bose prettiger vind klinken bij de meerderheid van de nummers die IK graag hoor? Ik hoor gewoon meer detaillering dan bij de Sony, een breder geluidsbeeld en ik kan de diverse instrumenten beter plaatsen. De Bose klinkt wat helderder en neutraler dan de Sony en dat vind IK plezierig. Het geluid van de Sony is voller, dat klopt, maar ook wat donkerder en het geluidsbeeld is wat smaller dan bij de Bose. Misschien dat de Sony meer tot zijn recht komt bij muziekvormen als Hip Hop, Dance, Rap enz. (wat ik “computermuziek” noem), maar minder bij nummers waarbij veel (echte) muziekinstrumenten gebruikt worden. En het zou natuurlijk best kunnen dat ik in de afgelopen drie jaren teveel gewend/verwend geraakt ben aan het geluid van de Bose.
Qua effectieve noice cancelling komt de Sony dicht in de buurt bij de Bose, dat zeker, maar is zeker niet beter. En qua draagcomfort geven zelfs de kenners de voorkeur aan de Bose. En wat betreft APT-X, APT-X HD en LDAC ondersteuning: het zal wel. Ik gebruik het niet.
Dat jij vindt dat de Sony de Bose ‘wegblaast’ op alle fronten: misschien qua volume, maar ik vraag me af of je beide modellen wel eens tegelijkertijd naast elkaar beluisterd hebt. Maar je reactie komt op mij meer over als van iemand die het niet kan hebben dat zijn favoriete gadget door anderen niet zo goed gevonden wordt. En dat vind ik jammer. Bedenk: geen product is perfect. En niet ieder product past bij iedereen.