Samsung QE49Q6F (2018) Zilver Review

27 juli 2018, laatste update op 27 juli 2018, 1.516 views Rapporteer

Prachtige tv. Super beeld, super kleuren. Mooi geluid. Heerlijke kijkervaring.

Pluspunten

• Kleine afstandbediening makkelijk te bedienen
  • Te koppelen aan wifi
  • Mooi beeld, super heldere kleuren
  • Soort apps op te zetten. Goede ruime keus

Minpunten

• Kleine afstandsbediening (raakt wat sneller zoek(
  • Wat minder keuze/te personaliseren Ambient Mode

Wat een tv... Van 10jaar oldie naar deze. Wat een upgrade. De tv heeft een kleine afstandbediening, ligt lekker in de hand en de bediening gaat makkelijk. Er zijn weinig knoppen en gaat perfect door de menu's. Werkt vrij intuïtief. Nadeel gelijk ook wel want omdat ie zo klein is raakt hij wat makkelijker kwijt haha.
De menu's zijn gemakkelijk, overzichtelijk en goed te volgen. Erg fijn is ook de iterne gids of gebruiksaanwijzing. Door de zoekfunctie kom je er gemakkelijk uit als je ergens nier uit komt.

Beeldkwaliteit is echt zo super. Ons 10jarig oudje deed het prima maar als je deze tv ernaast zet verbleekt hij. Het beeld is zo scherp dat mijn vriend (die normaal bril draagt met tv kijken) niet eens door had dat hij zijn bril niet op had! De kleuren zijn echt schitterend...je hebt echt het gevoel in je film te zitten (als je film kijkt) 4k film filmpjes bliezen mij helemaal van mijn sokken. Jeetje zoveel details die je ziet. Het fijne is ook dat je de beeldinstellingen aan kunt passen.... qua kleuring, scherpte.... er zijn 4 voorgeprogrammeerde opties maar er is ook handmatig nog een hoop aan te passen. Dus je kunt de tv zo instellen wat voor jou het lekkerste kijkt.
Als de tv uitstaat is hij mooi mat (geen tot weinig weerspiegeling wat ook een heerlijke kijkervaring geeft als je tv aanstaat) Zo word je tv als hij uitstaat een wat softe geheel in je kamer. Wat ook een optie is is de Ambient mode. Dit geeft je de optie om je tv een soort schilderij te laten worden. Je kunt kiezen uit een aantal afbeeldingen (wel of niet bewegend) maar je kunt er ook actualiteiten op laten zien.... ik mis hiervan toch wel wat meer te personaliserende mogelijkheden. Ik vind zelf de keuze nu wat beperkt. Zitten zeker aardig wat opties op maar niet zo heel veel wat mijn smaak is.

Wat ik trouwens wel echt super plus plus plus vind is dat je hem kan koppelen aan je wifi. Geen gerotzooi met kabels (zo deden wij het eerst nl) je kunt er ook verschillende soort van apps op zetten. 3 zeer bekende zijn bv YouTube, Netflix, Spotify...maar er zijn nog veel meer. Ook kun je gewoon internetten erop want je hebt ook een browser erop.

Wij hebben hem nu op zn poten staan maar je hebt dus ook de mogelijkheid om hem strak aan de muur te bevestigen. No gap wall mount noemen ze dat.

Al met al ben ik helemaal verknocht aan deze tv. Nu al want volgens mij heb ik nog niet eens zijn volle potentieel ontdekt!

Heb jij ook een Samsung QE49Q6F (2018) Zilver?

Sorry maar even heel kort door de bocht van je. Ik heb hier een flinke borg voor moeten neerleggen en mag hem ook weer terug sturen. Ik heb totaal niet alleen maar positief geschreven omdat ik anders misschien geen producten mag testen. Dit is mijn eerlijke mening. Ik bén ook erg verbaast over de tv hoe super hij is.

Het enige wat ik hier aan over houd is dat ik een tv heb mogen testen voor anderhalve maand. Meer houd ik er niet aan over. Wat had ik dan moeten zetten? Ik heb een review over een tv die nog niet op de markt is? Nee dat is Dan geloofwaardig.
Ik houd hier verder geen enkele beloning aan over.