Ik heb de DIR-655 gekocht omdat deze bij tweakers goed uit de bus kwam. Na de installatie kwam ik er echter vrijwel meteen achter dat mijn internetverbinding steeds verbroken werd.
Ik heb op internet gezocht en gevonden dat dat een bekend probleem is. Het apparaat reset zichzelf als er teveel binnenkomende connecties zijn. Dit had ik met mijn oude router nooit. Het maakt niet uit of de verbinding via ethernet of WiFi loopt.
Dit gebeurd tijdens normaal surfen ongeveer een keer per half uur, maar ik kan het reproduceren door in Steam een server list te verversen als ik TF2 speel. Op dat moment pingt steam namelijk een hoop servers en wacht op antwoord.
Ik heb een ping-plottertje draaien en die zie ik dan de connectie verbreken en 10-20 seconden later weer opbouwen. Steam heeft hier zelfs een FAQ over:
Ik heb contact gezocht met DLINK en ben geholen door een nogal gebrekkig nederlands sprekende man, die mij aanraadde het apparaat terug te brengen! Daardoor vermoed ik dat ze dit probleem vaker zien en geen oplossing hebben.
Ik heb verder alle oplossingen die op steam werden genoemd al geprobeerd, ook mogelijke oplossingen die ik elders op internet vond, zoals QOS en UPnP uitschakelen, de maximale downloadsnelheid omlaag brengen enz. Allemaal zonder resultaat. De laatste firmware staat er al op en ik heb niet de intentie die aan te passen zolang ik het apparaat nog terug kan brengen naar de winkel. Ik ga nu de router omruilen, maar ik wilde toch wat tegengas geven aan alle positiviteit hier.
Ik geloof dat dit een hele mooie router is als hij werkt, maar in de huidige staat zoals ik hem heb, is het een onding. Voor eigenaars die er niet mee terug kunnen hoop ik dat er een firmware update uitkomt die dit op kan lossen.