Het probleem met deze nieuwere generatie (NAV4 en NAV5) TomToms is de regelmatig hopeloze routeberekening. Ik heb zelf een GO5100 en een 10 jaar oude GO630 en qua routeberekening is de GO630 beter.
Het probleem is dat de nieuwere generatie Tomtoms je regelmatig van een perfect begaanbare B-weg afsturen om je vervolgens een hoogst onlogische zijweggetje of een doolhof van smalle steegjes in te sturen, om vervolgens met vertraging en zweet op de rug weer op dezelfde weg uit te komen waar je al opzat. Dit zal in je in Nederland niet zo vaak merken aangezien de wegen hier vaak van goede kwaliteit zijn. Dit heb ik zelf aan den lijve ondervonden in Spanje, Griekenland en ook Oostenrijk. Gevolg is dat ik nu regelmatig besluit de Tomtom te negeren en zelf de meer logische doorgaande verkeersstroom volg. In Spanje heb ik echt met samengeknepen billen gezeten nadat de Tomtom me weer eens van een perfecte hoofd (dorps-)straat afstuurde regelrecht een doolhof van steegjes in, inclusief vuilcontainers op de weg, groepen wandelende schoolkinderen etc.
De oude Tomtom hield gewoon de meest logische route aan via hoofdwegen.
Op het Tomtom forum is aan deze klacht een aanzienlijk topic gestart, echter Tomtom geeft hier niet thuis.
[Reactie gewijzigd door jesco_white op 22 juli 2024 21:48]