De Nokia 8 dual sim heb ik nu een paar weken in bezit. Naast vanzelfsprekend de sim kaart, heb ik een Samsung EVO Plus 128GB micro SD kaart.
Dus nooit meer te weinig ruimte.
Hiervoor liep ik jaren met een HTC One M7

De software Android 8.1.0 is een schone versie, zonder bloatware. Het is super irritant als er dubbele apps opstaan, waarvan je de bloat niet kun verwijderen.
Accuduur is ook uitstekend, ik kan rustig 1.5 dag zonder opladen. Ik gebruik de telefoon vooral voor whatsapp, nieuws lezen en twitter. Youtube en andere media minder tot weinig.
Het scherm is haarscherp en het is in alle geval goed af te lezen ook in volle zon.
Het design strak en eenvoudig. Het is wel glad en kan uit je hand geleiden als je niet op let. Andere reviews schrijven dat de Powerbutton moeilijk is in te drukken en audiojack 'krap' is en je moeite moet doen om je hoofdtelefoon plug er in doen. Dit ervaar ik niet zo, de powerbutton is moeiteloos in te drukken en audiojack kan zonder moeite in of uit.
Met een usb 3.1 (5 gb/s) vliegen de bestanden over en weer tussen pc / telefoon.
Met quick charge is de accu meestal met half uur al weer op +- 60 procent en met een uur vol.
Foto's zijn voldoende, ik heb alleen wel het gevoel dat er een delay tussen klikken en foto maken zit. Ik moet de telefoon na het klikken heel even op de zelfde positie houden, anders krijg je een wazige foto. Alleen als je wel dit wel doet, krijg je goede foto's.
Filmpjes zijn van goede kwaliteit.
De Nokia 8 heeft goede specs en een schappelijke prijs. Er zit 64GB opslag op, wat voor mij ruim voldoende is. Alleen wil ik ook graag eenvoudig films en series snel op de telefoon kunnen zetten, vandaar de 128GB sd kaart. Het geluid is voldoende en de speaker zit onder. Je hand kan het geluid blokkeren, als je rechtshandig bent. De foto's en filmpjes zijn voldoende.
Voor iedereen die opzoek is naar een snelle telefoon, zonder bloatware, goede specs en schappelijke prijs; kan ik je deze telefoon aanraden.