Hoi,
Ik twijfelde tussen:
- LG 27UK850-W Zilver (Z'n grotere broertje, zelfde scherm ook. Maar voor de USB Type-C. Prijs verschil vond ik te groot daarvoor.
- BenQ EL2870U (1ms TN panel) - Omdat ik nogal gevoelig ben voor ghosting/input lag. Gezien en kort getest, maar die monitor heeft 10x in de wasmachine gezeten volgens mij. (Verschrikkelijke uitgewassen kleuren)
- BenQ EW3270U. Ook HDR, kleuren vallen niet tegen. Maar het scherm ziet er wat korrelig uit wat ik irriterend vind. Ook is dit 32" en voor bureau vind ik 27" toch wel de sweet spot.
Verder gewoon veel reviews gelezen, makkelijker te zoeken op z'n broer de 27UK850. Uiteindelijk gewoon besloten om hem te bestellen, mocht het niet bevallen dan ruilen 'm wel weer om. Altijd al een fan van IPS schermen geweest maar daar viel nooit mee te gamen. Volgens de reviews wel op deze, vandaar dat ik hem maar besteld heb om het zelf eens goed te testen met verschillende games.
Verschil tussen 1080p en 4K merk ik op TV veel minder dan op monitors. Je zit er nu veel dichter op. Maar dit blijft een moeilijke kwestie.. de één ziet het amper, de ander enorm.
Inderdaad is 1080p al top en scherp. Wanneer ik nu de schermen omwissel om het verschil te bekijken merk je pas hoeveel scherper het eigenlijk is.(maar dat is ook nog maar een klein handje vol spellen, veel ondersteunen het nog niet (optimaal).
Het is iets waar je aan gaat wennen. Pas als je het vlak naast elkaar gaat vergelijken zie ik de verschillen. Maar het blijft voor mij kicken om soms met m'n neus op het scherm te zitten om te kijken hoe scherp het blijft!
HDR is helaas ook een discussie punt wat niet uit te vechten is.
God of War heb ik helaas nog niet (heb nog te veel om te spelen..). De eerste paar dagen zat ik juist continue in nieuwe omgevingen te switchen met HDR on en Off. Meestal is HDR mooier, soms ook veel mooier. Maar toegegeven, soms lelijker. Er is een gebied met bos in The Last of Us waarvan ik al dacht 'wtf is dit'. In dat gebied was HDR compleet mislukt en zag het er zonder veel mooier uit.
Horizon was het makkelijkst om te testen voor me, dat zag er in elk gebied gewoon veel mooier uit met HDR aan. Dus nog steeds hangt dit van genoeg factoren af.
Maar ach, ik heb de optie en die optie wilde ik. Ongeacht wat de zogenaamde HDR-experts ervan te zeggen hebben.

Heel veel over te vinden als je er even op google'd.
De nieuwe consoles.. tja.. wat zullen we zeggen.. 2020? Ik zie niet dat de hele technologie zo snel op z'n kop gaat maar dat weet je nooit. Ik denk dat 4K en HDR10 voorlopig wel aanblijft. TV gebruikers blijft de doelgroep, die gaan niet elke 5 jaar een nieuwe TV kopen omdat er ineens een HDMI 3.0 poort op moet om X of Y te kunnen.
De Xbox One kan ook nog gebruik maken van FreeSync. Sony misschien ook na wat patch werk of hopelijk voor de PS5, wat weer ADM lijkt te worden. Het is wel 60hz, dus mocht het ooit zo gek worden dat consoles boven 60FPS gaan presteren, wat ik niet zie gebeuren dan zal dat 'n probleem worden.
Maar ik blijf erbij, 4K en HDR is zó persoonlijk.. je hebt bijna niks aan de mening van anderen. Je moet het zelf ervaren en bepalen.
En je zou het wel mogen zien, maar ik woon bijna in België dus de afstand lijkt me het niet bepaald waard.