€ 91,95 bij Paradigit

Seagate Barracuda Compute 3,5", 4TB Review

14 juni 2018, laatste update op 14 juni 2018, 1.444 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na 4 maanden overleden. Ik gebruikte deze als games drives en generale opslag. Gelukkig had ik nog de 4 oude harde schijf als back-up. Mijn advies is om weg te blijven bij Seagate, hiermee bevestigen zij hun slechte naam.

Pluspunten

• snelheid goed voor een hdd

Minpunten

• Slecht kwaliteit
  • na 4 maanden overleden.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Gisteren voor het eerst deze hdd effen stevig getest door 60GB aan torrent data te downloaden. Tijdens het spelen van een spel is de OS gecrashed en na een reboot is de hardschijf verdwenen uit de bios en apparaten beheer.

Heb jij ook een Seagate Barracuda Compute 3,5", 4TB?

Uitval heb je altijd en bevestigd niet [direct] de slechte naam van Seagate, althans: niet langer (ze hebben hun zaakjes de laatste tijd (jaar) beter op orde). En btw: je hebt toch garantie? ;)

Een maat van mij draait al 6.5 maand twee van deze schijven in een extern station, en die werken nog steeds prima :)
Achteraf en voor die prijs met de 2 jarige garantie, kun je zeggen dat zelf Seagate geen grote vertrouwen heeft in deze product. Als een op drie schijven kapot gaat is het nog steeds een slecht product.
quote: Amazigh_N_Ariff"
1 op de 3? Je doelt daarmee op jouw eigen schijf en de twee van mijn maat? Sorry, maar zo werkt dat niet: de gemiddelde uitval van HDD's zit bij alle fabrikanten op [ongeveer] 3% (soms wat hoger, soms wat lager), niet op 33% ;)

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 26 juli 2024 02:27]

Tegenwoordig is dat nog lager, namelijk rond de 1%. Zie https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-stats-for-q2-2018/ bijvoorbeeld.
Dat gaat over een periode van 3 maanden, en in een gekoelde serverruimte. Per jaar zit je dan op 4,32%. In 5 jaar zit je dan op 21,6% uitval. Ik vind dat een hoog percentage. En voor mijn gevoel haal ik dat thuis gemiddeld ook niet. Kan kloppen, want naarmate een HD ouder wordt, gaat de betrouwbaarheid (hard) achteruit. Dus in de praktijk zal je gemiddeld na 5 jaar op een hoger uitvalpercentage zitten dan 21,6%. En na een jaar of 10 mag je waarschijnlijk wel zo'n beetje uitgaan van 97% uitval (bij een PC die vaak aan staat). Echter, weinig mensen doen 10 jaar met een PC.
Écht betrouwbare opslag is er niet; of het moet gaan om weinig opslag / onbetaalbaar.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 26 juli 2024 02:27]

Je moet dat niet bij elkaar optellen: het uitvalpercentage geldt alleen voor nieuwe schijven:daarvan valt tussen de 1-6% na 1 jaar uit, afhankelijk van de bouwkwaliteit van de schijven, en dat verschilt ook weer per fabrikant én per partij.

Hoelang de schijven die wel ouder dan een jaar worden dan weer meegaan, is eigenlijk een andere discussie (schijfuitval in het eerste jaar veroorzaakt door productiefouten, versus, schijfuitval veroorzaakt door normale gebruiksslijtage over meerdere jaren).

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 26 juli 2024 02:27]

In mijn ervaring gaan schijven de eerste 2 weken of de eerste 3 maanden defect en daarna gaan ze vaak járen mee.
[...]
...de gemiddelde uitval van HDD's zit bij alle fabrikanten op [ongeveer] 3% (soms wat hoger, soms wat lager), niet op 33% ;)
Ik neem aan dat je per jaar bedoelt; want als je maar lang genoeg wacht, heb je 100% uitval ;). Wij Tweakers hebben de PC's vaker aan staan (ik zelfs 24/7). Dus zit je sneller aan je MTBF dan gemiddeld; dus boven de 3% uitval per jaar. Mijn praktijkervaring bevestigt dat.
3% van het totale aantal geproduceerde schijven valt binnen een jaar uit. Maar het is nu 2 jaar later, intussen kan dat cijfer alweer hoger of lager liggen.
Het gaat om het gemiddelde, en met veelgebruikers wordt hoogstwaarschijnlijk al rekening mee gehouden.