Na 4 maanden overleden. Ik gebruikte deze als games drives en generale opslag. Gelukkig had ik nog de 4 oude harde schijf als back-up. Mijn advies is om weg te blijven bij Seagate, hiermee bevestigen zij hun slechte naam.
1 op de 3? Je doelt daarmee op jouw eigen schijf en de twee van mijn maat? Sorry, maar zo werkt dat niet: de gemiddelde uitval van HDD's zit bij alle fabrikanten op [ongeveer] 3% (soms wat hoger, soms wat lager), niet op 33%quote: Amazigh_N_Ariff"Achteraf en voor die prijs met de 2 jarige garantie, kun je zeggen dat zelf Seagate geen grote vertrouwen heeft in deze product. Als een op drie schijven kapot gaat is het nog steeds een slecht product.
[Reactie gewijzigd door John Stopman op 26 juli 2024 02:27]
[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 26 juli 2024 02:27]
Je moet dat niet bij elkaar optellen: het uitvalpercentage geldt alleen voor nieuwe schijven:daarvan valt tussen de 1-6% na 1 jaar uit, afhankelijk van de bouwkwaliteit van de schijven, en dat verschilt ook weer per fabrikant én per partij.Per jaar zit je dan op 4,32%. In 5 jaar zit je dan op 21,6% uitval. Ik vind dat een hoog percentage.
[Reactie gewijzigd door John Stopman op 26 juli 2024 02:27]
Ik neem aan dat je per jaar bedoelt; want als je maar lang genoeg wacht, heb je 100% uitval[...]
...de gemiddelde uitval van HDD's zit bij alle fabrikanten op [ongeveer] 3% (soms wat hoger, soms wat lager), niet op 33%
Het gaat om het gemiddelde, en met veelgebruikers wordt hoogstwaarschijnlijk al rekening mee gehouden.Wij Tweakers hebben de PC's vaker aan staan (ik zelfs 24/7). Dus zit je sneller aan je MTBF dan gemiddeld; dus boven de 3% uitval per jaar. Mijn praktijkervaring bevestigt dat.