EZVIZ Alarmsysteem Starter Kit Review
13 juni 2018, laatste update op 13 juni 2018, 441 views
Rapporteer
Testpanel
Ik heb de EZVIZ Alarmsysteem Starter Kit getest in combinatie met de MiniO en C6T camera’s van Ezviz. De hub is een brug tussen je eigen wifi netwerk en draadloze beweging sensoren. Er is een open-close sensor bijgeleverd en een PIR bewegings sensor. Alles loopt via de Ezviz app.
Pluspunten
- Compleet startpakket
- Nette vormgeving
- Via app makkelijk te installeren
- Slimme koppeling met Ezviz camera's
Minpunten
- Installatie zonder app werkte niet
- False positives van open-close sensor
3 van 5 sterren (Voldoende)
Inleiding
Van Tweakers.net heb ik de mogelijkheid gekregen om een bundel van Ezviz te mogen testen. Deze bundel bevatte: Mini O: compacte wificamera C6T: 360-gradenpanorama en Alarm Starter Kit. De wifi-camera’s werken stand-alone met de Ezviz app, de hub is hier niet per se voor nodig. De Alarm hub dient als brug en centrale hub tussen een eigen wifi netwerk en beweging sensoren.Verpakking
De alarmsysteem starter kit is zeer efficient verpakt. Klein doosje met daarin weer verschillende verpakkingen voor de hub, remote en sensoren. Alles past precies. De hub wordt naast een handleiding geleverd met een 5V USB-adapter.
[img]SSAfrci3[/img]Installatie
De installatie van de Hub zelf is eenvoudig. De handleiding is duidelijk beschreven en ook geeft de Hub in het Engels gesproken stappen voor de installatie. Via de app is de Hub eenvoudig toe te voegen door de QR-code aan de onderzijde te scannen.
Het toevoegen van de remote en sensoren zou moeten kunnen door de settings-knop op de hub in te drukken, en vervolgens de te installeren sensor dichtbij de hub te houden en ook hier op de settings-knop te drukken. Echter bij mij leek de hub niet in een “adding detectors mode” te gaan zoals deze in de handleiding wordt genoemd. Voor mij was het dan ook niet mogelijk om de remote aan de hub te koppelen, sensoren aan de hub linken lukte enkel via de app door het scannen van de QR-codes op de sensoren. Echter dat de standaard methode om sensoren toe te voegen zonder app niet werkt vind ik erg slordig bij een commercieel product, wellicht ligt dit aan mijn unit.Gebruik
App
De meest gangbare manier om de sensoren in te stellen en gebruiken is via de app. Nadat de app is geopend krijg je direct een preview van het beeld van eventueel verbonden camera’s en de hub. De hub geeft weer in welke status zich deze bevind, namelijk; “Thuis” “Huis-verlaten” of “Slaapmodus”. Elk van deze 3 modi kan gebruikt worden om de verbonden sensoren en eventuele alarmen apart in te stellen, om ervoor te zorgen dat niet alle alarmen afgaan wanneer er beweging gezien wordt terwijl je zelf thuis bent. Na het klikken op de hub zie je welke sensoren hiermee verbonden zijn. Vervolgens kun je op een sensor klikken om de instellingen hiervan te veranderen, voornamelijk om aan te geven in welke modus de sensor wel of niet actief moet zijn. Ook is het mogelijk om de sensor van een nieuwe naam te voorzien, bijvoorbeeld “achterdeur” en een koppeling te maken met een Ezviz camera; wanneer de sensor een melding geeft zal deze camera direct een opname maken.Open-Close sensor
Bij de kit wordt een Open-Close sensor geleverd. De bedoeling hiervan is dat deze op een raam of deur wordt geplakt, en detecteert wanneer deze wordt geopend. De sensor moet voor de isntallatie opgeladen worden met een micro-usb kabel, er zit dus een ingebouwde accu in de sensor. Met meegeleverde dubbelzijdige tape kan de sensor gemakkelijk geplaatst worden, vervolgens moet de “dicht” stand opgeslagen worden en de sensor is klaar voor gebruik. Over het algemeen werkt de sensor goed; in ieder geval wordt een opening van de deur altijd geregistreerd. Echter is het ook al vaker voorgekomen dat de sensor een opening-beweging detecteert bij het dichttrekken van de deur en vaak geeft deze dan nog een keer of 3 een melding. Ook na het opnieuw instellen van de “dicht-stand” blijft dit zo. De sensor lijkt dan ook meer geschikt voor een raam (wat vaak dicht is) en echte inbreker-detectie dan op de achterdeur die vaak open en dicht gaat.Wireless Pet Immune PIR detector
…Oftewel de draadloze bewegingssensor. De bewegingsdetector wordt geleverd met een CR123A lithium batterij en het nodige bevestigingsmateriaal. Qua gevoeligheid is er niets in te stellen, het niet-detecteren van huisdieren komt vooral neer op de hoogte en hoek waarmee de sensor geplaatst wordt. Ik heb dit niet kunnen testen bij gebrek aan huisdieren maar de sensor detecteert netjes alle overige bewegende objecten in de kamer.Hardware
De Hub en sensoren zijn netjes vormgegeven. De Alarm hub is organisch afgerond en een stuk kleiner dan ik had verwacht. De open-close sensor is niet te overdreven groot, evenals de bewegingssensor al had ik deze laatste toch graag nog kleiner gezien.
Door de producten in het wit uit te voeren is Ezviz voor een neutrale uitstraling gegaan, echter zorgt dit er wel voor dat de producten redelijk in het oog springen. Natuurlijk is dit voor elk interieur anders maar ik zou graag in ieder geval ook een donkere uitvoering willen zien om gebruikers een keuze te bieden.Problemen en Gebreken
Vooral het niet kunnen toevoegen van de sensoren en remote buiten de app om, wat wel zou moeten kunnen volgens de handleidingen, vind ik erg slordig. Wellicht ligt het aan mijn unit maar ik heb hierdoor dus de remote niet kunnen toevoegen of kunnen testen, terwijl deze juist bedoeld is om snel te kunnen schakelen tussen de 3 verschillende beveiligingsmodi.
De open-close sensor werkt in mijn geval niet optimaal omdat deze af en toe een false-positive melding geeft terwijl de achterdeur waar deze op geplaatst is toch echt gesloten is.
Bij de PIR beweging sensor was het fijn geweest om iets meer controleren te hebben over de gevoeligheid. Nu heb ik heir zelf geen problemen mee ondervonden maar kan me voorstellen dat sommige mensen dit wenselijk vinden.Prijs
Op het moment van schrijven is de Ezviz Alarm Starter Kit ronde de €150 te krijgen. Deze prijs is redelijk voor wat je krijgt, mits alles feilloos zou werken. Gezien wat problemen met de installatie en het niet 100% werken van de sensoren, wat wel wenselijk is bij een beveiligingssysteem, zouden er eerst wat verbeteringen aan het product (of via firmware-updates) gedaan moeten worden voordat ik de kit kan aanraden voor aanschaf.