3. Willen (1.031) Hebben (581)

Seasonic Focus Plus 550 Gold Review

12 juni 2018, laatste update op 2 augustus 2018, 1.900 views Rapporteer

De voeding werkt goed totdat je een Asus Strix versie van de GTX 970 in je pc hebt, wanneer dit het geval is, dan worden je beeldschermen zwart en reboot je systeem na 10 min - 2 uur gamen (zowel voor games als CS:GO als Destiny 2 en rocketleague)

Pluspunten

• stille voeding
  • mooie prijs
  • garantie

Minpunten

• !!! Werkt niet met Asus Strix versie van de GTX 970
  • stugge kabels

Ik had een mooie pc die 3 jaar oud is, werkt nogsteeds prima maar kreeg de optie om een nieuwe pc te bouwen, deze kans nam ik natuurlijk. Deze voeding sprak mij wel aan voor in de nieuwe build en de recenties leken goed. Nadat ik alle onderdelen aangeschaft had en mijn oude Asus Strix versie van de GTX 970 in het nieuwe systeem heb gedaan, leek het systeem mooi te werken. Echter bleek het dat het systeem begon met rebooten na een gamesessie.

Nadat het systeem meerdere male rebootte starte ik een forum op tweakers.net en heb ik gezocht naar het probleem en het probleem leek in de voeding te zitten. Voeding terug gestuurd en tijdens het wachten op een nieuwe kreeg ik een bericht op tweakers van iemand die het zelfde probleem heeft met dezelfde voeding en dezelfde videokaart. We hebben toen samen het één en ander onderzocht en het bleek dat er meerdere problemen waren tussen deze voeding en een GTX 970.

Dit is een heel specifiek probleem dus ik kan hier geen hele slechte review voor gegeven, toch is het belangrijk om te kunnen zien bij de product pagina dat er een probleem is tussen deze voeding en een Nvidia GTX 970. Wanneer ik dit probleem door de vingers zie is dit een prima voeding. Mocht je echter een nieuwe voeding nodig hebben voor een systeem met een GTX 970, zoek dan even verder naar een andere voeding van een ander merk of een nieuwere of ouderer generatie van dit model.

Ik heb bijvoorbeeld een andere voeding gekocht en deze lijkt uitstekend te werken met een GTX 970:
pricewatch: Corsair RM650x Zwart

Bronnen:

Mijn topic:
GTX 970 crashed systeem

Heb jij ook een Seasonic Focus Plus 550 Gold?

Bedankt voor het melden, ik gebruik mijn 970 nog wel even dus ik skip deze voeding dan maar.
Ik heb een GTX970 en nog nooit een probleem gehad met rebooten oid na een gamesessie oid.
Binnen mijn netwerk ook 2 personen met de combinatie GTX970 en deze voeding die nergens last van hebben!
De voeding is incompatible met de Asus Strix versie van de GTX 970. Tevens ook met Vega 64. Daarnaast raadt Seasonic af de voeding te gebruiken met videokaarten welke meer dan 225W verbruiken.
https://seasonic.com/faq , Installation remark for high power consumption graphics cards.
Oooooh, dus het kan wel met 225W+, maar dan moet je, indien mogelijk, 2 kabels gebruiken ipv 1. Dat is dan niet zo'n probleem.
Hello,

Thank you for your feedback on our power supply. Asus Strix 970 got some ripple issue in load but we have a solution to solve this issue with your FOCUS Plus. Please kindly contact us and we will gladly assist you on this.

Thank you and sorry for the inconvenience.
Best regards,
Hello, I would like to use this with an overclocked 980ti (from Asus), is there any problem with this combination? Kind regards.
Hello,

Nothing we are aware of :)

Best Regards,