Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 5
1 review

Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL - Reviews

Prijs
Specificaties Tower/desktop met Ci7-7800X en 16GB ram - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL Review

Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL

Acer bracht pas geleden de Acer Predator Orion 9000 uit. Een computer die aan de achterkant twee wieltjes heeft. Waarom? Waarom ook niet dacht Acer zo. Predator staat bekend om zijn unieke vormen, en dat geldt ook weer bij de Orion 9000!

Pluspunten

  • RGB ziet er erg gaaf uit!
  • Snel systeem d.m.v. de twee 512GB SSD’s
  • Mogelijkheid om uit te breiden
  • Grafisch vermogen!!
  • Toetsenbord en muis meegeleverd
  • Gaaf design

Minpunten

  • Prijs, met 4599 euro is het geen goedkope PC
  • Grafische kaart wordt vrij warm

Eindoordeel

Score: 5
Acer Predator Orion 9000

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-117.jpg

Inleiding

Acer bracht pas geleden de Acer Predator Orion 9000 uit. Een computer die aan de achterkant twee wieltjes heeft. Waarom? Waarom ook niet dacht Acer zo. Predator staat bekend om zijn unieke vormen, en dat geldt ook weer bij de Orion 9000!

Onderstaand filmpje schept een kleine overzicht hoe de kast eruit ziet en wat de globale opties zijn.

Specificaties

Processor & Chipset
Processor producent

Intel®

Processortype
Core™ i7

Processor model
i7-7800X

Processorkern
Hexacore (6-core)

Processorsnelheid
3,50 GHz

64-bit processing
Ja

Geheugen
Standaardgeheugen
32 GB

Maximum geheugen
128 GB

Geheugentechnologie
DDR4 SDRAM

Geheugentechnologie
DDR4

Standaardgeheugen
32 GB (standaard)

Maximum geheugen
Maximaal 128 GB (maximum)

Opslag
Aantal harde schijven
1

Totale opslagcapaciteit
3 TB

Harde schijf interface
Serieel ATA/600

Totale SSD capaciteit
1 TB

Type optisch station
DVD-brander

Ondersteunde optische media
DVD±R/±RW

Harde schijf capaciteit
3 TB harde schijf

Type optisch station
DVD-brander

SSD capaciteit
1024 GB SSD

Beeldscherm
Geen meegeleverd

Producent videokaart
NVIDIA®

Model grafische-kaart
GeForce® GTX 1080 Ti (x2)

Capaciteit grafisch-geheugen
Maximaal 11 GB

Toegankelijkheid grafisch-geheugen
Dedicated

Netwerk & Communicatie
Ethernet technologie

Gigabit Ethernet

Draadloos LAN
Ja

Wi-Fi standaard
IEEE 802.11ac

Bluetooth
Ja

I/O-uitbreidingen
Aantal Total Expansion slots
4

Aantal PCI Express x16 slots
4

Interfaces/Poorten
Aantal USB 2.0 poorten

2

Aantal USB 3.1 Gen 1 poorten
6

Totaal aantal USB poorten
11

Netwerk (RJ-45)
Ja

Audio in
Ja

Audio uit
Ja

Software
Besturingssysteem

Windows 10 Home

Besturingssysteemarchitectuur
64-bit

Energie
Maximale stroomvoorziening (W)
1 kW

Uiterlijke kenmerken
Hoogte

643 mm

Breedte
299 mm

Diepte
700 mm

Overige
Milieuvriendelijk

Ja

Milieucertificering
RoHS

Garantie
Standaard Garantie

Type
DG.E0JEH.004

Uitpakken

Tijd om het geheel eens uit de gigantische doos te halen! :D
De doos was al wat beschadigd (omdat dit een demo-product is), dus is het allicht maar beter ook dat deze goed overbelicht is…

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-1.jpg

Zoals het hoort wordt er een handleiding meegeleverd over de apparatuur en de PC. Uiteraard ontbreekt de stroomkabel niet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-5.jpg

Om de 1kW voeding te kunnen voorzien van stroom, wordt een funky stroomkabel meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-6.jpg

Daarnaast wordt naast de extra uitleg over garantie en bijbehorende support telefoonnummers ook nog extra kabels meegeleverd om Sata devices vanaf de voeding van stroom te voorzien.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-16.jpg

Wat erg leuk is, is dat er bij de Orion 9000 ook een toetsenbord en muis mee wordt geleverd. Deze lichten allebei op bij het gebruik van de PC (verlichtte foto’s komen iets later terug! :)).
Het toetsenbord is uitgerust met mediaknoppen en een ‘Game’ knop. Deze knop zorgt ervoor dat de Windows knop wordt uitgezet, waardoor tijdens het gamen (en button mashing) niet opeens het menu voor je neus verschijnt!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-8.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-12.jpg

Eerste indruk? Wat een beest! De twee hendels aan de bovenkant zorgen er in iedere geval voor dat je met gemak de PC op kan tillen, en dat is in dit geval geen gek idee.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-18.jpg

Aan de voorkant zitten twee fannetjes van 12cm en is er een mogelijkheid een koptelefoon aan een koptelefoonhouder op te hangen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-19.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-21.jpg

Acer heeft in de Orion 9000 ook nog een DVD±R/±RW toegevoegd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-20.jpg

Aan beide kanten van de computer staat het Predator logo afgebeeld. De informatiestickers kunnen er uiteraard af worden gehaald.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-25.jpg

Zoals in de inleiding aangegeven heeft de Orion 9000 twee wieltjes. En ik kan bekennen dat rijdt nog beter dan mijn rollerskates die ik had toen ik ~12 was…
Aan de achterkant staat overigens netjes het Acer logo weergegeven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-29.jpg

Op de I/O slot zitten de volgende aansluitingen; 2x USB 2.0 en 6x USB 3.1 - waarvan één Type-C. Daarnaast zitten ook nog audio aansluitingen op het achterpaneel en een ethernet poort. De SPDIF-Out, audio aansluitingen en Clear CMOS ontbreken uiteraard ook niet. Voor degene die nog met een oudere toetsenbord wilt spelen, wees gerust, dat ondersteunt het bordje ook!

Wat ik ergens wel jammer vind, is dat er geen tweede ethernet poort op het moederbord zit (of zelfs één met een 10Gbps mogelijkheid). Uiteraard zit er ook aan de achterkant een 12cm fan die de lucht er netjes uitblaast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-33.jpg

En hier draait het voor mij om; twee Nvidia GTX 1080Ti’s… ik kan niet wachten om te zien wat de Orion 9000 allemaal kan!
Aan de rechterkant zitten overigens drie ronde gaten. Hiermee kan in de toekomst waterkoeling in de PC worden gebouwd. Uiteraard is er ook een kensington slot aansluiting, waardoor deze aan een tafelpoot (:’D) vast kan worden gemaakt - ja, ik zie dit vaker voorkomen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-35.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-38.jpg

Aan de voorkant van de Acer zitten een aantal aansluitingen en knoppen. 4 USB 3.1 aansluitingen, waarvan één Type-C en een headset aansluiting. Daarnaast heeft de Orion 9000 ook een turbo knop die ervoor zorgt dat de CPU een tandje bijzet - en daarbij ook de fannetjes. Uiteraard ontbreekt de powerknop, boven het Predator logo, ook niet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-41.jpg

Bij het openen van de rechterkant van de PC viel tot mijn verbazing op dat er een aantal SSD en HDD sloten zaten. Met 4 SSD en 2 HDD sloten is er in iedere geval genoeg ruimte om uit te breiden! Voordeel is dat er eveneens al gelijk kabels liggen die de SSD’s/HDD’s van power kunnen voorzien. De SATA-kabels zijn zelf niet meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-54.jpg

Wat overigens opvalt aan de Orion 9000, is dat de deurtjes toch nog best wel wat wegen - waar dit van staal is gemaakt. De Orion 9000 heeft ook bij het linker deurtje een soort gaas die het EMI (Electromagnetic interference) tegengaat.
Onderstaand filmpje laat nog even snel zien wat dit inhoudt.



http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-59.jpg

Tijd om eens de linkerkant van de kast te bezichtigen!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-63.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-67.jpg

Ik moet bekennen dat ik erg onder de indruk ben van de gebruikte materialen, vind het daardoor best een mooie kast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-68.jpg

Eenmaal open valt op dat de binnenkant van de kast grijzig is. Er is naar mijn weten geen mogelijkheid een zwarte binnenkant te bestellen. Moet wel bekennen dat als het avond is het er wel heel mooi uitziet met de RGB. Dus wat mij betreft mag het zo blijven, heb je er last van -> zwarte marker… :D

Allereerst vielen voor mij de grote kap onderaan op. Deze zorgt er voor dat de voeding ‘schone lucht’ vanuit onder zuigt en niet vanuit de kast haalt. Daarnaast ziet het daardoor er ook een stuk mooier uit als de kast dicht zit en aan staat. De voeding valt namelijk dan niet op. Daarnaast zit aan de rechterkant een soort air-duct die ervoor zorgt dat er ook koele lucht naar de SSD’s en HDD’s wordt geblazen vanuit de twee fans.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-69.jpg

Zoals ook aan de gaatjes rechts te zien is, lijkt er een mogelijk te zijn de fans voor de voorkant ook nog uit te breiden naar grotere fans - bijv 140mm. De ‘Air Guide - Optimum Cooling Performance’ zorgt zoals eerder beschreven voor een verkoeling van de opslagmedia.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-73.jpg

De Orion 9000 maakt gebruik van waterkoeling die naar de bovenkant van de behuizing wordt geleid. Dit 240mm rad heeft twee fannetjes (op de bovenkant die voor een pull zorgen) en is eveneens een gesloten ontwerp. Hierdoor kan je zelf niets aan de waterkoeling aanpassen. Zoals aan de achterkant van de PC te zien was (in voorgaande foto’s), is er wel een mogelijkheid voor een custom waterkoeling.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-77.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-121.jpg

Het moederbord heeft een mogelijkheid 8x DDR4 tot 128GB te ondersteunen. Standaard wordt er 32GB meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-74.jpg

De PC wordt gevoed door een 1kW 80 Plus Gold voeding.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-80.jpg

De voeding is modulair, waardoor in de toekomst altijd nog extra kabels toe te voegen of te verwijderen zijn! Dit zorgt gelijk voor een goede kabelmanagement.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-83.jpg

De twee intel 512GB M.2. SSD’s, worden direct op het moederbord bevestigd en hebben een stalen plaat over zich heen zitten om de warmte af te dragen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-87.jpg

Op het moederbord zitten in zijn totaliteit 6 Sata aansluitingen. Aangezien er twee in gebruik zijn, houdt het in dat er nog ruimte is om de PC uit te breiden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-89.jpg

RGB

Tijd om de Orion 9000 aan te zetten. En wat een beeld is dat! Zelfs de SLI-bridge ziet er gaaf uit met het verlichte Predator logo.
Het gave van de Orion is, is dat de RGB verlichting aan te passen is. Aan de voorkant en de zijkant. De ventilatoren blijven standaard blauw, en ik moet bekennen dat dat wel erg goed staat!
Onderstaand een aantal foto’s om even te laten zien wat er zoal verlicht wordt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-96.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-105.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-106.jpg

De RGB verlichting kan ook nog worden aangepast. Hier kom ik later in hoofdstuk software op terug!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-117.jpg

Zoals eerder aangegeven, geven de toetsenbord en muis ook een mooie blauwe kleur!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-136.jpg

En zelfs gesloten ziet het er echt gaaf uit!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-146.jpg

Voor degene die het vervelend vindt om gebruik te maken van RGB, wees gerust. Dit kan ook uit!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-143.jpg

Bios

De Bios is vrij standaard en er valt helaas weinig aan te passen. Ergens is het begrijpelijk omdat Acer hiermee voorkomt dat men zelf als een gek zijn PC gaat OC’en. En aangezien dit beestje ook meer als kant-en-klare PC wordt aangeboden, willen die mensen over het algemeen zelf ook niet veel moeite doen om verder te tweaken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-1.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-2.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-3.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-4.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-5.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-6.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-7.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/3-8.jpg

Software

Acer Care Center
Acer Care Center is software die een overzicht geeft van de apparatuur, support, updates, herstelbeheer e.d. Een erg fijne en overzichtelijke applicatie al zeg ik zelf.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-1.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-2.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-4.jpg

Via de app is diagnostics mogelijk om te checken waar issues zitten. Dit geldt voor zowel de opslag als de LAN/WLAN.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-5.jpg

Bij Tuneup is het mogelijk programma’s uit te zetten waardoor de PC nog sneller start.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-6.jpg

Wat zelf best fijn is, is dat Acer via de Care Center updates kan plaatsen, zodat de gebruiker zijn PC up-to-date houdt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-7.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-8.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-9.jpg
PredatorSense
Via PredatorSense is de Orion qua RGB te beheren. Via de front, leftpanel en moederbord zijn er verschillende opties qua kleuren en effecten te selecteren. Daarnaast biedt de Sense ook de mogelijkheid de PC softwarematig te OC’en, waardoor deze ietswat sneller gaat.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-10.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-11.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-12.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-13.jpg

Benchmarks

De benchmarks zijn uitgevoerd op een LG monitor met een resolutie van 2560x1080 met 144Hz en G-sync. Nadat de benchmarks waren uitgevoerd, werd een ander LG scherm van stal gehaald, namelijk een monitor met een resolutie van 3840x1600 op 75 Hz.

Wat gedurende de testen (en vooral met de eerste test in de Unigine Valley Benchmark) wel opviel is dat de bovenste 1080Ti veel warmer wordt dan de onderste kaart. Dit komt omdat de kaarten direct op elkaar zitten.
Aangezien er op het moederbord meerdere PCI-e sloten aanwezig zijn, vraag ik mij tot vandaag de dag af waarom ze niet wat verder uit elkaar zijn gezet. Dat de kaart rond de 86 graden wordt en de onderste rond de 70, lijkt mij ook niet echt bevorderlijk voor de levensduur van de kaart - desondanks dat de kaarten sowieso warm worden. Een andere mogelijkheid is zelf een SLI brug bestellen en de kaarten verder uit elkaar zetten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-14-1.jpg

Omdat een hoop games geen SLI ondersteunen, wordt er bij een hoop games gewoon gewerkt met een enkele 1080Ti.

De volgende games zijn als benchmark gebruikt: Just Cause 2, Batman Arkham City, Assetto Corsa, Company of Heroes 2, Dirt 3, Hitman Absolution, Metro 2033 en Tomb Raider.

Daarnaast is Time Spy en PCMark 10 gebruikt om het systeem een score te geven.
Bij de games zijn de hoogst mogelijke opties geselecteerd, ergo High/Ultra-High

PCMark 10
De Orion 9000 krijgt een score van 6095 en scoort daarmee beter dan 92% van de geteste systemen (let op, hiermee wordt ook een huis-tuin-en-keuken pc/notebook mee getest).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-15.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-17.jpg

TimeSpy
TimeSpy geeft een score van 13289 (wat volgens TimeSpy beter was dan 98% van de geteste systemen).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-40.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/2-41.jpg

Just Cause 2
De monitor met een 2560x1080 resolutie had een refresh rate van 144Hz. De 38 inch van LG heeft helaas een refreshrate van 75. Dit zie je ook weer terug in de scores. De benchmark op het 4K scherm liep helaas maar max 75 fps.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-1.PNG

Batman Arkham City
Ook in Batman Arkahm City liep de 3840x1600 met 75Hz tegen zijn limieten. Toch wordt tijdens de benchmark wel duidelijk dat de kaarten het niet geweldig lastig hadden tijdens deze benchmark.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-2.PNG

Assetto Corsa
Assetto Corsa was een plezier om naar te kijken. Al helemaal op de gigantische resolutie! Het verschil in de ultra instellingen tussen de twee resoluties is niet bijzonder groot.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-3.PNG

Dirt 3
Een ietswat oudere game - en nog steeds één van mijn favorieten, stelde niet teleur toen ik de benchmark over beide schermen afspeelde. Beide komen met gemak boven de 190 frames gemiddeld.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-4.PNG

Metro 2033
Allemachtig wat een beeld. Op 4k loopt het op ongeveer 100-175 fps, en dat ziet er best goed uit! De drops zijn richting de 60. Gemiddeld loopt de game op 117 fps op de 3840x1600 en 134 op de 2560x1080 resoluties.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-5.PNG

Tomb Raider
In geval van Tomb Raider was het minder fijn dat ik een monitor gebruikte met max 75Hz. Het spel wilde hierdoor ook niet harder dan 75 fps presteren. De twee 1080Ti’s konden goed uit hun voeten met de 2560x1080 resolutie. Aangezien de 144Hz hierdoor eveneens het plafond was, konden de 1080Ti’s ook niet meer geven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-6.PNG

Company of Heroes 2
Company of Heroes schijnt met de grafische opties en details de kaarten behoorlijk onder druk te kunnen zetten. Onder de zo hoog mogelijke instellingen komen wij op 48 en 70 fps.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-7.PNG

Hitman Absolution
Hitman is in dit geval ook een speciaal geval. In beide benchmarks wilde de game niet veel meer dan respectievelijk 77 en 78 fps weergeven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/4-8.PNG

Conclusie Benchmarks
Uit de bovenstaande benchmarks komt er voor mij sterk naar voren dat wanneer iemand graag op 4K wilt gaan gamen, diegene ook er voor zorgt dat er een 4K met bijv 144Hz paneel binnen wordt gehaald. De LG monitor die ik voor deze testen gebruikte zorgde, met zijn 75Hz, elke keer voor een plafond voor de benchmarks.
Acer brengt hopelijk binnenkort de XB272-HDR uit, wat een 4K 144Hz paneel is! In dat geval zou ik met zo’n PC vooraan in de rij staan. Wat zou je dan al helemaal kunnen genieten van het gamen.. In de tussentijd zijn er ook genoeg 3440x1440 op 100Hz (of zelfs 144Hz?) monitoren die ook voor een hoop plezier zorgen!

Desalniettemin kan de Orion 9000 echt uit de voeten met de games en zorgt dit systeem voor een hoop speelplezier!

Wat tijdens het benchmarken wel erg fijn was, is dat de SSD’s goed hun werk doen. De games laden echt gigantisch snel. Het laden van de benchmarks was daarom bijna een plezier.

RGB

De mensen die van RGB houden kunnen ook met de Orion 9000 goed terecht. Via de software is deze gemakkelijk aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld de voorkant van de PC in worden gesteld als ‘Breathing’, ‘ Music’, ‘Wave’, en ‘None.’

De ‘Side Panel’ en moederbord kunnen qua effecten worden ingesteld op ‘breathing’ en ‘none’. Bij none blijft dit op een standaard kleur, of wordt er gebruik gemaakt van een regenboogeffect.

Conclusie

De Acer Predator Orion 9000 is met 4599 euro geen goedkoop speelgoed. Het is een vrij complete PC met genoeg grafische vermogen om een hoop games op hoog kwaliteit te draaien.

Een PC met 1TB (2x 512GB) SSD’s en een 3TB zorgt eveneens voor redelijk wat ruimte. Voor de echte gamer gaat echter zelfs die 1e TB binnen no time vol raken. Gelukkig is er ook een mogelijkheid aan de achterkant nog SSD’s te bouwen. Wat echter wel opvallend is, is dat er geen extra SATA-kabels worden meegeleverd voor als iemand zijn systeem verder wilt uitbreiden. Er zitten wel stroomkabels bij om de SSD’s te kunnen voeden vanuit de voeding. Als gamer/PC bouwer of hobbyist heb je over het algemeen gelukkig wel extra SATA kabels liggen.

Het grafische vermogen (logisch met 2x 1080Ti) is wel echt episch. De games die wel op SLI kunnen draaien zorgen ook voor een hoop plezier. Nadelig is wel weer dat de twee kaarten zo dicht op elkaar zitten, dat de bovenste best warm wordt (lees ongeveer 86 graden gemiddeld). Ik heb naar Far Cry 5 zitten kijken en wilde voor mijn gevoel gewoon weer opnieuw aan de verhaallijn beginnen, alleen al door de grafische kwaliteit. Helaas moet de PC snel weer terug, en kon ik niet even de storyline opnieuw starten.
Mijn tip bij het kopen van deze PC is wel; koop een goede monitor die op een hoop frames kan lopen. Met een monitor van max 75Hz is het (zoals in mijn geval) huilen geblazen.
Ik kan niet wachten op de XB272-HDR!

De RGB verlichting is overigens erg gaaf - zeker als je er van houdt! Ik zit naar een breathing voorkant en binnenkant te kijken en best tevreden met het aanzicht. De kast ziet er erg netjes uit. Zo’n kast zou ook zeker niet misstaan op een lan-party!

Hoe dan ook is de Orion 9000 echt een beest. En kan ik ook niet anders zeggen dan; had ik dit beestje maar voor mijzelf. Ik zou dagelijks de games met een lach starten. Helaas moet ik nu weer terug naar een 1070 GTX en dat voelt toch alsof je met een Ferrari hebt gereden en dan weer op je fiets stapt…En dat geldt helaas niet alleen voor het grafische vermogen….

Ik geef de Orion 9000 5 van de 5 sterren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-orion9000/1-117.jpg

Heb jij ook een Acer Predator Orion 9000-900 I7X-SLI NL?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (16)

Wijzig sortering
De beest der beesten. Prachtige computer, alleen jammer dat het bijna 5k kost. Dat kan best nog wel een afknapper zijn voor vele. Voor bijna de helft van de prijs kan je hem zelf samenstellen en in elkaar zetten.
Ik zelf ben nog niet helemaal overgehaald met voorgebouwde PCs.
Hoe zit jij hier tegenop?
Zelf bouwen en kant en klaar?

+3 :D
Hi Jurian,
Best gaaf ding inderdaad! Opzich niet heel gek waar er ook 2x een 1080Ti in zitten, 2x een SSD etc. Dat telt wel bij elkaar op. Anderzijds geeft het wel een stuk garantie voor de gebruiker. Met een (meen ik) pick-up service weet je wel dat je goede support krijgt.
Zelf bouw ik ook al jaar en dag een PC, toch als ik dit zo zie ... en ik zou het geld hebben... :D
Hey Dutchiee, is dit op dit moment de snelste variant die je kan hebben van de orion modellen ? Ik ben van plan eentje te kopen maar ik raak helemaal in de war.. Vandaag zag ik bijvoorbeeld deze voorbij komen, https://www.currys.co.uk/...-gb-ssd-10180715-pdt.html . Is dit een nieuw model en is deze beter dan die van deze review ?? Maybe you can help me out...

Alvast bedankt!

Quin.
Hi Quin,
Die jij hebt gestuurd volgens mij wel. Dat is de nieuwere cpu (ten-core zie ik staan) ook met inderdaad een 1080 TI in sli. Erg gaaf!
Die cpu is volgens mij inderdaad sneller en sterker dan degene uit deze review. Beide zijn hoe dan ook super gaaf! Laat het weten als je de bestelling hebt geplaatst! :)
Dutchie! super bedankt voor je snelle reactie, ik zie zelf in Nederland geen desktops van deze snellere variant aangeboden. Is het mogelijk .dat sommige modellen niet in Nederland te verkrijgen zijn want op dit moment is het model van deze review de snelste die je kan krijgen hier in NL volgens mij..

|:(
Hi Quin,

Klopt, ik zie het ook. De i9 is in NL (nog) niet te koop.
Ik ga het even achterhalen voor je waar je de pc kan kopen! :)
Er is trouwens nog een heftigere versie; 9000 PO9-900-I9KHCFF1080Ti2
Zoek die maar eens op via de Acer website! :D
Hi Quin,

Vanuit Acer kreeg ik te horen dat de volgende reactie:
"Er komen 2 varianten met de i9 met 1070 en een 1080Ti versie, geen SLI uitvoering"
Hi dutchie! Super bedankt! Ik heb gister de 9000-900 sli aangeschaft :D ! Ik ging de pc even runnen op een 60hz monitor met battlefield 1. De graphics vielen tegen en het leek erop dat SLI het niet deed met bf1, de fps bleef op 60 haken... Komt het door het beeldscherm ?? Én k krijg SLI maar niet aan de praat met bf1.. enige suggiesties ? ;)

Ik ben een beetje een newbie btw hahah

[Reactie gewijzigd door Amicit1a op 22 augustus 2018 14:49]

Hi Quin,

Awesome! Ai, dat is vervelend. Ik stel even wat vragen, allicht kan ik je hiermee helpen om het te fixen.
- Hoe was de game ingesteld?
- Full-screen?
- Draaide de game op ultra?
- Staat er allicht een V-sync of G-sync limit aan? Probeer dit uit te zetten.
- Wat voor resolutie had je geselecteerd? Zelfde als het scherm?
- Heb je de GeForce control panel wel geïnstalleerd staan? Via dat panel kan je SLI activeren. Staat dat wel aan? :)
Hi Dutchie,

nogmaals bedankt voor je reactie(s)!

Ik ga die opties even bekijken wat je allemaal hebt opgenoemd, ik heb nog geen tijd gehad om er goed voor te zitten..

Heb je leuke suggesties voor een mooi beeldscherm ? Ik wil graag 4k gamen met en redelijk aantal HZ op een monitor maar ik zie zoveel opties en heel veel pro's en con's.. 8)7

Wat zou je aanraden met zo'n pc en twee keer 1080ti ?

Groetjes,

Quin.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True