Eerste indruk: makkelijk te installeren, prettig in gebruik met een prima resolutie.
Pluspunten
- Controller, werkt zeer goed
- Gebruiksgemak
- Accuduur
Minpunten
- Resolutie prima maar had beter gemogen
Sinds vandaag in mijn bezit dus bij deze een korte eerste indruk. Ik heb geen ervaring met andere VR brillen zoals de Rift.
De reden dat ik de bril gekocht heb is voornamelijk voor 3d media zoals films en om relaxed op bed series of films te kunnen kijken.
Uitpakken:
In de compacte doos zit alleen het nodige. De Go, een inzetstuk voor brildragers, een usb kabeltje, de controller, een polsbandje voor de controller en een poetsdoekje voor de glazen.
Installatie:
Simpel en snel. Wel een smartphone nodig!
Download de Oculus app, zet je Go aan en volg de instructies op het scherm van je telefoon.
Eerste gebruik:
Na het verstellen van de hoofdband (klittenband) is het scherm voor mij meteen duidelijk. De resolutie had ik persoonlijk wat beter verwacht maar er valt goed mee te kijken. Het screendoor effect is te zien als je er op let, maar persoonlijk vind ik dit niet zo'n probleem. Als je eenmaal bezig bent heb je er geen aandacht meer voor.
De controller reageert zeer accuraat en snel tijdens gebruik. Omdat er geen positie tracking is kan het soms lastig zijn je controller te vinden als je hem niet vast hebt.
Het beeld is dmv. de controller heel makkelijk te centreren waar je wilt, maar zover ik kan ontdekken wel alleen maar horizontaal. Ik moet nog uitvinden of het mogelijk is om het beeld wat ik wil zien boven me te krijgen, zodat ik ook makkelijk liggend dingen kan bekijken.
Edit: Gevonden dat ik met Plex (een mediaspeler app) het scherm naar boven kan verschuiven. Tevens kan ik mijn pc als mediaserver instellen hiermee.
Ik heb alleen even wat simpele gratis apps uitgeprobeerd om een eerste indruk te krijgen.
De eerste hiervan was een Jurassic Parc app, waarbij een Dino te zien was in een filmpje. Simpel en leuk voor 1x maar indrukwekkend om te zien hoe goed het 3d effect is mits goed geïmplementeerd door de ontwikkelaar.
De tweede app die ik getest heb is Oculus video, een app waarmee je 3d content kan bekijken. Ook dit is leuk voor een keertje (of meer als er leuke video's op komen).
Als laatste Bigscreen (Beta). Ik heb mijn desktop gekoppeld aan de Oculus Go via deze app. In principe werkt dit wel, maar het beeld werd wel enigszins vertraagd en ook de kwaliteit wordt omlaag geschroefd. Dit laatste kan ik wel mee leven, maar helaas werkt het door de lag nog niet werkbaar. Maar wie weet wordt dit verbeterd en is het later een goede app om de desktop in VR mee te gebruiken.
Algemene eerste indruk:
Na een uurtje dragen krijg ik geen last van de headset. Tot nu toe goed te verduren voor "langere" tijd.
Ik heb geen last gehad van Motion Sickness, maar ik speel bewust niks wat het op kan roepen omdat ik hier gevoelig voor ben en er dus waarschijnlijk niet tegen kan.
Accuduur lijkt prima, na een uurtje nog niet half leeg. 2 uur is dus prima haalbaar zonder te laden.
Edit: 8-5-'18 00:01