Voordat ik deze kocht heb ik overwogen:
Jonsbo / Cooltek RM3 S window
Raijintek Thetis
CoolerMaster 300L (vanwege de grote)
Bouwkwaliteit en afwerking
De kwaliteit van het materiaal is goed te noemen en de afwerking ook. Wie een beetje speurt kan echter aan de achterkant een klein speeltje vinden bij de buiging. Hier heeft de buitenkant van de unibody net niet dezelfde hoek als de plaat waar het moederbord op ligt.
Niet merkbaar maar toch een puntje waarop de grote A merken die ik gewend ben niet een fout maken. Het glazen paneel daarentegen is wel zwaarder en dikker dan die van bijvoorbeeld de Corsair 570X
Inbouwmogelijkheden
Inbouwmogelijkheden, zeker gezien de grote is eigenlijk uitstekend te noemen. Je kan er een; mATX mobo, ATX voeding, een behoorlijk lange high end GPU, een HDD en 3 SSD's in kwijt. De koeling zal met een volle kast wel lastig worden maar zeker niet onmogelijk.
Koelingsmogelijkheden
Hier kunnen we kort over zijn, standaard zijn de mogelijkheden matig, met de 1x 120mm en de 1x 140mm en een geïntegreerde fan controller.
Edit: 16-05-18. Na een paar flinke game sessies wordt de voorkant bovenaan erg warm, onconfortabel om aan te raken. De standaard fans produceren bijna geen echte airflow buiten de case en denk dat de luchtverplaatsing ook minimaal is. Moch je een dergelijk highend systeem zoals ik erin bouwen, houd dan rekeking mee dat de fans vervangen bijna een must is.
Wat wel fijn is is dat er 1 van een 140mm fan is en dus een goede potentiele plek voor een krachte fan.
Hier heb ik zelf de boor ter hand genomen:
- De SSD cage weggehaald (deze zit vast, moet met boor weggehaald worden). -
- HDD houder loshalen.
- Onderkant uit de case losmaken (aantal schroeven en 2 popnagels)
- Gaten boren zodat er 2x 120mm ondersteuning komt.
Hierbij vervalt echter enige support voor SSD en HDD en zal je hier ook creatief mee aan de gang moeten gaan. De SSD zit tegen de bovenkant aan bij mij en wordt hier op zijn plek gehouden kabels, kan echter ook lijm of velcro natuurlijk. (of nog beter, een m2 SSD)
De HDD was lastiger.. maar uiteindelijk besloten om deze op de voeding de plakken met lijmpistool. Of dit goed is voor de levensduur betwijfel ik... Een andere optie is de HDD bracket terug te plaatsen net voor de voeding, hangend over het moederbord. Hiervoor krijg je wel 2 zichtbare schroeven in je anders schroefloze look.
Het eindresultaat is wel een NZXT Kraken X52 en een GTX 1080 , een SSD en een HDD in een bijzonder kleine case met mooie looks.
Mijn temps zijn:
Ambient: 25 Graden
GPU op 100% load: 65 graden
CPU op 45% load: 40 graden (PUBG)
Vormgeving
Subjectief natuurlijk maar wat wel flink anders is, is het behoorlijk donkere paneel waardoor alleen verlichte componenten te zien zijn (tenzij je er zelf een bak licht in gaat schijnen). Het kastje zit zelf heel strak voorgegeven in elkaar en alles klopt gewoon perfect.
Installatiegemak
3 Puntjes:
- Voeding vereist bij mij dat de kabel een U lusje maakt.
- Inbouwen moederbord moet volgens handleiding na PSU. Echter is dat dan haast niet te doen.
- De hoogte van het moederbord standoffs en mijn voor geïnstalleerde I/O shield kwamen niet overeen. Toch wel apart dat dit niet klopt.
Conclusie:
Zoek jij een strakke kleine case waar je krachtige hardware in kwijt kan? Dit is de case, die met een klein beetje modden beter gemaakt kan worden! Er zijn goedkopere betere cases op de markt, echter niet met deze looks.