Bose SoundTrue Ultra (voor Apple) (Grafiet, Zwart) Review
Geluidskwaliteit is erg goed. Ook zitten de oortjes heerlijk in mijn oor. Helaas totaal ongeschikt voor sporten. Door de versterking van het tikken tegen de draad of gewoon de stappen die je maakt wordt het heel vervelend. Doe je vingers in je oren en je hebt het zelfde effect.
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Comfort als je niet beweegt
- Sluit behoorlijk goed af
Minpunten
- Versterking van aanraking draad
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze oortjes gekocht in de aanbieding. Al enige tijd is de iPhone versie voor iets meer dan € 50,-- te koop. Hoewel ik een Android toestel heb werkt het prima. Alleen werken enkele geavanceerde functies niet via de ingebouwde remote. In de praktijk bestuur ik het geluid en de muziek toch met mijn mobiel dus heb ik dit verder niet uitgediept.
Geluidskwaliteit:
De geluidskwaliteit is erg goed. (Ik gebruik een Sennheiser HD600 als referentie). Meer dan voldoende laag en met name het midden is erg fijn.
Isolatie
De Soundtrue Ultra lekt nauwelijks geluid. dit in volstrekte tegenstelling tot de genoemde HD600. Vooral prettig voor mensen die in de buurt zitten. Ook dempt de Soundtrue Ultra het omgevingsgeluid behoorlijk.
Comfort
Ik heb een nogal smalle gehoorgang en een nog iets kleinere tip dan de kleinste (ze komen met drie maten tips) zou mooi zijn. Toch zitten de oortjes heerlijk in mijn oor.
Maar je moet er niet mee bewegen...
Desondanks moet hebben de oortjes één groot nadeel: Als je de oortjes in hebt heb je ongeveer hetzelfde effect als wanneer je je vingers in je oren doet. Begin maar eens te praten en het geluid komt via je schedel terug. Nou zou dat nog niet zo erg zijn maar iedere stap die je maakt (zeker als je aan het hollen bent) wordt genadeloos als basdreun doorgegeven. Ook wanneer je de draad aanraakt geeft dat verstoring. Bijvoorbeeld met je jas of je hand maar soms is ademhalen al genoeg om die draad in beweging te brengen. En beweging betekent versterking.
Er is ook nog een klein nadeel: als je met deze oortjes in op je zij probeert te liggen dan zijn ze daar toch te groot voor en prikken ze vervelend in je oor. Ik realiseer me dat veel andere oortjes hier ook last van zullen hebben.
Om de redenen in deze alinea heb ik Bouwkwaliteiten afwerking als slecht beoordeeld. Dit hoewel de Soundtrue dus wel heel degelijk is maar de versterking van iedere aanraking is echt niet acceptabel.
Conclusie:
Dus wanneer je niets anders wilt met deze oortjes dan stilletjes zitten luisteren dan zijn ze prima en erg comfortabel. Bewegen is met deze oortjes een no-go. Ik ben wel blij dat ik er niet het volle pond van destijds rond de € 120,-- voor betaald heb maar 'm dus voordelig kon scoren. Anders had ik zeker het gevoel gehad een kat in de zak te hebben gekocht.