Beeld
-------------------
De kwaliteit van het beeld "COAX-analoog" is goed voor breedbeeld uitzendingen, kijk afstand is ongeveer 4,5 meter. Alleen bij voetbal een zie ik heel klein randje ghosting bij de voetbal. Maar daar zie op 4 meter weinig van.
Digitale TV (via Common interface card in de TV):
Jippie dacht ik heerlijk full HD TV kijken.. helaas is de ghosting bij full HD tv kijken gewoonweg verschrikkelijk. Als je de bal bij voetbal bekijkt zit er bij een flinke bewegende bal aan één kant een zwarte "schaduw". Ook veel last van bewegingsonscherpte.
Bij rustige plaatjes is het beeld spatje zuiver. Ik begrijp waarom er in de reklame voor HD TV word gezegt: Hé hij heeft zijn rechter lens niet in!
Gelukkig is de keuze voor fullHD TV een extra optie bij Ziggo, en zijn de problemen minder zichtbaar bij "Gewoon" digitale TV. Bij de installatie van het Ziggo digitale kaartje verliep de "authentication" van het kaartje pas goed ná het installeren van de update van de TV. Phillips en Ziggo konden het niet eens worden over de CI+ codec... dus de werking van de ingebouwde CI+ decodeer kaart in de 2009 modellen van Phillips is niet gegarandeerd. Gelukkig werkt het na de update van de TV dus wél!
Beeld via SCART-aansluiting (3 SCART-ingangen aanwezig)
De DVD speler is via SCART aangesloten. Het valt mij op dat de TV moeite heeft om het scherpte van het volledige beeld te bepalen. Als ik goed kijk word het hele beeld ietsje scherp/onscherp om de 1,5 seconden. Dit is overdag zichtbaar.
Beeld via VGA aansluiting (1 VGA -ingang aanwezig)
De compter met windows 7 draait netjes op het scherm. Standaard gaat het beeld naar 1 op 1 beeld. Je kan via de afstandbediening de schaal aanpassen, bijvoorbeeld het beeld laten uitrekken over het hele scherm. Het val mij op dat bij het "1 op 1 beeld" er van dichtbij erg scherp is! Mooi hoor!!
Ik kijk via mijn oude laptop (win XP-pro), en de VGA kabel, naar rtlgemist.nl. Fullscreen zijn de programma's prima te bekijken. Die stream heeft een veel groter beeld dan uitzendinggemist.nl.
Beeld via de tulp aansluitingen (1 VIDEO-ingang aanwezig)
Ik speel met de Wii op de RBG tulp ingang. Ik heb bij voorbaat alle beeld verbeteraars uitgezet op die "video"kanaal en dan heb ik totaal geen problemen met traagheid o.i.d..
Nadeel is dat iets verzonken aan de zijkant van de TV is geplaatst.
Update:06-2010
Heb een Wii-HD kabel gekocht. Dan kan je de wii 480p naar de TV laten sturen via een heleboel tulp verbindingen die je achter op de TV kan aansluiten. Het beeld is zeker scherper maar misschien vind ik het zachte beeld via de video-ingang toch mooier. Ik zit nu wel heel erg naar de blokjes te staren. Mischien kan ik nog wat instellingen aanpassen om een zachter beeld te krijgen. (..heb de kabel pas nét geprobeerd)
Beeld via HDMI
Blu-rayspeler (LG-BD370) aangesloten. Oeps! wat een bewegings onscherpte bij full HD beeld.
Het is even wennen maar uiteindelijk wen je er wel aan. (Ik zal wel moeten.. ga niet zomaar weer een andere TV kopen! )
Bouwkwaliteit
-------------------
De TV zit met 4 grote schroeven vast aan de tafelstandaard. Het horizontaal rechtzetten van de TV is een gerommel.. met 4 schroeven.
Ter verduidelijking: Ik heb de TV plat op een zacht oppervlak gelegt bij het monteren van de tv-standaard. Als ik de schroefgaten aanhoud óf ik druk de standaard tot max in de TV. Het eindresultaat blijft scheef..
Geluid (Dé reden waarom ik deze review schrijf..)
-------------------
De speakers zitten onderaan de achterkant en het geluid is "onduidelijk" te noemen. Ook na uitgebreid rommelen met de geluidsinstellingen. edit: het geluid klinkt plastic-achtig.
De tv staat c.a. 50 cm vanaf de wand op een tv-meubel.
Ik het geluid word iets beter als ik direct achter de speakers een plaatje plaats.
Als het de bedoeling is om de tv uitsluitend aan de wand te monteren.. waarom leveren ze de tv dan met een standaard vraag ik mij af??
Mijn advies aan meneer Phillips: de speakers van een nieuwe serie tv's weer aan de voorzijde plaatsen, want direct geluid klinkt een stuk beter!! Het is tevens een idee om een 8/16 bands equalizer in de instelling te bouwen? Dan kan het geluid van de tv misschien iets beter worden ont-naggelend.
De alternatieve extern te plaatsen speakers+basbox (Soundbar) van Phillips klinken trouwens erg slecht.. De standaard 5 instellingen ontbeerd een Customize instelling waarbij ik met een 8/16 equaliser het geluid kan ont-naggelen. De bas die de basbox van de Soundbar voorbrengt is zo gigantisch (in àlle 5 settings) dat je er iemand mee kan reanimeren als je hem erop legt..
Nog een min-puntje van de Soundbar. Deze werkt in tegenstelling tot mijn verwachting maar 1 kant op met de HDMI-kabel d.w.z. álles (COAX blu-ray etc..) moet worden aangesloten op de soundbar om geluid te krijgen uit die bak. Ik had dus verwacht dat de geluid-stream ook van de TV naar de Soundbar mogelijk was. Je kan dus alleen maar het volume aanpassen met je TV-remote via de HDMI-kabel.
Ik heb tot op heden dus nog geen externe speakers om het geluid fatsoenlijk te laten klinken.
Ik ben inmiddels wel aan het slechte geluid gewend...
Reactie op vermeend gezoem van de voeding (review lgrijsen): ik hoor geen gezoem.
Quote lgrijsen: "Soms vind ik het lawaai/gezoem van de voeding wel iets te luidruchtig. Dat is jammer, maar het geluid harder zetten lost het vaak wel op."
Excuus voor de halve review. Ik heb de goede en slechte eigenschappen even in deze review naar voren geschoven.
Link naar updatefile voor deze TV: