JBL Charge 3 Zwart Review

25 april 2018, laatste update op 30 april 2018, 1.285 views Rapporteer
Product gekocht 0

Als privacy belangrijk voor je is zou ik even verder kijken want de app werkt niet als je je locatie niet wil doorgeven steeds.

met jazz klinkt de speaker wel aardig maar met bv metal lijkt de bass het niet aan te kunnen... te traag lijkt wel.

Pluspunten

• stevig
  • mooi design
  • klinkt aardig met bv jazz

Minpunten

• je moet je privacy opgegeven voor gebruik van app
  • de bass kan geen metal aan

2 van 5 sterren (Slecht)
pakket opgehaald bij afhaalpunt.
thuis gekomen viel gelijk op dat de klep heel sjeik met een magneet sluit. Voelt allemaal erg solide aan en is blijkbaar veel tijd ingestoken om tot dit design te komen.
Verder ook mooie en kleurige eyecandy op de buitenkant.

Zo ook de binnenkant.
Een hoogwaardige schuimrubberen afsluitdeksel die luxe aanvoelt en allemaal mooie compartimentjes en alles goed ingepakt.
De accessoires zijn voorzien van mooie oranje afwerking en zit allemaal goed geplaatst in de voorgevormde uitsparingen.

Verder zit er in de doos ook de beloofde speaker.

vraag me beetje af dat als ze de verpakking gewoon simpel zouden houden hoeveel dat zou schelen op de prijs van het product.. maar goed...

De speaker zelf voelt stevig aan en ziet er solide uit.

Aangezien ik zelf liefst naar metal luister dat als eeste gedraait, dit leek de bass niet aan te kunnen. alsof die subwoofers te traag waren. Jazz bv klonk alweer een stuk beter maar overall vindt ik dat de charge 1 beter klonk.

Verder even de app van 100MB geïnstalleerd.

Echter die app wil bij openen je locatie weten... Maar het gaat wat mij betreft JBL/Harman echt geen sikkepit aan waar ik me dagelijks bevindt.

De app werkt verder ook niet als je je locatie niet wenst te delen dus daar eindigt het verhaal dan ook.

Heb jij ook een JBL Charge 3 Zwart?

Als je de Bluetooth knop op het apparaat ingedrukt houdt kun je gewoon zonder app connecten. Geen app voor nodig! Die heb je alleen nodig voor het updaten van de firmware of koppelen van een 2e speaker.
Heb je toevallig een Apple apparaat waarmee je verbindt? (geen idee of het daar anders gaat btw)

Bij alle apparaten van Android en Microsoft kan ik namelijk gewoon verbinden, zonder gebruik te maken van een (merk-speciefieke) app. Zoals Kalkie al aangaf: gewoon de bluetoothknop op de speaker 2 sec. ingedrukt houden en op het te verbinden apparaat zoeken naar nieuwe apparaten. ;)

[Reactie gewijzigd door JAM op 22 juli 2024 14:25]

Hallo.. ben niet van gisteren.. denk ik
Even voor de goede orde.. heb je zelf een charge 3 waar je mee je direct kan connecten?
Uhm..je hebt die app helemaal niet nodig.
-Bluetooth aanzetten op je telefoon
-Speaker aanzetten en bluetooth knop op de speaker indrukken en wachten tot de speaker verschijnt in je bluetooth apparaten lijst op je telefoon.
-Op je telefoon de speaker aanklikken in de lijst zodat de telefoon verbinding maakt. Klaar.

Al het geluid van je telefoon gaat nu over de speaker..

En ja,,heb zelf een JBL Charge 3 Limited Edition
Ok,
Precies gedaan wat je zegt.
Device staat in lijst... Ik klik er op.. gaat verbinding sequence aan en disconnect.

Vermoed dat je een charge 3 hebt met oude firmware. Kan anders ook niet bedenken waarom het met de oude van jou wel werkt en niet met de mijne die splinter nieuw is.
Hmm..heel vreemd, maar dat is wel de juiste manier. Met alle Bluetooth speakers trouwens. Lukt het met een andere telefoon wel?

Wel vervelend voor je, want het zijn goede speakers en kan me bijna niet voorstellen dat JBL de beslissing heeft genomen dat je de speaker alleen nog maar kan gebruiken met de app.
je hebt gelijk, met een iphone lukte het wel.
dus toen na wat onderzoek bleek dat de charge die in mijn lijst verscheen mijn oude charge was... dat verklaard een boel.

[Reactie gewijzigd door GiLuX op 22 juli 2024 14:25]

Misschien is het handig om je review aan te passen op basis van de nieuwe gegevens. Een bedrijf op product openlijk aanvallen dat is prima als het terecht is, maar je hebt nu zelf toegegeven dat je je data niet meer hoeft te delen via een "verplichte" app.

Je score en review mag je dus wel aanpassen. Lijkt mij wel zo eerlijk voor de fabrikant.
Daarnaast lijkt me een beetje normaal en volwassen reageren ook geen overbodige luxe voor hem/haar.
Tenenkrommend.