Deze kaart gekocht als mijn eerste nieuwe videokaart, heb jarenlang een tweedehands HD6950 (uit 2010!) gebruikt in mijn PC. Deze werd toch wel een beetje oud en een flinke bottleneck voor mijn overclocked i5-6600K.
Deze gekocht als vervanging van een XFX GTS RX580 Black Edition, deze draaide voor mij te luid en te warm, temperaturen van rond de 85 graden waren geen uitzondering.
Nu heb ik de Sapphire al een weekje in gebruik, en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Hij draait een stuk stiller, koeler (meestal rond de 65-75 graden) en ik bereik ook nog ietsje hogere framerates! Dat komt door de hogere factory overclock. De Sapphire gebruikt ook de XTR chip van de RX580, in plaats van de XTX chip in de XFX GTS RX580 Black Edition. Het verschil tussen de XTR en de XTX chips is minimaal, het is in principe dezelfde chip. Het enige verschil is dat de XTR chip van een hogere "bin" is. Deze is dus speciaal geselecteerd op hogere efficientie, waardoor je temperaturen lager zijn en je dus meer overclockruimte hebt.
Ook heeft de Sapphire mooie LED verlichting