Helder, dank!
De laptop is inderdaad erg fijn wanneer het naar behoren functioneert, maar niet fijner dan je zou mogen verwachten voor 2000 euro. Daarnaast is mijn privé-laptop 5 jaar oud en die kostte toen 1200 euro, behalve dat die lomper is, werkt die net zo fijn en snel. De problemen die ik opsom vind ik kwalijk en misschien horen bij een laptop van 300 euro.
Dell (premium support) vertelde dat ik een docking station nodig heb om twee schermen aan te sluiten, ik neem dat dan maar voor waar aan. Dat ik niet HDMI en USB-C tegelijk kan gebruiken vind ik achterlijk, dat doet namelijk een deel van de compactheid van de laptop teniet, omdat men nog een stuk hardware nodig heeft. Twee schermen aansluiten vind ik normaal gebruik voor een high-end laptop.
Verder heb ik in overleg met Dell (premium support) zelf de kabel uit het moederbord gehaald, ik geloof dat ze dit probleem niet wilden oplossen door even langs te komen omdat het moederbord-gerelateerd was. Toen heb ik gevraagd of ik de kabel-hack die ik online had gevonden mocht uitvoeren, zodat ik mijn laptop niet kwijt zou zijn. Het probleem is opgelost, maar ik vind het niet fijn dat zo'n dure laptop zulke problemen vertoont en mogelijk weer gaat vertonen buiten de garantie-periode.
Dat ik een programma moet installeren om throttling te voorkomen, dat lijkt me waanzin, zeker omdat goed werkende throttling nuttig is voor de accu-duur.
[Reactie gewijzigd door NoSQL op 24 juli 2024 08:12]