Tweakers

LG V30 (4GB ram) Blauw

Prijs
Specificaties 6" • 2880x1440 • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

LG V30 (4GB ram) Blauw Review

KingxHai Testpanel 9 april 2018, laatste update op 11 april 2018, 1.015 views Testpanel

LG V30 (4GB ram) Blauw

Tweakers had mij en 19 mede-tweakers uitgenodigd om naar een LG sneak-preview te gaan, hierna mochten wij ook verschillende LG-producten testen. Mijn keuze was de nieuwe LG mobiele telefoon.
De V30 is een prachtige, goed werkende toestel. Maar heeft het mij kunnen overtuigen? Lees mijn volledige review voor meer!

Pluspunten

• Prachtig ontwerp
  • Vlotte toestel
  • Camera (Wide-Angel)
  • Double Tap To Wake/Sleep

Minpunten

• Niks vernieuwend
  • LG-Skin
  • Accuduur
  • Scherm verkleuring
  • Vingerprint/Homebutton

Inleiding

Als mijn eerste review is dit voor mij natuurlijk erg spannend om te doen, maar ik zal zeker mijn best doen om mijn persoonlijke ervaringen zo goed mogelijk over te brengen. Ik zal dit dan ook meer als een luchtige 'studenten' review schrijven dan als een serieuze journalisten review. Zie het dus ook meer als een gezellig vrienden-avondje waar we praten over mijn nieuwe toestel met een biertje, en ik hoop dat jullie gezellig mee drinken ;)
Natuurlijk zijn (positieve)kritiek en verbeterpunten altijd welkom! en hoop ik stiekem ook dat jullie een klein beetje over mijn typ/spelfoutjes heeb kunnen kijken.
Eerste Indruk
De LG V30 kwam toevallig net de de nadat ik mijn Galaxy S9+ binnen kreeg, dus ik zal hem vooral ook vergelijken met dat toestel, natuurlijk zal ik hem ook reviewen als een op zichzelf staande toestel, maar persoonlijk vind ik het wel fijn als er een beetje een vergelijking is met een andere toestel.
[img]xMTypcxx[/img]Kan jij zo zien welke de LG V30 is?

Meteen al toen ik het doosje zag van de LG was ik al impressed, Het zag er strak en luxe uit, en straalde elegantie af, de mooie grote V30 logo zorgde ervoor dat ik hem zo snel mogelijk wilde uitpakken.
[img]lhovoUcz[/img]
Een klein beetje specs
Omdat jullie allemaal Tweakers zijn, en waarschijnlijk wel onderzoek hebben gedaan zal ik niet zoveel op de specs ingaan, ik heb wel een klein schema met wat ik wel handig zou vinden om even te weten:
[img]4Jz8ZH9c[/img][img]pAJ6k5V4[/img]

De LG V30 in volle glorie

Als je het deksel eraf haalt kom je als eerste een luxe en grote stofdoekje tegen met het LG logo erin geborduurd. Het doekje is net zo groot als de hele telefoon, dus het is nog een kleine verassing voordat je het toestel kan zien.
Zodra je het doekje eraf heb gehaald word je verrast met een prachtig toestel, waarvan je al ziet dat het scherm grotendeels de voorkant in beslag neemt, dat nieuwe 'no-bezels revolutie' zie ik wel zitten.
[img=620]DtSFVvl7[/img]
Design
Zoals gezegd zie je aan de voorkant dat er lekker veel scherm is, met het enige duidelijk zichtbare niet-scherm de speaker-grill aan de bovenkant. De LG heeft natuurlijk geen edge scherm zoals mijn huidige S9+ maar de bezels aan de zijkanten zijn ook erg small, en vallen bijna niet op, al helemaal niet als het scherm uit is.
Verder zitten er aan de linkerkant van het toestel de strakke volume omhoog/omlaag knopjes, aan de rechterkant niks en bovenin de 3.5mm headphone jack. (thank god)
Op de achterkant vind je de fingerprint scanner, 2 camera's en een flashlight, een mooie b&o logo en tevens is de fingerprint scanner ook de home-button. (hier later meer over)

al in al ziet het toestel er op het eerste oog geweldig uit; strak, redelijk compact, houd lekker vast en straalt luxe uit. Hier gaan we wat verder op in met een klein stukje..
Bouwkwaliteit en afwerking
De telefoon straalt niet alleen luxe uit, hij voelt ook erg stevig aan en de voor en zijkanten geven dan ook het gevoel af dat ze wel tegen een redelijk stootje aankunnen. Helaas kan ik niet hetzelfde zeggen voor het glazen achterkantje, die voelt en eruit ziet alsof hij erg snel kapot kan gaan. Helaas is dit ook bewezen door een vriend de de LG V30 heeft gekocht, waar de achterkant al na een weekje of 2, zonder hoes, beschadigd is. Voor de rest is het toestel zeker goed gebouwd, en hoef je je zeker geen zorgen te maken of hij snel stuk zal gaan.

Het enige nadeel aan het toestel vind ik de vingerprintscanner, die ook meteen de aan/uit knop is. Hij zit op een hele goede plek en is ook erg snel. maar soms is er wat onverklaarbare vertraging, en als je hem gebruikt als lock-knop, voelt het niet meer luxe, maar alsof de scanner los zit. Ook hoor je bij elk druk een doffe klik geluid. Wat lijkt alsof je een rubberen afstandsbediening knop indrukt, wat het algemene 'luxe uitstraling' neerhaalt.
[img]TnmrpHN6[/img]
Scherm
Zoals je waarschijnlijk wel hebt gehoord zijn er verschillende meningen over het scherm, met problemen zoals colorbranding. Ik kan melden dat ik persoonlijk geen problemen heb gemerkt, alhoewel ik geen super 'kijker' ben (ik ben al 100% tevreden met een 60fps 1080p scherm) heb ik niks gemerkt als ik een youtube filmpje, foto's of netflix/Hulu gebruikte en heb hierbij ook getest met verschillende houdingen zoals: Liggend in bed vasthouden, plat op een bureau, schuin met een houdertje, etc. en denk dus dat een normale gebruiker hier ook niks van zal merken.

De 1440x2880p P-OLED scherm zelf is geweldig, en gaat ook zeker goed helder, lekker in de tuin in het zonnetje een filmpje kijken is dan ook geen enkel probleem, persoonlijk zag ik bijna geen verschil tussen de LG V30 en S9+ tenzij je ze echt naast elkaar gaat houden en dingen gaat vergelijken. Verder vind ik wel de kleuren van de S9+ wat levendiger, lees: mooier gemaakt, en blijven de kleuren bij de S9+ op beter als je het toestel vanuit een hoek bekijkt tegenover de V30.
[img]5vU00t1G[/img]

De LG V30 in gebruik

LG-Skin
Als eerste heb ik gekeken naar de speciale features van het toestel, en de 'skin' die LG over stock android heeft gegooid. En als ik eerlijk moet zijn vond ik het allemaal niet erg spannend. het lijkt toevallig allemaal erg op de Samsung skin maar dan nét niet indrukwekkend genoeg, waar je bijvoorbeeld de thema kan veranderen, maar niet alles de thema krijgt. of de Always On Display die super werkt, maar minder features heeft dan de Samsung. Ook heb je als je in de homescreen naar links of rechts swiped de LG smart bulletin, wat een beetje lijkt op bixby, maar dan weer nét niet indrukwekkend genoeg dat ik het zou gaan gebruiken.

Het is zeker niet slecht, en voor iemand die van een wat makkelijkere interface houd zou dit een hele goede telefoon zijn.
[img]bo839Rv8[/img]
Camera
De Wide-Angle camera is een leuke feature, maar ik heb nooit een moment gehad waarvan ik dacht 'hey hier moet ik een wide-angle foto van gaan maken' tegenover de meer zoom/portret camera van de S9+ die ik wel vaak erbij heb gepakt voor.
Nou denk ik dat een ander soort persoon waarschijnlijk wel meer zou genieten van de wide-angle i.p.v. de s9+ zoom, maar persoonlijk ben ik dat niet.

Voor de rest zijn de foto's erg goed, maar niet indrukwekkend, ze zijn wat realistischer dan de S9+ waarbij ik hem heb getest tegen de S9+ en Huawei P10 Plus (helaas van die test geen foto's) waar in mijn klas de meeste mensen kozen voor de S9+ en de P10 en V30 gelijke stemmen kregen.
Hetzelfde geld voor het filmen, die er wat realistischer uitzien, en kwalitatief er eigenlijk niet onder doen tegen de S9+. Maar persoonlijk houd ik van de mooie volle kleuren van de S9+

Kijk naar de foto's onderin mijn review!
Audio DAC
Ik zal hier niet veel over praten, ik vind de standaard AKG oordopjes die bij mijn samsung zitten al geweldig. Ik heb geprobeerd te luisteren naar het verschil tussen de s9+ en de V30 maar ik hoor echt geen verschil. En ja, ik heb de DAC aangezet.
Ik heb het getest bij mijn vriendin, die de LG iets helderder vond klinken. Ik hoorde geen enkel verschil, ik heb zelfs 'professioneel' Bohemian Rapsody proberen te luisteren. Dus ik zal hier als toondove persoon geen mening over geven.
[img]Z1LWNSoO[/img]

Dagelijks Gebruik

Dagelijks heb ik hem meegenomen tergelijk met mijn S9+, hierbij heb ik precies dezelfde apps geïnstalleerd om te kijken welke telefoon ik automatisch zou pakken. Natuurlijk heb ik ook een paar dagen de V30 alleen meegenomen, om te kijken hoe die mijn werkweek zou overleven.
Batterij
Hier kan ik helaas niet zoveel op oordelen, mijn mobiel kan bijna elk moment dat ik wil in de lader, en wanneer dat nodig is doe ik dat eigenlijk ook meteen. Van wat ik wel heb ervaring zie ik dat hij een halfuurtje minder langer meegaat dan de S9+, waar hij dan ook een halfuur langer duurt om volledig op te laden. in totaal kijken we dan naar +/- 5 uur Screen On Time, met o.a. gebruik van:
Snapchat, Instagram, Facebook, Whatsapp, Chrome Browser (ik lees veel online) en nog wat overige apps.
Betrouwbaarheid
Tijdens het gebruik heb ik nog nooit een crash, error, reboot of iets in die richting meegemaakt. En kan ik dan ook zeggen dat je 24/7 op je mobiel zou kunnen vertrouwen, zonder dat er iets ineens niet meer doet. Dit heb ik getest door bijvoorbeeld alle geïnstalleerde apps te openen, heel veel apps te installeren (meer dan 65 zelf geïnstalleerde apps) De hele nacht Twitch-streams aan laten staan, etc, etc.

Qua bereik verliest hij niet van de S9+, waar ik zelfs iets betere wifi verbinding heb verder van mijn router vandaan met de LG.
dankzij Vodafone heb ik het 4G+ Netwerk kunnen testen, waar hij ook gewoon gelijkt loopt met de S9+, hier valt niks slechts over te zeggen.

De LG V30 is een geweldig toestel, en het is zeker oneerlijk om hem te vergelijken met de gloednieuwe Galaxy S9 plus, Maar soms kan dat ook een goed ding zijn, Ik heb gemerkt dat de LG V30 eigenlijk niet slechter is dan de Galaxy, tenzij je ze zoals ik 1 op 1 heb vergeleken ga je net zo tevreden zijn met de V30 als de S9+.

Een vriend zag dat ik de V30 aan het reviewen was, en vroeg of hij de S9+ of de LG V30 moest halen, toen ik naar de prijzen keek en zag dat de LG V30 voor 640 verkrijgbaar is zei ik zonder na te denken de LG V30, en als ik zelf de keuze kreeg om 1 van de 2 toestellen lost te kopen, had ik hoogstwaarschijnlijk ook de LG V30 gekocht.
Nog een extra notitie is dat de LG V30 nog geen Oreo update heeft op het moment van plaatsen van mijn review.

Bedankt voor het lezen van mijn review, wegens tijdgebrek (ik plaats hem zondag-avond, waar hij maandag online moet staan en werk de komende week de hele week) heb ik niet alles kunnen langsgaan wat ik langs had willen gaan, en zitten er waarschijnlijk een heel wat typefoutjes in. Ik ben van plan dit in de late avondjes vanaf a.s. maandag de 9e langzaam allemaal te verbeteren. Geef me gerust wat advies/kritiek en ik zal dit ook rustig allemaal lezen en mijn review op verbeteren!

groetjes,
MrNiceDonovan

ps: foto's zijn:
Lamp: Links LG / Rechts Samsung
DonkerTuin: LG / Samsung
KerkAanbouw: Samsung / LG / LG Ultra Wide

Heb jij ook een LG V30 (4GB ram) Blauw?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren