Gebruikers

Score: 3
4 reviews

Flir One Pro warmtebeeldcamera (USB-C)

Prijs
€ 475,-
Specificaties Accessoire (universeel) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Flir One Pro warmtebeeldcamera (USB-C) Review

JMoeyersons 6 april 2018, laatste update op 7 april 2018, 3.384 views Product geleend

Flir One Pro warmtebeeldcamera (USB-C)

Deze thermal camera is een van betere aanwezig op de markt. Dankzij de smartphone applicatie is deze eenvoudig in gebruik met zeer goede beeldkwaliteit (desondanks lage resolutie). De optie om de beelden te 'mergen' met de normale camera zorgt voor nog duidelijkere beelden. Nadeel: korte batterijduur + niet universeel

Pluspunten

• Goede beeldkwaliteit
  • Eenvoudig in gebruik
  • Relatief snel opgeladen

Minpunten

• Korte batterijduur
  • Niet universeel: bij micro-usb smartphone, best de camera kopen met micro-usb aansluiting. Adapters van USB-C naar Micro-USB werken niet

De FLIR One PRO is een van de betere thermische camera's op de markt (mijn menig). Desondanks de lagere resolutie zijn de thermische beelden zeer goed van kwaliteit. De optie om de beelden te combineren met beelden van de normale ingebouwde camera maken de thermische beelden nog duidelijker.
Met behulp van de smartphone applicatie (downloadbaar in de App Store of de Play Store) kan je eenvoudig de beelden bekijken op je smartphone en deze ook bewaren.
De batterijduur van deze camera is eerder beperkt (+- 20min film tijd) en zorgt ook voor een batterij-drain van je smartphone (waarschijnlijk door de applicatie). Opladen via je gsm is niet mogelijk en moet dus steeds extern gebeuren. Doordat de FLIR ONE Pro ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar is qua aansluiting, is deze minder overdraagbaar. Meegeleverde adapters om bijvoorbeeld van USB-C naar Micro-USB te gaan werken niet zo goed (op de ene gsm wel maar met veel delay, op een andere dan weer niet).
Meegeleverd met een handig draagtasje zodat je deze overal mee naartoe kan nemen.

Heb jij ook een Flir One Pro warmtebeeldcamera (USB-C)?

This thread is worthless without pics ;)
Bij deze een aantal sfeerbeelden! Eentje is met de 'overlay' van de gewone camera (is duidelijk zichtbaar welke normaal).
Bedankt! Kun je er eigenlijk ook mee filmen?
Jup! Maar dat was te zwaar om te uploaden (en weet niet of het gaat ;) ) rekening houdend met de batterij kan je dit ong 20min doen. Dan ga je hem weer moeten opladen
Ja bedankt voor de uitleg, ik had me niet echt gerealiseerd dat de flir een eigen accu heeft.
Ik voeg er zo dadelijk aan toe ;)
Weet je toevallig of Flir USB-C versie met een adapter naar lighting ook werkt op ene iPhone?
Ja, shit-lightning. Ik twijfel om toch USB-C te nemen en dan m'n werktelefoon te gebruiken hiervoor. Ik denk dat het niks uitmaakt in kwaliteit van de opnames. Heb jij 'm al gekocht?
nee, nu dat USB-C tot de standaard wordt gedwongen, ga ik absoluut geen lighting versie aanschaffen. Vreemd dat er geen versie bestaat waar je de stekker kunt verwisselen oid.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren