Gebruikers

Prijs
€ 159,90
Specificaties 1-bay, 4TB (1x 4TB) en 1x 1G - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

WD My Cloud Home, 4TB Review

Daantje037 5 april 2018, 2.712 views Product gekocht

WD My Cloud Home, 4TB

Zie uitgebreide toelichting

Pluspunten

• prijs

Minpunten

• Public folder niet extern benaderbaar
  • Persoonlijke folder niet intern benaderbaar
  • Extra software benodigt
  • Beperkte instellingen

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Na installeren van de NAS kwam ik er al gauw achter dat niet alle directories beschikbaar zijn. Wanneer je binnen hetzelfde LAN netwerk verbonden bent, heb je enkel toegang tot de 'public' folder en NIET tot je persoonlijke folder. Andersom gezien, als je waar dan ook via het internet inlogt op je WD mycloud home pagina (of via de app), heb je enkel toegang tot je persoonlijke folder (en NIET de 'public' folder).
Wil je toegang tot beide folders, dan zul je op je pc extra wd software moeten installeren. Deze software moet draaien, anders werkt de toegang niet.
Kortom, nooit toegang tot al je bestanden zonder extra software (weer extra opstarttijd...)
In tegenstelling tot de WD MyCloud (zonder 'Home') wat wel een prima product is.
Jammer dat deze niet meer leverbaar is
Ik heb de MyCloud Home diezelfde week nog teruggebracht

Heb jij ook een WD My Cloud Home, 4TB?

Neen, jammer dat WD Cloud Home een "uitgekleed" ontwerp t.o.v. de My Cloud Serie is. De voorganger van de Home serie beviel mij goed. Tot voor kort had ik er twee in serie draaien en door middel van safepoints had ik continue een spiegel van het andere systeem. Functionaliteit was wat uitgebreider. Nu de WD Cloud Mirror aangeschaft en de My Cloud Home Duo (ondanks zijn extra power) links laten liggen. Een krachtiger WD My Cloud systeem had een veel volwaardiger opvolger geweest dan dit Home model.
Deze NAS is echt gericht op gebruikers zonder veel kennis van netwerken e.d. Daarom word je bij de simpele installatie bij het handje genomen en is er vrijwel niets zelf te configureren. Het is letterlijk plug & play, om daarna alles gewoon te laten draaien en enkel nog het mooie design te bewonderen, waardoor een mooi plekje op het dressoir tot de mogelijkheden behoort. Een NAS voor dummies zeg maar, zonder daar iets negatiefs aan te verbinden. De gemiddelde Tweaker zal hier echter waarschijnlijk weinig voldoening uit halen, maar gelukkig is er genoeg ander leuk spul te krijgen, waar je wél op los kunt gaan.
Dus als ik het goed begrijp:
Thuis kan je overal bij, mits je de juiste software op de pc [laptop whatever] heb geinstalleerd[?]
In de wijde wereld heb je uitsluitend toegang tot je persoonlijke folder waar je camera uploads [bijvoorbeeld] naar toe gaan [?]
En je kunt andere 'gebruikers' aanmelden die een eigen persoonlijke folder krijgen [?] welke thuis [via de geinstalleerde software] ook bereikbaar is [?]
Als dit klopt is dit WD apparaat een eenvoudige cloud waar al je gewenste opnames/bestanden onderweg naartoe gaan en die je vervolgens thuis goed kan beheren, en dat voor dit prijs. Een cloud dienst [met een dergelijke capaciteit] kost je al gouw dit bedrag per jaar elke jaar, en daarvoor moet je ook specifieke software op je PC [ed] installeren.
Dit is dus een goedkope eenvoudige thuiscloud. Gaat mijn gedachte mank?

[Reactie gewijzigd door LLiam op 22 december 2021 17:19]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren