€ 88,91 bij Amazon.nl

Samson C03 Review

BUSINESSRA
4 april 2018, laatste update op 4 april 2018, 235 views Product gekocht

Samson C03

Makkelijke plug en (play) use microfoon. Handig statief en doet zijn werk goed.

Pluspunten

• Fusiek knop om je audio instellingen aan te passen.
  • Statief mee geleverd
  • Software niet vereist.

Minpunten

• Qua design mocht die wat beter.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Deze microfoon is minder bekend, maar is de opvolger van zijn kleinere broertje Samson C01U, die in de Youtube wereld heel veel wordt gebruikt. Hij is handig in gebruik, omdat je niet perse software nodig hebt, maar je gewoon fysieke knoppen hebt om instellingen aan te passen. Maar misschien is het handiger als we gewoon de plus en min punten op een rijtje zetten dat je ze zelf makkelijk kan vergelijken.
Pluspunten:
- Plug and use(/play), zo kan je hem makkelijk meteen gebruiken en ben je niet lang bezig met de software downloaden en installeren. Zo kan je hem ook makkelijk bij een ander persoon thuis gebruiken en beleef je geen struggels.
- Lange kabel, sommige mensen zullen dit als negatief zien maar ik vind het best handig. Met een kabel die minstens 1,5 meter is heb je bijna nooit tekort. Je kan de kabel goed omleiden waardoor die niet in beeld hoeft te zitten om hem te kunnen gebruiken.
- Middel gewicht. De microfoon is ongeveer 1 kg, wat er voor zorgt dat die fatsoenlijk gewicht heeft dat die niet meteen omvalt, maar ook niet te zwaar is om hem mee te kunnen nemen. Hij is ook niet te zwaar om aan een broadcast arm te hangen.

Dit waren de belangrijkste pluspunten, maar er zitten ook een paar minpunten.

- Hij is niet het mooiste qua design. Dit is vooral een mening, maar je hebt namens mijn mening wel mooiere microfoons.
- Audio. Voor veel mensen is dit perfecte audio en zullen de andere mensen echt (vrijwel) geen ruis horen. Helaas voor mensen die wat betere audio outputs hebben, zal het wat tegenvallen. Je moet best wat instellingen goed zetten wil je de andere persoon goed kunnen horen zonder ruis en wel degelijke audio. Dit zal bij de meeste mensen niet te merken zijn, maar hij is ook niet helemaal ruisvrij voor iedereen.

Dit waren alle belangrijke punten waar je tussen kan twijfelen of wat je mening misschien kan veranderen. Ik hoop dat dit je geholpen heeft en zodra je nog vragen hebt kan je me zeker persoonlijk een bericht sturen.

Heb jij ook een Samson C03?