Atag One Thermostaat Review
2 april 2018, laatste update op 2 april 2018, 419 views
Rapporteer
Product gekocht
Eigenlijk best wel een waardeloze thermostaat vergeleken met mijn vorige. De ketel is prima, de thermostaat is een onding
Minpunten
- verliest connectie met portaal
- onbetrouwbaar qua temperatuur
- onlogische menu's
1 van 5 sterren (Waardeloos)
In theorie een aardig product, in de praktijk helaas niet bepaald goed te noemen. Eigenlijk niets dan problemen vanaf dag één.
Komend vanaf een Nefit Easy best wel een beetje teleurstellend.
Probleem 1 is de kwaliteit van de netwerkverbinding en de verbinding naar het portaal. De connectie leggen ging al regelmatig fout, zodra deze wel werkt zit er continue verschil tussen de lokale instellingen en die in het portaal. Ook het ophalen van de buitentemperatuur mislukt regelmatig.
Probleem 2 zijn de onnavolgbare instellingen en de consequenties daarvan. Wanneer ik kies voor "Radiatoren & vloerverwarming" dan is de temperatuur/retourtemperatuur redelijk laag, kies ik voor "Vloerverwarming & radiatoren" dan vliegen beide opeens naar waarden die zeker 25/30 graden hoger liggen.
Naast deze problemen is de handleiding dan op zijn best gezegd mager. Uitzoeken waarom sommige instellingen tot nogal vreemde uitkomsten leiden is eigenlijk niet te doen. Ook de ondersteuning vanuit de fabrikant is nogal mager.
Kortom voor een fabrikant die toch bekend is vanwege kwaliteit een teleurstellend product.